Raczek Opublikowano 13 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2012 Jestem w trakcie zacierania Dyniowego Ale. Ktoś pisał że strasznie mozolnie idzie filtracja więc zakupiłem 250g łuski ryżowej nigdy nie stosowałem łuski i mam pytanie śrutuje się to czy nie ?? Zaparza wrzątkiem przed dodaniem czy pod koniec zacierania tak wsypuje do zacierania ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Undeath Opublikowano 13 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2012 (edytowane) Wydaje mi się że tak samo jak inne łuski: http://www.piwo.org/...page__hl__łuska http://www.piwo.org/...__łuska__st__40 Po zacieraniu namocz, ją aż opadnie na dno i broń boże nie śrutuj! Edytowane 13 Listopada 2012 przez Undeath Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lolo Opublikowano 19 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2014 odkopię temat, gdzie zakupić taką łuskę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wania Opublikowano 19 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2014 Ryżową nie wiem gdzie, ale gryczaną bez problemu na allegro. Pierwsze z brzegu aukcja: http://allegro.pl/luska-kasza-gryczana-gryka-wypelnienie-1kg-okazja-i4598445825.html Używam takiej z powodzeniem lolo 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lolo Opublikowano 19 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2014 łuskę gryczaną zalać wrzątkiem? nie miałem jeszcze z żadną łuską przygody. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wania Opublikowano 20 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2014 Ja ją po prostu mocze w wiadrze w wodzie z kranu, żeby trochę namokła i nie pływała po wierzchu zacieru. A przed dodaniem odlewam wodę przez sitko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się