Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. kolomar Opublikowano 11 Lutego 2009 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2009 (edytowane) Witam. Jak w temacie. Oferuję wsparcie piwowarskie dla wszystkich chętnych, którzy by chcieli warzyć, ale nie wiedzą jak z woj. świętokrzyskiego. Wg. moich szacunkowych obliczeń, działających ekip w Kielcach i okolicach mamy cztery (włącznie z moim mini browarem), co czyni nas niejako zaściankiem piwowarskim w Polsce Chciałbym to zmienić. Marzy mi się większa grupa ludzi, wymieniających się gęstwami, surowcami, doświadczeniami, marzą mi się lokalne panele degustacyjne, wspólne zakupy i w ogóle. Dlatego wszyscy chętni z Kielc i okolic piszcie w tym wątku lub na PW a obiecuje, że wygospodaruje jakieś terminy i przyuczę w miarę posiadanej wiedzy i doświadczenia do warzenia piwa we własnym zaciszu domowym Edytowane 11 Lutego 2009 przez kolomar marcin_l85, cml, randhouse i 4 innych 7 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dori Opublikowano 12 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2009 Pomysł bardzo dobry Niestety ze świętokrzyskiego wyprowadziłam się 5 lat temu, bo chętnie przyłączyłabym się do inicjatywy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ro_y Opublikowano 12 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2009 Witam. Ja korzystałem z pomocy Kolomara przed pierwszym zacieranie z czego jestem bardzo zadowolony, pomoc była nieoceniona, szczególnie możliwość uczestniczenia w całym procesie zacierania, bo sam opis książkowy budził pewne wątpliwości. Pierwsze piwko z zacieraniem to był Koelsch:beer:, który wyszedł bardzo dobry,Kolomar je degustował, więc chyba może to potwierdzić. Tak więc popieram, i również służę pomocą Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GB... Opublikowano 8 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2014 Szukałem czegoś innego a skoro ten nieużywany wątek znalazłem to zapytam: ilu jest w Kielcach i w województwie domowych piwowarów? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
betiglo Opublikowano 8 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2014 Witam.Jak to miło się czyta ,że są jeszcze ludzie oferujacy pomoc! Na razie jestem tą osobą ,która będzie potrzebować pomocy i jeśli wyrazicie zgodę na to ,abym powisiała np.przy telefonie w czasie warzenia swojej pierwszej warki z zacieraniem to z góry bardzo dzięki! Na pierwszy ogień wybrałam 1/ Polsko-Amerykańskie Pale -ale w/g przepisu z browaru Wonneberg warka nr 21 2/FAH Full Aroma Hops zmodyfikowany przez p. Piotrka z Ale Piwo 3/piwo z brewkitów niechmielonych Wesa chmielone Citrą Tymczasem pozdrawiam cieplutko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bukszpan Opublikowano 9 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2014 @GB Ja się zgłaszam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GB... Opublikowano 9 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2014 1.Marcin 2.Ro_y 3.Jake 4.Bukszpan 5.GB... 6... (edycja) Dopisujcie się. Ciekawe ilu nas jest, Wrocław jest królestwem piwowarów, na razie startu nie ma ale nas kilku jest i mamy sklep! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kowalczyka Opublikowano 9 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2014 to ja moge byc na 6. GB, sprawdzales mape, kilka osob oznaczylo tam swoje lokalizacje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jejski Opublikowano 9 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2014 Wpisujcie się na mapę piwowarów. To pomaga! Oczywiście plusik dla kolomara Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Serpiente Opublikowano 9 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2014 Witam.Jak to miło się czyta ,że są jeszcze ludzie oferujacy pomoc! Na razie jestem tą osobą ,która będzie potrzebować pomocy i jeśli wyrazicie zgodę na to ,abym powisiała np.przy telefonie w czasie warzenia swojej pierwszej warki z zacieraniem to z góry bardzo dzięki! Na pierwszy ogień wybrałam 1/ Polsko-Amerykańskie Pale -ale w/g przepisu z browaru Wonneberg warka nr 21 2/FAH Full Aroma Hops zmodyfikowany przez p. Piotrka z Ale Piwo 3/piwo z brewkitów niechmielonych Wesa chmielone Citrą Tymczasem pozdrawiam cieplutko. Witam sąsiadkę i pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
betiglo Opublikowano 9 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2014 Witaj. Cieszę się,ze mam sąsiada z większym doświadczeniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Scyzoryk Opublikowano 9 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2014 Witam, i ja się dopisuje. A sklep zacny posiadamy, można by kiedyś na piwko skoczyć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sn_phoenix Opublikowano 10 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2014 To i ja się dopisuje. Kolomar to też mój guru , który pomógł mi przy pierwszych krokach z warzeniem piwa. Oczywiście jeśli ktoś potrzebuje pomocy przy warzeniu lagerów to można śmiało pisać do mnie na pw Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawi Opublikowano 25 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2014 witam wszytskich ciekawe ilu nas teraz jest w swietokrzyskim? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Undeath Opublikowano 25 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2014 Sprawdź jest mapa : http://www.piwo.org/membermap/ choć nie wszyscy się na niej oznaczają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ThoriN Opublikowano 25 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2014 Oj, przeoczyłem temat Dopiszcie do listy i mnie! Na mapie już jestem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alechanted Opublikowano 25 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2014 Myślę, że warto byłoby zorganizować coś takiego na większą ilość rejonów bo to naprawdę sympatyczna inicjatywa. Mapa mapą, ale należy pamiętać, że nie każdy piwowar ma czas i chęci by wspierać tych raczkujących. Myślę, że spokojnie można po takim wątku założyć w spotkaniach i imprezach, dla każdego regionu po jednym. Jakby nie było, taka inicjatywa raczej wiąże się z jakimś spotkaniem. W każdym wątku lista wspierających piwowarów z miejscem pochodzenia i czasem, jakim dysponuje na pomoc i kilka innych oczywistych informacji. No i dla spokoju ducha (kraftu) na wsparciu piwowarskim dać wątek z listą wątków ze wsparciem 'na żywo' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawi Opublikowano 25 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2014 mi chodzilo ze moze sie wypisza ci ze swietokrzyskiego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alechanted Opublikowano 25 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2014 mi chodzilo ze moze sie wypisza ci ze swietokrzyskiego Spokojna głowa, jedno drugiego nie wyklucza. Po prostu uważam, że ta inicjatywa jest naprawdę dobra i wiele dobrego mogłoby wyjść, gdybyśmy zorganizowali coś takiego na większą skalę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KosciaK Opublikowano 25 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2014 Przecież wystarczy wrzucić posta (czy też wysłać PW do ludzi z mapki) z prośbą o pomoc i z bardzo dużym prawdopodobieństwem ktoś z okolic się zgłosi by pomóc i doradzić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GB... Opublikowano 25 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2014 Dziś nie chce mi się pisać i myśleć... St. Anger 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
randhouse Opublikowano 25 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2014 Witam. Sklep Kolomara świetnie ułatwia warzenie. Możliwość odbioru osobistego i zamienienia kilku słów, wzbogaca wiedze piwowarską. Temat ciekawy dzięki niemu dowiedziałem się że w moim mieście jest nas czwórka piwowarów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi