anmar Opublikowano 19 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2014 Można zastosować 5-6L butelkę po wodzie z obciętym dnem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz_CH Opublikowano 19 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2014 (edytowane) Mam taką, wchodzi z 4 kg na raz. Ale jeszcze lepszym patentem jest baniak po wodzie (Wojtek, takie co mi dawałeś do zalania wodą z RO). Po szczegóły odsyłam do Shootera - ma filmik na youtube z tymże. Edytowane 19 Marca 2014 przez Mariusz_CH Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 19 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2014 Zapodaj linka do tego filmu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz_CH Opublikowano 19 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2014 (edytowane) No dlatego napisałem że do Shootera po szczegóły - ja niestety nie zapisałem tego filmu, a znaleźć nie mogę. Ale to jest proste, obcięte dno (on miał pęknięty pojemnik, więc bez stresu) i wsadzony do śrutownika wlewem - tworzy lejek. W obcięte dno wsypuje słód, dość spory zasyp można wsypać jednorazowo. Edytowane 19 Marca 2014 przez Mariusz_CH Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 19 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2014 Konstrukcja śrutownika przykręconego do stołu wytrzyma taki balast ? W taki baniak wejdzie z 10kg a czasem mam prawie takie zasypy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Usiu Opublikowano 19 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2014 Nie potrzebnie ciąłeś imbusa Są już adaptery do wiertarek http://www.ceneo.pl/17472894, używam i sobie chwalę! Już ponad 200 kg słodów przerobiłem takimi narzędziami jak powyżej i nic się nie wyciera Wiem, czaiłem się na taką redukcję, ale nie było jej akurat w Praktikerze, gdzie wszystko kupiłem, imbus też się dobrze sprawia, a kosztował 2,90zł Co do pracy wiertarki to śrutowanie trzeba zacząć z pustym ślimakiem (czy tam jak to się nazywa ), bo jak słód jest już przy żarnach to wiertarce bardzo ciężko wystartować. 0,5kg słodu ześrutowałem w 10-15 sekund. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 19 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2014 Zawsze zaczynam z pełnym i nie mam problemów ze startem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korzen16 Opublikowano 19 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2014 Zawsze zaczynam z pełnym i nie mam problemów ze startem. Ponieważ nie moc jest ważna (nie tylko), ale moment obrotowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarzyn_waleczny Opublikowano 19 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2014 Film Shootera ze śrutowania. http://www.youtube.com/watch?v=YPlng7MUqYM&list=UUS0KLWzddcLe4lkwwqx6kKA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz_CH Opublikowano 19 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2014 (edytowane) O totototo. Dzięki Jarzyn. Konstrukcja śrutownika przykręconego do stołu wytrzyma taki balast ? Wydaje mi się, że 10 kg udźwignie spokojnie, choć nie wiem czy tyle wejdzie na raz. Edytowane 19 Marca 2014 przez Mariusz_CH Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 19 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2014 Dobry patent! Zastosuje takowy u siebie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz_CH Opublikowano 19 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2014 (edytowane) Tak nieśmiało zapytam, nie masz więcej tych baniaków? Myślałem żeby "pokroić" PETa, ale ta butla jest dużo lepsza. Idealnie leży w śrutowniku i ścianki ma grubsze. Dodatkowo ma tą rękojeść, za którą w ostateczności w razie potrzeby można ją podtrzymywać. Edytowane 19 Marca 2014 przez Mariusz_CH Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 19 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2014 No problem, mogę Ci sztukę odpalić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 19 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2014 Patent shootera sprawdza się świetnie. Prawie 10kg bez problemu stabilnie siedzi w śrutowniku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GrzegorzG Opublikowano 13 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2017 Szukałem śruby i pasująca śruba to 5/16 cala 18 zwojów na cal czyli gwint UNC. Moze komuś się taka informacja przyda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi