H.M. Opublikowano 17 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2012 Kupiłem dostałem i mam problem... Tam nie powinno być jakiejś sprężynki w środku, która by dociskała ten element ruchomy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 17 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2012 Jeżeli mówisz o tym urządzeniu nakręcanym na kran, to dyszkę dociska ciśnienie wody. (no chyba, że się coś zmieniło w konstrukcji) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
H.M. Opublikowano 17 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2012 Dzięki, uspokoiłeś mnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemczysław Opublikowano 17 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2012 (edytowane) Tak troszke oFF. Sprawdza się wam ta myjka?? Edytowane 17 Grudnia 2012 przez Przemczysław Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admiro Opublikowano 17 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2012 Tak troszke oFF. Sprawdza się wam ta myjka?? To jest bardziej urządzenie do płukania a nie myjka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemczysław Opublikowano 17 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2012 Sorra za nie sprecyzowanie:) Sprawdzam Wam się to urządzenie do płukania?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sziszi Opublikowano 17 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2012 Tak troszke oFF. Sprawdza się wam ta myjka?? To jest bardziej urządzenie do płukania a nie myjka. To prawda, choć ciśnienie jest na tyle duże, że cześć osadów z dna wyczyści. Na pewno nie wyczyści nalotu na ściankach butelki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
H.M. Opublikowano 18 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2012 Macie jakieś patenty na zamocowanie tego? Osobnego kranu nie zrobię. W grę wchodzi tylko mocowanie tymczasowe, na któryś kran - Najlepiej w łazience, czyli końcówka żeńska. Potrzebował bym więc przejściówki z jednej strony męskiej wkręcanej w dysze, z drugiej strony też męskiej wkręcanej w kran w miejsce końcówki (perlastora). Dostane gdzieś coś takiego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mimazy Opublikowano 18 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2012 Potrzebował bym więc przejściówki z jednej strony męskiej wkręcanej w dysze, z drugiej strony też męskiej wkręcanej w kran w miejsce końcówki (perlastora). Dostane gdzieś coś takiego? Nazywa się to nypel i dostaniesz w sklepie hydraulicznym (jeśli dobrze zrozumiałem) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepe11 Opublikowano 18 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2012 (edytowane) Macie jakieś patenty na zamocowanie tego? Osobnego kranu nie zrobię. W grę wchodzi tylko mocowanie tymczasowe, na któryś kran - Najlepiej w łazience, czyli końcówka żeńska. Potrzebował bym więc przejściówki z jednej strony męskiej wkręcanej w dysze, z drugiej strony też męskiej wkręcanej w kran w miejsce końcówki (perlastora). Dostane gdzieś coś takiego? musisz znaleźć taką ,przejściówkę" z pół cala wewnętrzny gwint na 3/4 z zewnętrznym z drobnym gwintem , ja znalazłem na ogrodniczym w Castoramie od strony kranu będzie potrzebna uszczelka. Edytowane 18 Grudnia 2012 przez pepe11 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sziszi Opublikowano 18 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2012 w kranie jest gwint 24mm, czyli nypel z zewnętrznym 24 mm na zewnętrzny 3/4'' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anmar Opublikowano 18 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2012 Generalnie zbyteczny gadżet, a zwłaszcza w bloku. Od lat (trzech) używamy kawałka rurki 10 z dolutowanym gwintem 1/2 cala przykrecaną do węża od prysznica. Tani i niezawodny patent. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
H.M. Opublikowano 18 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2012 anmar - poza kręceniem kurkiem tam i z powrotem, albo marnotrawieniu wody, to pomysł OK. sziszi - ale w kranie jest gwint drobnozwojowy... w sporym markecie budowlanym mi powiedzieli, że nypla z takim nie dostanę. Nie wiecie, czy jest gdzieś szansa taki dostać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anmar Opublikowano 18 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2012 @ H.M. przy odrobinie wprawy do wypłukania 50 butelek zużywamy 40-50 litrów wody. Stać nas na taką rozrzutność;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sziszi Opublikowano 18 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2012 sziszi - ale w kranie jest gwint drobnozwojowy... w sporym markecie budowlanym mi powiedzieli, że nypla z takim nie dostanę. Nie wiecie, czy jest gdzieś szansa taki dostać? kupiłem w castoramie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LJajecznica Opublikowano 19 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2012 Pewnie chodzi o nypel M24 x 3/4 lub M22 x 3/4 Jak pytałeś na Kasprowicza, to się nie przejmuj, znalazłem na szybkiego w necie. http://www.sanitop.de/pl/produkte_sub.html?main_cat_nr=48644&sec_cat_nr=77125 Będę w jakimś lepszym sklepie to Ci popatrzę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sziszi Opublikowano 20 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2012 Pewnie chodzi o nypel M24 x 3/4 lub M22 x 3/4 Jak pytałeś na Kasprowicza, to się nie przejmuj, znalazłem na szybkiego w necie. http://www.sanitop.d...ec_cat_nr=77125 Będę w jakimś lepszym sklepie to Ci popatrzę. tak właśnie chodzi o to co w linku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LJajecznica Opublikowano 21 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2012 coś czuję, ze będzie problem znaleźć taki nypel. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sziszi Opublikowano 21 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2012 coś czuję, ze będzie problem znaleźć taki nypel. w castoramie w zg kupiłem z miesiąc temu, jak będziecie mieli problem z zakupem to mogę zakupić i wysłać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzychuuuu Opublikowano 7 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2020 Cześć, zastanawiam się nad zakupem tej dyszy, ale mam do Was pytanie - czy to zastąpi mechaniczne mycie wyciorem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi