fiszmen9 Opublikowano 23 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2021 W dniu 20.07.2021 o 09:25, koholet napisał: @fiszmen9cytując za Palmerem „Jak warzyć piwo”: przykłady słodu dekstrynowego to Carapils od Briess Malt oraz Carafoam ze słodowni Weyermann. Dziękuję serdecznie! Znalazłem obydwa i muszę przyznać, że nawet nie jest to taki towar luksusowy jak mi się wydawało. Jednak tylko na kilku stronach opisali to jako słód dekstrynowy... Niestety na wyspach wszystko jest inne na tyle, że "nawet słoiki odkręca się w drugą stronę" ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reters Opublikowano 4 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2023 (edytowane) W dniu 21.12.2012 o 20:45, Bogi napisał: A ja jestem zdania, że wiele osób nie pamięta (a przecież nie młodzież) albo nie chce pamiętać jak smakowała stara dobra Warka (1995-2004) z dawnych lat i ja bym szedł w ten temat, bo można przywrócić ten chlebowy słodki smak, a nie uwierzę, że kiedy ta Warka była do kupienia, wszyscy naokoło warzyli, chce się napisać cytat z klasyka "pierdolicie, Hipolicie". Dokładnie tak jest. Pamiętam smak Warki Strong prawdziwej oryginalnej z lat 90-tych. To był smak niepowtarzalny. Jedyny w swoim rodzaju. Specyficzna słodowość, delikatne nuty chmielowe. Rewelacja. Ten z teraz(bo próbowałem kilka dni temu) nie ma z nim nic wspólnego. Tak bardzo człowiek chciał by się napić właśnie tak smakującej Warki Strong. Może ktoś ma namiary na piwowarów co wtedy je warzyli? Myślę że oryginalna receptura gdzieś musi być? Puszka z 97 roku miała podany ekstrakt 15.1% oraz Alk. 7.8% Edytowane 4 Stycznia 2023 przez Reters Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się