Tantal Opublikowano 25 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2014 (edytowane) Przeczytałem ten temat i okazało się, że wszystkie moje 3 dotychczasowe warki mieszczą się w stylu PPA. Pierwszy zestaw Pale Ale z Homebrewing to pilzneński, carahell( to chyba nie dyskwalifikuje) chmiel marynka i lubelski. Wyszło pycha. Zachęcony smakiem tego piwa i brakiem doświadczenia wzorowałem się zasypem( zamiast carahell strzegom 30) i zmieniałem chmiele i odrobinę zacieranie. Do tej pory powstały Iunga SH(100gr)- pycha- lekki posmak dojrzałego, słodkiego ananasa. Teraz dojrzewa w butelkach Marynka SH- po wstępnych próbach wydaję się rokować bardzo dobrze. W planach marynka- lubelski- sybilla. Szukając schematu chmielenia trafiłem na ten temat i cieszę się, że wpisałem się przypadkowo w narodowy nurt piwowarski. Edytowane 25 Listopada 2014 przez Tantal Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jejski Opublikowano 14 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2016 No i jest chyba pierwszy komercyjny przykład http://piwo.co.za/Produkt/29729 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuDeX Opublikowano 15 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2016 No i jest chyba pierwszy komercyjny przykład http://piwo.co.za/Produkt/29729 A Zakładowy nie uwarzył wcześniej? Pierwsza zmiana się to chyba zwało. Sprawdziłem, potwierdzam Polskie Jasne Ale - Pierwsza zmiana uwarzone przez Browar Zakładowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 15 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2016 (edytowane) Zakładowy zrobił na Cascade PL, jeszcze zrobił Browar Perun na tym chmielu. Perun też zrobił Marynka, Lubelski czyli w sumie kilka Polskie Ale. Edytowane 15 Czerwca 2016 przez WiHuRa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stary Opublikowano 24 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2018 Co się stało z tematem? Gdzie została umieszczona receptura ostateczna wraz z opisem historycznym? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi