rtyqwe Opublikowano 20 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2013 Doszedł w piątek (9 dni roboczych). Nic akurat nie warzę, więc póki co skalibrowałem i testuję na pepsi . Genialne urządzenie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yarrro Opublikowano 20 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2013 testuję na pepsi A ja swój (też kupiony z Chin) przetestowałem m.in. na winie. Po przeliczeniu (z uwzględnieniem gęstości), zawartość alkoholu wyszła na coś ok. 11,5%, czyli prawdopodobnie zgodnie z rzeczywistością. Urządzenie jest rzeczywiście genialne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Billy the Kid Opublikowano 20 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2013 Cło to coś ok. 10% wartości zakupu towaru, VAT, jak wiadomo, 23%. To raczej nie tłumaczy trzykrotnie wyższej ceny. Mamy wolny rynek. Jak widzisz niszę to sprzedawaj taniej Wolnego rynku to nie mamy, ale to inna bajka (jak by tak było, to np. piwo warzone u siebie w kuchni, mógłbyś sprzedawać, a nie możesz). Chyba nie na tym to polega, żeby sklepy zakładać i sprzedawać, podnoszę tylko problem, że widocznie sklepy mają straszny narzut a my jako konsumenci powinniśmy coś z tym zrobić i jak się okazało robimy - czyli zakupy na ebay. Ciekaw jestem czy i kiedy obniżą ceny w sklepach internetowych. Dla mnie to ździerstwo, bo np. na BA kosztuje 279 zł, a allegro 160 zł, to już coś nie tak. Być może się mylę, a jeśli tak jest, to chętnie poznam marżę sprzedawcy przy cenie pod 300 zł za ten produkt. Trzymam kciuki za www.sklepzinnejbeczki.pl, oby się nic nie zmieniło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 20 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2013 Nie wiem dlaczego porównujecie ceny dwóch różnych produktów - narzekacie że francuski refraktometr nie kosztuje tyle co chiński - no i nic dziwnego bo mnie ma prawa kosztować tyle samo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leech Opublikowano 20 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2013 Nie wiem dlaczego porównujecie ceny dwóch różnych produktów - narzekacie że francuski refraktometr nie kosztuje tyle co chiński - no i nic dziwnego bo mnie ma prawa kosztować tyle samo. Tyle że to chiński refraktometr z naklejką Allefrance. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yarrro Opublikowano 20 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2013 (edytowane) (...) francuski refraktometr nie kosztuje tyle co chiński - no i nic dziwnego bo mnie ma prawa kosztować tyle samo. No i na wyposażeniu tego francuskiego jest "husteczka". Może właściciele sklepu zbierają na słownik ortograficzny To by częściowo tłumaczyło wysokość ceny. Edytowane 20 Stycznia 2013 przez yarrro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VeryBerry Opublikowano 20 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2013 ja osobiście będę kupować ten sprzęt: http://allegro.pl/profesjonalny-refraktometr-do-cukru-alkoholu-ref2-i2916643178.html nieco ponad 130zł (ref 1. kosztu nieco ponad 120zł). Zapłacę jakieś 30zł więcej, ale przynajmniej wiem ze jak coś będzie nie tak to będę miał do tego sklepu 15km i będę mógł to wymienić. Witam ! A czym się różni REF-1 od REF-2 poza ceną ? ja zauważyłem tylko różnice że ref-1 ma skale do 32% brix, a ref-2 do 40% brix. Czym się jeszcze różni nie wiem. Jak będę w sklepie to się dowiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lewatywa8 Opublikowano 21 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2013 (edytowane) Mój doszedł w tydzień.Tydzień temu w niedziele brat mi kupił ,bo sam nie mam konta na ebay itd Edytowane 21 Stycznia 2013 przez lewatywa8 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chomiczon Opublikowano 21 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2013 Jako prowodyr tematu zapewne niebawem skuszę się na zakup refraktomertu za rozsądną cenę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leech Opublikowano 21 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2013 ja osobiście będę kupować ten sprzęt: http://allegro.pl/pr...2916643178.html nieco ponad 130zł (ref 1. kosztu nieco ponad 120zł). Zapłacę jakieś 30zł więcej, ale przynajmniej wiem ze jak coś będzie nie tak to będę miał do tego sklepu 15km i będę mógł to wymienić. Witam ! A czym się różni REF-1 od REF-2 poza ceną ? ja zauważyłem tylko różnice że ref-1 ma skale do 32% brix, a ref-2 do 40% brix. Czym się jeszcze różni nie wiem. Jak będę w sklepie to się dowiem. W ref2 jest jeszcze pomiar czystego alkoholu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorro0 Opublikowano 28 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2013 leech i VeryBerry - Dziękuję za odpowiedź w sprawie różnic pomiędzy Ref-1 i Ref-2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BeerGrill Opublikowano 30 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2013 Właśnie dostałem z ebay, po równiutko 2 tygodniach. Przy pierwszej próbie otwarcia, odleciało uszko od zamka w futerale:) Samego sprzętu jeszcze nie przetestowałem, mam nadzieję, że będzie lepiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekKocurek Opublikowano 30 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2013 (edytowane) ja osobiście będę kupować ten sprzęt: http://allegro.pl/pr...2916643178.html nieco ponad 130zł (ref 1. kosztu nieco ponad 120zł). Zapłacę jakieś 30zł więcej, ale przynajmniej wiem ze jak coś będzie nie tak to będę miał do tego sklepu 15km i będę mógł to wymienić Kupiłeś? Bo ten sam sprzedawca poza allegro ma kilka złotych taniej. Edytowane 30 Stycznia 2013 przez JacekKocurek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pendragon Opublikowano 30 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2013 (edytowane) Jak to jest z tym Ref 2? Wymyślili jakiś cudowny sposób na pomiar alkoholu bez zniekształcania pomiaru? Zastanawiam się nad kupnem takiej właśnie wersji, ale nie wiem czy to nie jakiś "chłyt" w stosunku do wersji 1 - bez pomiaru alkoholu. Edytowane 30 Stycznia 2013 przez Pendragon Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VeryBerry Opublikowano 30 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2013 Kupiłeś? Bo ten sam sprzedawca poza allegro ma kilka złotych taniej. Nie nie kupiłem jeszcze. Dzięki za link. Ogólnie to nie rozumiem tej firmy... mają 2 konta na allegro i sklep i wszędzie inną cenę... http://allegro.pl/profesjonalny-refraktometr-do-cukru-alkoholu-ref2-i2916643178.html - tutaj po 135,61zł http://allegro.pl/profesjonalny-refraktometr-do-cukru-alkoholu-ref2-i2968515010.html - tutaj po 142,07zł a w twoim linku po 129,15zł Nic - kupię w najtańszy i odbiorę osobiście:) Jak to jest z tym Ref 2? Wymyślili jakiś cudowny sposób na pomiar alkoholu bez zniekształcania pomiaru? Zastanawiam się nad kupnem takiej właśnie wersji, ale nie wiem czy to nie jakiś "chłyt" w stosunku do wersji 1 - bez pomiaru alkoholu. trochę to ściema - tutaj masz wytłumaczone na czym to polega: http://allegro.pl/refraktometr-0-40-brix-do-pom-0-25-alkoholu-hit-i2986478195.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szukis Opublikowano 30 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2013 Witam! To i ja się pochwalę Zamówiłem refraktometr przez aliexpress. Trafiłem na promocję dla nowych klientów - przy płatności mastercard'em powyżej 25$ było 5$ zniżki. Refraktometr przed rabatem kosztował akurat 25$ z groszami. Ostatecznie z wysyłką wyszło 65PLN. Po 12 dniach roboczych przesyłka dotarła, na sokach i coli działa bez zarzutów:) Rafał Pałka 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 30 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2013 na sokach i coli działa bez zarzutów:) Czyli co pokazuje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Usiu Opublikowano 30 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2013 Że to sok i cola Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kentaki Opublikowano 30 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2013 Zero alkoholu :lol: . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szukis Opublikowano 30 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2013 Zero alkoholu :lol: . Oj, a ja głupi myślałem że zawartość cukru mierzy. A tak na poważnie to pokazuje mniej więcej taką samą ilość cukru jaką zadeklarował producent na opakowaniu napoju. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pendragon Opublikowano 30 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2013 trochę to ściema - tutaj masz wytłumaczone na czym to polega: http://allegro.pl/re...2986478195.html No to faktycznie - wstawili sobie drugą skalę i zadowoleni Czyli już wiem, że wystarczy mi Ref1. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VeryBerry Opublikowano 30 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2013 No to faktycznie - wstawili sobie drugą skalę i zadowoleni Czyli już wiem, że wystarczy mi Ref1. no ja też się zdecyduje na REF1. Skala do 32brix w zupełności wystarczy a z tym alko to jednak trochę naciąganie. Jedno wada refraktometrów Biowinu w porównaniu z tymi z eBay'a, że mają tylko jedną skalę - nie mają skali SG. W sumie nie posługuję się tą skalą za często ale co za problem dodrukować taką małą skalę z boku:P (z drugiej strony rekompensuje to 2 letnią gwarancją, za to z 3 strony co tam ma się zepsuć...) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskaliber Opublikowano 6 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2013 Dotarł i do mnie ten z ebaya. Świetnie urządzenie jak ktoś wysładza do ekstraktu a nie do objętości. Nie trzeba co chwile chłodzić próbek. Działa bez zarzutu, wyniki pomiaru takie same jak balingometrem, ale dokładniejsze. Polecam, znacznie ułatwia życie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszcz007 Opublikowano 6 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2013 (edytowane) Kiedy zamówiłeś swój, bo ja też czekam na przesyłkę, ale zamawiałem dopiero 03.02 także minęło tylko 3 dni. [edit] gafa Edytowane 6 Lutego 2013 przez leszcz007 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekKocurek Opublikowano 6 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2013 Kiedy zamówiłeś swój, bo ja też czekam na przesyłkę, ale zamawiałem dopiero 03.01 także minęło tylko 3 dni. Zdecydowanie musisz zmniejszyć przyswajane dawki etanolu. Brakuje Ci już całego miesiąca w życiorysie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi