Mariusz_CH Opublikowano 6 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2013 Kopyr, co jest? Dawaj i pisz co się tam z waszymi kolaboracjami dzieje ? Nothing new? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 6 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2013 Vbloga nie oglądasz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciu Opublikowano 10 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2013 Nadciąga nosorożec a wcześniej Wojtek robił ESB na konkursa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voitas Opublikowano 16 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2013 ESB wyszło całkiem fajne. polecam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Samael Opublikowano 20 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2013 Bedac teraz w Polsce mialem okazje sprobowac Orki - super piwko, polecam ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bzdzionek Opublikowano 20 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2013 Bedac teraz w Polsce mialem okazje sprobowac Orki - super piwko, polecam ! Fakt bardzo dobre piwo, ale nie odniosłeś wrażenia, że bliżej mu do stouta niż CDA. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Samael Opublikowano 20 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2013 Bedac teraz w Polsce mialem okazje sprobowac Orki - super piwko, polecam ! Fakt bardzo dobre piwo, ale nie odniosłeś wrażenia, że bliżej mu do stouta niż CDA. Nie odnioslem takiego wrazenia, gdyz sporo stoutow wypilem tu w Irlandii.Piwo tak mi posmakowalo,ze planuje uwarzyc wlasnie CDA wg receptury Scoobyego.Zakupilem nawet carafe special II pod recepture gdyz u mnie z dostepnoscia tego slodu jest kiepsko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bzdzionek Opublikowano 20 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2013 (edytowane) Nie odnioslem takiego wrazenia, gdyz sporo stoutow wypilem tu w Irlandii.Piwo tak mi posmakowalo,ze planuje uwarzyc wlasnie CDA wg receptury Scoobyego.Zakupilem nawet carafe special II pod recepture gdyz u mnie z dostepnoscia tego slodu jest kiepsko. Dla mnie w Orce na pierwszy plan wychodzą aromaty palone i kawowe, które są typowe dla stoutów, a za mało jest aromatów chmielowych. Natomiast jeśli chodzi o CDA wg receptury Scoobiergo to polecam, u mnie już zabutelkowane i zdegustowane, naprawdę zacne piwko, ale bliżej mu raczej do Black Hop (AleBrowar) niż do Orki. Edytowane 20 Czerwca 2013 przez Bzdzionek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Samael Opublikowano 20 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2013 Natomiast jeśli chodzi o CDA wg receptury Scoobiergo to polecam, u mnie już zabutelkowane i zdegustowane, naprawdę zacne piwko, ale bliżej mu raczej do Black Hop (AleBrowar) niż do Orki. No Black Hope niestety nie mialem okazjii sprobowac Dzieki za rekomendacje teraz na pewno sobie to CDA uwarze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz_CH Opublikowano 21 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2013 CDA Scoobiego bardzo polecam. Piwko mi wyszło bardziej karmelowe niż palone i najlepsze było tak pomiędzy 1-2 miesięcy, póxniej oczywiście aromaty popłynęły. Zrobiłem ver. 2 ze zmodyfikowanym zasypem i paloność trochę wyszła za duża, wytrawne i nuty rozpuszczalnikowe z S-04 i obecnych temperatur pewnie (ver1 fermentowana była na Irish Ale - polecam) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slotish Opublikowano 6 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2013 Kopyr, czy planujecie uwarzyć jeszcze Misia ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quentin Opublikowano 6 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2013 Na pewno wrócą do Misia . Ostatni Shark genialny . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lary Opublikowano 16 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2013 Dawno tu nic nie było, a w między czasie pojawiła się premiera Kreta. Sam próbowałem i pasował mi, mimo że podany był zbyt chłodny. Ciekawi mnie opinia bardziej obeznanych ze stylem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quentin Opublikowano 18 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 Mam buteleczkę , ale jeszcze nie próbowałem . Lada dzień się wypowiem . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Usiu Opublikowano 18 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 Mam buteleczkę , ale jeszcze nie próbowałem . Lada dzień się wypowiem . A nie lepiej było poczekać z tym postem do momentu konsumpcji? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voitas Opublikowano 18 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 Usiu nie czepiaj sie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quentin Opublikowano 18 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 Strach się odzywać ... Ale ma trochę racji Biję się w pierś . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi