bielok Opublikowano 17 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2010 (edytowane) wykasowane Edytowane 4 Maja 2011 przez bielok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielok Opublikowano 19 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2010 (edytowane) wykasowane Edytowane 4 Maja 2011 przez bielok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielok Opublikowano 25 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2010 (edytowane) wykasowane Edytowane 4 Maja 2011 przez bielok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielok Opublikowano 26 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2010 (edytowane) wykasowane Edytowane 4 Maja 2011 przez bielok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 26 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2010 Czytam ostatnio że wiele osób wstawia garnek do piekarnika. Nowa mada czy co. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielok Opublikowano 26 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2010 (edytowane) wykasowane Edytowane 4 Maja 2011 przez bielok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielok Opublikowano 29 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2010 (edytowane) wykasowane Edytowane 4 Maja 2011 przez bielok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Belzebub Opublikowano 29 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2010 Cześć Warka #35 - Barani łep - piwo w stylu weizenbock 18 °Blg po zamieszaniu łyżką zeszła do 6 °Blg i złapała jakieś bakterie. Piwo zaczyna kwaśnieć. Potrzymam jeszcze 2-3 dni na burzliwej, zdekantuję i na tydzień dam w lodówkę. Jak po tym czasie będzie jeszcze pijalne to zabutelkuje w pety i będzie do szybkiego spożycia. Jak się bardzo pogorszy to powędruje na kompost. Skoro już przewidujesz na straty, może rozwiązaniem było by przegotować to piwo, tak żeby nie wyparował cały alkohol, ale żeby zabić paskudztwo ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielok Opublikowano 29 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2010 (edytowane) wykasowane Edytowane 4 Maja 2011 przez bielok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coder Opublikowano 29 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2010 Łatwiej uwarzyć nowe dobre piwo niż ratowac marne. Dla ślimaków go! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bnp Opublikowano 29 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2010 witaj w klubie Bieloku, mój koźlaczek pszeniczny był pijalny przez 1 miesiąc później zrobił się delikatnie kwaskowaty mam pecha z tymi pszeniczkami :rolleyes: gotuj póki bakterie nie przerobią etanolu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielok Opublikowano 29 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2010 (edytowane) wykasowane Edytowane 4 Maja 2011 przez bielok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielok Opublikowano 29 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2010 (edytowane) wykasowane Edytowane 4 Maja 2011 przez bielok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bnp Opublikowano 29 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2010 zakapsluj 1-2 butelki postaw w ciepłym miejscu jeżeli po kilku dniach kwach będzie narastał to w kega i gotowanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szwed Opublikowano 30 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2010 Miałem kiedyś kwaskowate piwko był to Biter poszło od razu w kanał szkoda nie wiedziałem ze można zagotować i uratować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielok Opublikowano 30 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2010 (edytowane) wykasowane Edytowane 4 Maja 2011 przez bielok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ro_y Opublikowano 30 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2010 Cześć. Każdy robi jak uważa Albo uważa jak robi. Oczywiście bez urazy Bielok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bnp Opublikowano 30 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2010 chodziło mi o gotowanie i odzysk ducha piwa a nie jakąś pasteryzację Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielok Opublikowano 30 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2010 (edytowane) wykasowane Edytowane 4 Maja 2011 przez bielok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielok Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2010 (edytowane) wykasowane Edytowane 4 Maja 2011 przez bielok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ignac99 Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Wyrazy współczucia, jesteśmy z Tobą Grzesiu. Bierz się do roboty by odtworzyć zapasy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielok Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2010 (edytowane) wykasowane Edytowane 4 Maja 2011 przez bielok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ignac99 Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Tak też myślałem. Ale bałem się , że trzymałeś w swojej piwnicy poje dwie "Perły". W zasadzie tylko to mnie zmartwiło, Twoje gary i piwo to PIKUŚ. x3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielok Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2010 (edytowane) wykasowane Edytowane 4 Maja 2011 przez bielok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Jak to przeczytałem to przyznam, że od razu dziwne mi to było, że ktoś piwa nie zabrał, bo pewnie tam i piwo trzymasz a nie w chacie. Pozdrawiom i byś nic nie wykrakał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się