Skocz do zawartości

Niezależny browar domowy "Pod Baranem"


Rekomendowane odpowiedzi

Cześć :beer:

 

Warka #35 - Barani łep - piwo w stylu weizenbock 18 °Blg po zamieszaniu łyżką zeszła do 6 °Blg i złapała jakieś bakterie. Piwo zaczyna kwaśnieć. Potrzymam jeszcze 2-3 dni na burzliwej, zdekantuję i na tydzień dam w lodówkę. Jak po tym czasie będzie jeszcze pijalne to zabutelkuje w pety i będzie do szybkiego spożycia. Jak się bardzo pogorszy to powędruje na kompost.

Skoro już przewidujesz na straty, może rozwiązaniem było by przegotować to piwo, tak żeby nie wyparował cały alkohol, ale żeby zabić paskudztwo ?

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

witaj w klubie Bieloku,

mój koźlaczek pszeniczny był pijalny przez 1 miesiąc później zrobił się delikatnie kwaskowaty :smilies: mam pecha z tymi pszeniczkami :rolleyes:

 

gotuj póki bakterie nie przerobią etanolu

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.