bielok Opublikowano 9 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2011 (edytowane) wykasowane Edytowane 4 Maja 2011 przez bielok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seniorroberto Opublikowano 9 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2011 ...racjonalista!.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielok Opublikowano 9 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2011 (edytowane) wykasowane Edytowane 4 Maja 2011 przez bielok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbynekkk Opublikowano 9 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2011 No tak, ni to to, ni tamto, a przecież wiadomo że jak nie wiadomo co to, to jest to infekcja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielok Opublikowano 26 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2011 (edytowane) wykasowane Edytowane 4 Maja 2011 przez bielok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielok Opublikowano 26 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2011 (edytowane) wykasowane Edytowane 4 Maja 2011 przez bielok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielok Opublikowano 26 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2011 (edytowane) wykasowane Edytowane 4 Maja 2011 przez bielok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacki Opublikowano 26 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2011 Chmielenie 60':0' - oba chmiele Znaczy jak? 60 min gotowania i chmiel wrzucony do chłodzenia, czy odwrotnie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 26 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2011 oba chmiele na początku gotowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielok Opublikowano 27 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2011 (edytowane) wykasowane Edytowane 4 Maja 2011 przez bielok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielok Opublikowano 3 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2011 (edytowane) wykasowane Edytowane 4 Maja 2011 przez bielok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielok Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2011 (edytowane) wykasowane Edytowane 4 Maja 2011 przez bielok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Współczuje, ale Cię życie przy sześćdziesiątce pokarało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mark33 Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Dobrze, że burzy nie było. Ale miałeś kumulację dobrze że wytrzymałeś bo ja bym coś roz....zepsuł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielok Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2011 (edytowane) wykasowane Edytowane 4 Maja 2011 przez bielok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielok Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2011 (edytowane) wykasowane Edytowane 4 Maja 2011 przez bielok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbynekkk Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Piesek lubi piwo? Czy go po prostu wszędzie pełno? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Warka #60 - Ostateczny krach. Na działkę pojechałem nieświadom tego co szykuje mi życie. Plany były ambitne warka w okolice 50-60l. Słody odważone - 5 kg słodu z browaru Bartek i 7 kg z Litovela, słody drastycznie różnią się kolorem, Litovel jest jaśniejszy. Na pierwszy rzut poszedł do śrutowania ten z Bartka. Musiał być w nim jakiś kamień który zablokował żarna, silniczek z Hondy się nie poddał, zasilacz się nie poddał, natomiast poddał się wałek w porkercie Niestety pękł, odleciały dwa odpryski odsłaniając nagwintowany otwór. Pękniecie jest dość poważne jednak udało mi się założyć korbę i dalej śrutowałem ręcznie. W czasie śrutowanie uzmysłowiłem sobie że nie mam pojęcia gdzie jest termometr. Czas poszukiwań -0,5h W 15' chmielenia wyłączyli mi prąd na działce. Zostałem bez światła i bez wody bo nie dział hydrofor. Wkurwiłem się nie na żarty i poszedłem robić grządki. Wysiałem pietruszkę naciową i cebulę siedmiolatkę i zaczął padać deszcz. Stwierdziłem że dość tego relaksu na działce i wróciłem do domu. Grzegorzu, Twoje piwa zanim je zrobisz już stają się legendą Jeśli mogę to przy pierwszej okazji chciałbym skosztować Ostatecznego Kracha i Amnezji Co do słodu z Bartka to faktycznie bardziej to kolorem przypomina monachijski. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielok Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2011 (edytowane) wykasowane Edytowane 4 Maja 2011 przez bielok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Na moim porkercie też zauważyłem pęknięcie na wałku. Trochę temu zaradziłem, ale czy wytrzyma długo nie wiadomo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielok Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2011 (edytowane) wykasowane Edytowane 4 Maja 2011 przez bielok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2011 ja ostatnio jak śrutowałem to trafiłem na coś ze mi wiertarkę z ręki wyrwało i musiałem rozebrać śrutownik ale jeszcze nie patrzyłem czy powstały jakieś straty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Cześć. Na moim porkercie też zauważyłem pęknięcie na wałku. Trochę temu zaradziłem, ale czy wytrzyma długo nie wiadomo. Trzeba uderzyć w kierunku śrutownika walcowego. Tu masz rację. I filtracja bedzie łatwiejsza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Co do słodu z Bartka to faktycznie bardziej to kolorem przypomina monachijski. A śrutuje sie jak karmelowy , ale piwka wychodzą zacne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielok Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2011 (edytowane) wykasowane Edytowane 4 Maja 2011 przez bielok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się