Quentin Opublikowano 12 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2013 Etykiety nms007 rewelacja . Pomysł , forma , wykonanie . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alfi Opublikowano 12 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2013 Ja robię etykiety co prawda dość "na jedno kopyto", ale pochwalę się dwiema ostatnimi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quentin Opublikowano 12 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2013 Może i nie imponujące graficznie , ale użycie kodu QR na czasie . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nms007 Opublikowano 12 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2013 Etykiety nms007 rewelacja . Pomysł , forma , wykonanie . Dzięki wielkie! Dobrze wiedzieć, że etykiety podobają się nie tylko autorowi ps. Dwie kolejne w produkcji - prezentacja niebawem! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quentin Opublikowano 12 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2013 Przede wszystkim przekonałeś mnie , że zabawa z 3 elementami ( przednia , tylna , krawatka ) to przesada i muszę opracować coś 3 w 1 na Ten styl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alfi Opublikowano 12 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2013 Może i nie imponujące graficznie , ale użycie kodu QR na czasie . Bogate graficznie miały być (w założeniu) etykiety, które robiłem na początku - ale zdolności graficzne u mnie kiepskie i po kilku próbach dałem sobie spokój. Za to lubię minimalizm i przejrzystość więc czysto typograficzne etykiety, czarno na białym najbardziej mi pasują. Oklejam w sumie i tak tylko butelki rozdawane, stąd też QR - gdy ktoś próbując pyta mnie o coś związane z piwem, a nie pamiętam to po prostu sczytuje kod telefonem i od razu lecę do zapisków na temat tego piwa - z początku na blogu, ale teraz po prostu do Brewloga Zgodowego Do tego jakoś tam ozdobnie (przynajmniej dla mnie) ten kod wygląda. A co do kompletu przód, tył i krawatka - ja czasem dodaje z tyłu tylko małą instrukcję graficzną znalezioną na forum, żeby nie pić z butli i nalewać ostrożnie. Ale faktycznie ładnie zaprojektowane komplety tych trzech elementów podobają mi się, tylko za leniwy jestem na zabawę w ich stworzenie. Quentin 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quentin Opublikowano 12 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2013 Wiesz , etykiety faktycznie proste , ale strona odsyłana przez kod QR - imponująca ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgoda Opublikowano 12 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2013 Jak chcesz to mogę dorobić do Brewloga generowanie QR code, żeby można było dołączyć do wydruku etykiety. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quentin Opublikowano 12 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2013 Przyznam się szczerze jeszcze nie korzystałem z Brewloga , chętnie się temu przyjrzę . A pomysł z QR naprawdę dobry ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgoda Opublikowano 12 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2013 http://shouldiuseaqrcode.com/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alfi Opublikowano 12 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2013 Jak chcesz to mogę dorobić do Brewloga generowanie QR code, żeby można było dołączyć do wydruku etykiety. http://shouldiuseaqrcode.com/ Wiesz, mi by nie zaszkodziło, ale - nawiązując do obrazka - chyba szkoda czasu Wygenerowanie QR do linku do Brewloga przez http://goqr.me/ to parę chwil, a kody to bardziej gadżet niż realna potrzeba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 12 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2013 Tak, dokładnie. Chodzi mi o skład To jest ta czcionka http://www.dafont.com/steelfish.font Dziękuję za podpowiedź. Przyjrzę się tej czcionce, bo wydaje się bardzo fajna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quentin Opublikowano 13 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2013 (edytowane) a kody to bardziej gadżet niż realna potrzeba Nie jestem pewien . W powiązaniu z fajną stronką jak u Ciebie pomysł świetny , przy okazji zazwyczaj obracamy się wśród pokolenia które już coraz częściej używa smartfonów . Ja dając znajomym swoje piwo gdybym miał tak fajnie zrobioną dokumentację jak Ty , jestem pewien , że kodem QR sporo bym im frajdy zrobił , gdyby poczytali sobie o tym . Myślę , że proporcje gadżetu do potrzeby z czasem się zmienią . Edytowane 13 Listopada 2013 przez Quentin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jama_michal Opublikowano 13 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2013 (edytowane) Oto i moja etykieta, generalnie uniwersalna. Pozdrawiam! Edytowane 13 Listopada 2013 przez jama_michal Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ktoZjarany Opublikowano 16 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2013 (edytowane) Etykieta na leżakujące już w piwnicy piwo świąteczne Edytowane 16 Listopada 2013 przez ktoZjarany Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lary Opublikowano 19 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2013 W takim razie ja również pochwalę się etykietką. To pierwsze podejście do tematu, następnym razem będzie lepiej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nms007 Opublikowano 19 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2013 W takim razie ja również pochwalę się etykietką. To pierwsze podejście do tematu, następnym razem będzie lepiej [...] robiłem dokładnie to samo piwo (z b-k better brew) i powiem Ci, że było ciężkie do wypicia mam nadzieję, że Twoje wyszło/wyjdzie dobre a etykieta jak najbardziej ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lary Opublikowano 19 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2013 robiłem dokładnie to samo piwo (z b-k better brew) i powiem Ci, że było ciężkie do wypicia mam nadzieję, że Twoje wyszło/wyjdzie dobre a etykieta jak najbardziej ok Jak możesz to napisz mi na priw co było z nim nie tak, może uda mi się uniknąć kłopotu. Wciąż czekam na dostawę sprzętu, więc zacząłem projektowanie dla nakarmienia hobby Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nms007 Opublikowano 20 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2013 poszła PW, mam nadzieje ze info będzie pomocne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bogi Opublikowano 20 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2013 (edytowane) U mnie smakowało, ani flaszka się nie ostała. Warto dodać przyprawy i cukru mniej niż podaje receptura. Edytowane 20 Listopada 2013 przez Bogi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sigman Opublikowano 25 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2013 Najnowsza moja etykieta, informacje są na kontrze. Jest to kopia Brown Foot zrobiona nieświadomie, bo podczas warzenia nic nie wiedziałem o piwie z Alebrowaru Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panta_rei Opublikowano 25 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2013 Heheeee, dziś rano oglądałem stare mapy, żeby coś do nalepek znaleźć ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lary Opublikowano 25 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2013 Najnowsza moja etykieta, informacje są na kontrze. Jest to kopia Brown Foot zrobiona nieświadomie, bo podczas warzenia nic nie wiedziałem o piwie z Alebrowaru Ładne, ale ja bym "India Brown Ale" napisał inną czcionką. Strasznie nieczytelne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GB... Opublikowano 28 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2013 (edytowane) taka na szybko etykieta , nożyczkami potnę i gumkami na butelki. Edytowane 28 Listopada 2013 przez GB... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Belze Opublikowano 28 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2013 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi