Gabi Opublikowano 10 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2013 Brawo Stasiek ! Gratulacje dla finalistów ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 10 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2013 Gratulacje dla zwycięzców. Szczególne gratulacje dla STAŚKA. Tego jeszcze nie było Warszawiak rządził w Chorzowie. No, ale w Żywcu to będzie go drogo kosztowało (Stasiek weź lepiej dodatkowe skrzynki piwa) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Z_bychu Opublikowano 10 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2013 Gratulacje dla zwycięzców i wszystkich uczestników. Podziękowania dla organizatorów. Dla mnie osobiście to jest bardzo duży zaszczyt, żeby w takim silnym gronie zdobyć 3 miejsce. (Czy aby niema gdzie błędu po prostu nie chce mi się w to wierzyć) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skybert Opublikowano 10 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2013 Podziękowania dla organizatorów, sędziów. Gratulacje dla laureatów. Brawa dla Staśka . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vettis Opublikowano 10 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2013 Gratulacje dla wszystkich! Brawo Stasiek! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
puszka Opublikowano 10 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2013 Ja również gratuluje wszystkim i dziękuje za zorganizowanie konkursu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PURPLE Opublikowano 10 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2013 Gratulacje dla zwycięzców konkursu. Życzymy dalszych sukcesów w kolejnych konkursach i serdecznie zapraszamy po odbiór nagród. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemyss Opublikowano 10 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2013 Gratulacje dla laureatów ! Adamowi dziękuję za zorganizowanie konkursu, sędziom za ciężką choć przyjemną pracę. Miejsce przeprowadzenia konkursu idealne, dziękujemy za udostępnienie lokalu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek Opublikowano 11 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2013 Gratulacje dla laureatów oraz wszystkich uczestników za zapewnienie wysokiego poziomu konkursu . Zapraszam do odbioru nagród. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 12 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2013 (edytowane) Podsumowanie: Do IV Śląskiego Konkursu Piw Domowych wystartowało: - 41 piw w kategorii Bock - 22 piwa w kategorii Schwarzier. W piątek zorganizowano eliminacje ( dzięki za pomoc Sarze i Andrzejowi z Bractwa Piwnego), gdzie w finale dostało się: - 14 piw w kategorii Bock - 11 piw w kategorii Schwarzbier. W niedzielę 9 czerwca trochę po 12-tej w Minibrowarze Reden przeprowadzono część finałową. Komisja w składzie: - Piotr Piekarski - Przewodniczący Jury; - Volker Quante; - Artur Napiórkowski oceniali piwa w kategorii Bock. Nad kategorią Schwarzbier pracowali oceniając: - Mirosław Smółka; - Jacek Kocurek; - Paweł Leszczyński. Zwycięzcami IV Śląskiego Konkursu Piw Domowych są: W kategorii BOCK: I miejsce - Łukasz Kantor (otrzymuje dyplom, puchar, bon o wartości 150zł do zrealizowania w sklepie PIWOWIN w Radzionkowie oraz zestaw słuchawkowy Stone 2od firmy Jabra). II miejsce - Jacek Stachowski (otrzymuje dyplom, puchar, bon o wartości 100zł do zrealizowania w sklepie Centrum Warzenia Domowego Piwa w Chorzowie oraz zestaw samochodowy Drive od firmy Jabra). III miejsce- Zbigniew Pyclik (otrzymuje dyplom, puchar, bon o wartości 50zł do zrealizowania w sklepie Homebrewing z Pogwizdowa oraz zestaw słuchawkowy dla sportowców Active od firmy Jabra). IV miejsce - Michał Kiziński V miejsce - Adam Śmiblak VI miejsce - Jerzy Miller W kategorii SCHWARZBIER: I miejsce - Jacek Stachowski (otrzymuje dyplom, puchar, bon o wartości 150zł do zrealizowania w sklepie PIWOWIN w Radzionkowie, zestaw słuchawkowy Stone 2od firmy Jabra oraz nagrodę specjalną w postaci uwarzenia zwycięskiego piwa w Minibrowarze Reden). II miejsce - Paweł Czerwiński (otrzymuje dyplom, puchar, bon o wartości 100zł do zrealizowania w sklepie Centrum Warzenia Domowego Piwa w Chorzowie oraz zestaw samochodowy Drive od firmy Jabra). III miejsce - Jacek Swierczyna (otrzymuje dyplom, puchar, bon o wartości 50zł do zrealizowania w sklepie Homebrewing z Pogwizdowa oraz zestaw słuchawkowy dla sportowców Active od firmy Jabra). IV miejsce - Waldemar Pitala V miejsce - Michał Kiziński VI miejsce - Agnieszka Łopata Wszystkim zwycięzcom gratulujemy. Dziękujemy również wszystkim uczestnikom. Metryczki z finału podeślę później ( do końca miesiąca). Edytowane 12 Czerwca 2013 przez Pieron Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeDy_beer Opublikowano 18 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2013 Mam prośbę co do przyszłych konkursów na Śląsku, aby jedna kategoria dotyczyła piw górnej, a jedna dolnej fermentacji. Myślę, że jest grupa piwowarów, często początkujących, którzy nie mają możliwości warzenia dolniaków. Ja osobiście nie mam takich możliwości, zresztą poza nielicznymi wyjątkami za dolniakami nie przepadam i poza jednym przypadkiem prędko warzył nie będę, a chętnie bym się zaangażował. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jejski Opublikowano 18 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2013 Znając życie na jesień będą dwa ejle, acz mogę się mylić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 19 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2013 Dzięki Jejski. Tak własnie ma być, na wiosnę dolniaki a na jesień ejle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KosciaK Opublikowano 19 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2013 Czyli ŚKPD będzie się odbywać dwa razy do roku? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 19 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2013 Takie jest obecnie założenie od roku, tylko rok temu nie wypaliło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 19 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2013 Właśnie wysłałem wszystkie metryczki piw, które dostały się do finału. Wcześniej wysłałem info o piwach, które skończyły na eliminacjach. Bardzo dziękuję raz jeszcze za liczny udział w konkursie. Do kolejnego.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crocco Opublikowano 20 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2013 No to czekamy na kategorie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 21 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2013 No to co, robimy ankietę? Czekam na jakieś propozycje kategorii a tym czasem zapodam już coś co mi się podoba: Polskie Ale, American Brown Ale, Lambik, Sasion i Żytnie. Może też coś mocniejszego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 21 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2013 Ja proponuję BURSZTYNOWE ALE. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kantor Opublikowano 21 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2013 American Brown Ale jest ciekawy albo Mild lub coś szkockiego np. 70/- albo 80/- Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgoda Opublikowano 21 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2013 Amerykański Amber albo APA i drugiego nie wiem... Brown porter? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zwiazkowiec Opublikowano 21 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2013 Coś amerykańskiego ale nie AIPA czyli: Brown, Amber lub Wheat i do tego coś brytyjskiego: Mild, Blond/Summer Ale, Porter. Najlepiej tak dobrać aby było jedno jasne a drugie ciemne. A może owocowe ? Lukasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stasiek Opublikowano 21 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2013 Coś belgijskiego oraz coś angielskiego lub amerykańskiego. np: coś jasne i mocne (np tripel lub golden) oraz ciemne i lekkie (np brown ale). albo odwrotnie: ciemne i mocne (dubbel lub BDSA) oraz jasne i lekkie (np cream ale) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KosciaK Opublikowano 21 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2013 Amber Ale to bardzo dobry pomysł! Jest w najbliższych planach warzelniczych, więc jeśli by wyszło coś dobrego to może bym spróbował swych sił w konkursie A jaka (orientacyjnie) byłaby data konkursu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 21 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2013 listopad Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi