VeryBerry Opublikowano 8 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2013 Wiem, że a forum pojawiają się wątki dotyczące sztobrów chmielu, jednak nie znalazłem nic na 2013 rok. Chciałbym się zapytać, czy ma może ktoś do udostępnienia ten cenny "produkt"? Z chęcią przyjmę/kupię kilka odmian. Od wielu wielu lat mam styczność z sadowictwem i szkółkarstwem ( w szkółce rodziców), ale niestety nie miałem możliwości zająć się uprawą chmielu, a z chęcią bym się tym zajął Osobiście pewnie nie byłbym w stanie zużyć własnych zbiorów na swoje potrzeby wiec część zapewne rozeszła by się po "potrzebujących" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bimbelt Opublikowano 8 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2013 Musisz poczekać do kwietnia. Sztobry pozyskuje się w trakcie usuwania młodych pędów. Trzeba poczekać do wiosny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VeryBerry Opublikowano 8 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2013 Wiem wiem. Teraz jest trochę zimno na jakiekolwiek zabiegi z roślinami, jednak chciałem zebrać wstępnie informacje czy będzie taka możliwość, i czy w ogóle ktoś posiada chmiel z którego będzie pozyskiwał sztobry, bo jak już przyjdzie wiosna to będzie trochę mało czasu na szukanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 8 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2013 Skontaktuj się ze mną na początku wiosny. Będę miał kilka odmian. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lusterko87 Opublikowano 8 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2013 To i ja się zgłoszę jeśli można Może zmienić tytuł tematu na " sztobry 2013 zapisy " ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 8 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2013 Nie, nie można zmienić, bo przynajmniej ja nie prowadzę zapisów . Kto będzie chciał coś na wiosnę, to niech da znać na PW w tym okresie.. Sztobry co roku również oferuje BA. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin_l85 Opublikowano 9 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2013 (edytowane) To ja też się piszę na sadzonki. Co do tytułu to może wystarczy zmienić szotobry na sztobry Edytowane 9 Lutego 2013 przez elroy Poprawione. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VeryBerry Opublikowano 10 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2013 Dzięki elroy, na pewno się odezwę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Celdur Opublikowano 11 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2013 Pamiętacie może jakie w zeszłym roku odmiany oferował BA? Jakoś nie mogę się do tego dokopać w sieci. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stasiek Opublikowano 13 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2013 Pamiętacie może jakie w zeszłym roku odmiany oferował BA? Jakoś nie mogę się do tego dokopać w sieci. No faktycznie, też mi się nie udało znaleźć tej informacji w sieci. Może rok temu BA nie robił akcji sztobrowej?We wcześniejszych latach były chyba tylko marynka i lubelski. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Celdur Opublikowano 14 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2013 Dzięki za odpowiedź. Miałem nadzieje, że mieli już jakieś angielskie odmiany. Na ebayu w kwietniu może coś znajdę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reizer Opublikowano 15 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2013 Rok temu były tylko Marynka i Lubelski, wiem bo sam kupowałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ferguson Opublikowano 15 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2013 (edytowane) Oczywiście jestem także zainteresowany tym bardziej, że do polskiego chmielu chciałbym dołożyć kilka za oceanu. Pytanie brzmi czy ktoś ma dojście do chmieli z USA lub NZ. Edytowane 16 Lutego 2013 przez Ferguson Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek80 Opublikowano 8 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2013 Również wyrażam chęć na sadzonki chmielu-spróbuję na działce, ciekawe co wyjdzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erulogoss Opublikowano 8 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2013 również wyrażam chęć na 5-6 sadzonek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin_l85 Opublikowano 9 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2013 Ciekawe jak teraz Elroy się wywinie od rozdania sztobrów :lol: :lol: :lol: Jest tyle chętnych, że nic nie zostanie :lol: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 9 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2013 1. Nie wiem, czy się operacja uda Chmiel musi urosnąć, żebym mógł z nich robić sadzonki. Na razie mamy jeszcze zimę. 2. Na pewno nie będę ich wysyłał. Tylko odbiór osobisty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrzejKu Opublikowano 9 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2013 jeszcze jeden chętny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marbelka Opublikowano 9 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2013 Dopisuję się na listę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek80 Opublikowano 10 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2013 Jak osobisty, to odpadam. Ktoś ma w Trójmieście i okolicach? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baradnor Opublikowano 10 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2013 Kolejny chętny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marbelka Opublikowano 10 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2013 1. Nie wiem, czy się operacja uda Chmiel musi urosnąć, żebym mógł z nich robić sadzonki. Na razie mamy jeszcze zimę. 2. Na pewno nie będę ich wysyłał. Tylko odbiór osobisty. Na ew odbiór można się będzie umówić w Strefie piwa na Józefa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 10 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2013 Jasne, nie ma problemu. Z odbiorem osobistym to po prostu kwestia tego, że o ile sztobry to się da spokojnie wysłać, to małą doniczkę z sadzonką, średnio. Dlatego nie chcę tego obiecywać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tadzik Opublikowano 10 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2013 Tomku a możesz zdradzić jakie odmiany przewidujesz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 10 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2013 Skontaktuj się ze mną na początku wiosny. Będę miał kilka odmian. Jo tyż chętnie bym coś posadził w ogrodzie, a nie mom z czego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi