Kamil Posted February 15, 2013 Share Posted February 15, 2013 Jak głosi dobry zwyczaj nie wypada się nie przywitać, a więc: Witam was wszystkich serdecznie!. Trafiłem na to forum, aby uzyskać pomoc przy mojej pierwszej (przy kolejnych z pewnością też) warce, którą mam zamiar zrobić ze słodu/słodów. Brew kity raczej sobie odpuszczę. Jeśli chodzi o zabawę z tym co związane z fermentacją to zielony w tym temacie nie jestem - od 3 lat hobbystycznie zajmuję się robieniem win owocowych oraz miodów pitnych w ilości około 100 l/rok, a więc zagadnienia związane chociażby z posługiwaniem się aerometrem nie są mi obce. Mam nadzieję, że będziecie wyrozumiali, i uzyskam tutaj pomoc . Pozdrawiam!. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raczek Posted February 15, 2013 Share Posted February 15, 2013 Witaj Oczywiście ze możesz liczyć na pomoc. Każdy z nas kiedyś zaczynał przygodę z piwem i każdy miał pytania. Powodzenia i wytrwałości Wysyłane z mojego LG-P760 za pomocą Tapatalk 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
korzen16 Posted February 15, 2013 Share Posted February 15, 2013 witaj i powodzenia :beer: Link to comment Share on other sites More sharing options...
lopusy Posted February 15, 2013 Share Posted February 15, 2013 Powodzenia Link to comment Share on other sites More sharing options...
bastisz Posted February 16, 2013 Share Posted February 16, 2013 Witaj, jeśli robisz wina to jakieś doświadczenie masz ale warzenie piwa jeszcze ze słodów to troszkę coś innego, jak zaczniesz sam się przekonasz, ale namawiam zaczynaj śmiało i od razu z zacieraniem, ja tak zrobiłem i nie żałuję. Powodzenia Link to comment Share on other sites More sharing options...
radekw Posted February 16, 2013 Share Posted February 16, 2013 trzymam kciuki Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dr2 Posted February 16, 2013 Share Posted February 16, 2013 Witam i zycze smakowitych warek i jak nic skłaniem sie do stwierdzienia bastisz Witaj, jeśli robisz wina to jakieś doświadczenie masz ale warzenie piwa jeszcze ze słodów to troszkę coś innego tylo pomyśl i to nic trudnego .... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Von Lurtz Posted February 17, 2013 Share Posted February 17, 2013 Powodzonka! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dario63 Posted February 23, 2013 Share Posted February 23, 2013 Witaj ! Samych udanych warek życzę Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts