Jump to content

Spotkanie pomorskich piwowarów - 22.02.13r.

PiwowarDemon

Recommended Posts

Witam,

Zapraszamy wszystkich piwowarów na spotkanie, które odbędzie się w najbliższy piątek 22.02. w gdańskiej Degustatornii o godz. 19.00.

Celem spotkania będzie poznanie się nawzajem, wymiana doświadczeń, wspólne posiedzenie przy piwku oraz opracowanie planu promocji piwowarstwa domowego w Trójmieście i okolicach.

Spotkanie ma charakter luźny, nieformalny, otwarty i spontaniczny. ;)

Mile widziane będą próbki domowych wyrobów.

Obecność można potwierdzać w komentarzach lub w PW. Limit osób - 100 (więcej do Degusty nie wejdzie :))

Do zobaczenia! ;)

No to jestem pierwszy który może podsumować :D

Prawie jak kopciuszek o 21:00 pogalopowałem na autobus, bo przybycie własnym autem to potwarz a taksówką z mojej lokalizacji to bankructwo.

Wielki szacun dla Managera Degustatorni za inicjatywę i pomysł żeby swoją komercyjną działalność podeprzeć, jednocześnie promując piwowarstwo domowe i bez dwóch zdań spotkanie udane ( choć może jeszcze trwa wiec nie powinienem chwalić ). Ilość butelek przyniesiona jako "próbki" mówiła sama za siebie ( na moje oko gdzieś 50 szt ). I feria barw od "prawie udanych IPA" przez niezłe koelsche, tripple, wędzonki aż po rewelacyjne duble i wity, i wszystko podane w pubie za przyzwoleniem właściciela a nawet przy jego poczęstunku klasy "nachos" , "deska serów" czy "chlebek ze smalczykiem" i w zorganizowanym na tę okoliczność szkle. Osobiście zaskoczony jestem pozytywną atmosferą i tym chętniej zabiorę się za warzenie piwa specjalnie na "degustatorskie potyczki"

Chciałbym jeszcze raz podziękować wszystkim za przybycie, świetne spotkanie i fajne piwka. Frekwencja przerosła nasze najśmielsze oczekiwania, ilość "próbek" również :) Na szczęście każdemu jako tako udało się wyjść o własnych siłach i z uśmiechniętą facjatą.

Ja dziś leczę się swoim grodziszem, który mnie eleganciutko postawił na nogi.

Dla piwowarów fejsbókowiczów wrzucam link do grupy pomorskich piwowarów: http://www.facebook....roups/beerwars/

Mam wielką nadzieję, że to nie było jedyne takie spotkanie, i że uda nam się co jakiś czas coś takiego uskuteczniać. Sprawa jest rozwojowa, widać dużo chęci w Narodzie, więc widoki na przyszłość są bardzo ciekawe.

Pozdrawiam i do zobaczenia!

Edited by PiwowarDemon

Ja też zadowolony. Właśnie wstałem z niejaką trudnością (a mówią, że im starszy człowiek, tym mniej snu potrzebuje - wierutne kłamstwa) i wspominam z nostalgią te wszystkie próbki. Różnorodność była potężna (wit Andrzeja (nick tu?) niesamowicie smaczny) a ilość przytłaczająca (ale się nie daliśmy).

No i tak jak Bartek mam nadzieję na ponowne spotkania i owocną oraz aromatyczną bitwę z BuDeXem :)

Dla przyporządkowania nicku forumowego: to pisał koleś w koszulce Flying Doga.

Bardzo fajne spotkanie. Słowa uznania za udostępnienie części lokalu, organizację, poczęstunek..ogólnie rzecz biorąc za całokształt :) Atmosfera spotkania bardzo miła. Mam nadzieję, że uda się kontynuować i rozwijać ten projekt i same spotkania w lokalu co jakiś czas :beer: Tymczasem trzeba coś uwarzyć. Co prawda jeszcze nie American Pale Ale na Beerwars, dziś na rozkładzie Tripel :beer:

@HitRunError: również mam nadzieję na ciekawą bitwę w amerykańskim stylu ;)

Dzięki za bardzo miłe spotkanie i możliwość spróbowania waszych specjałów.

Wojny piwne zapowiadają się wybornie :)

edit: pisał to gość w koszuli w kratkę biało-niebieską ;)

edit2: szkoda, że żadnej foty nie zrobiliśmy to by można było wszystkich zidentyfikować ;)

Edited by Usiu

Dzięki za fajne spotkanie, nie liczyłem, że będzie aż taka frekwencja :) Dużo nowych osób w stosunku do poprzednich gdańskich spotkań.

Piwowarzy nie zawiedli i każdy przyniósł solidną siatę swoich wyrobów, nic nie zostało - wypiliśmy wszystko :)

Mam nadzieje, że w marcu przed pierwszą piwną potyczką jeszcze jakieś spotkanie połączone degustacją się odbędzie :)

A ja Wam wszystkim chciałem podziękować za przybycie i pozytywne podejście do tematu. Żałuję natomiast ,że nie mogłem dłużej z Wami posiedzieć i napić się piwa ( niestety choroba wygrała). Jeżeli ktoś ma jakieś pytania do mnie, albo sugestie, czy pomysły to zapraszam do kontaktu :)

https://www.facebook.com/wojtek.szlosowski

mail: pokey2@wp.pl

Pozdrawiam

Wojtek

Manager Degustatornia Gdańsk

Ja chętnie bym się spotkał gdzieś w połowie marca - powiedzmy 14-ego. Jeżeli wszyscy by się zgodzili (a przede wszystkim hopfrog), oczywiście.

No i w sobotnim wpisie zapomniałem podziękować Wojtkowi za udostępnienie miejsca a właściwie zabranie go zwykłym gościom, których w piątek trochę do Degustatorni przybyło, a my dobrymi klientami nie byliśmy (nie pamiętam, kiedy wypiłem tam tylko dwa piwa, a zdaje się, że niektórzy w ogóle skupili się na próbkowaniu domowych wyrobów, co zresztą w sumie było jednym z celów spotkania).

Wychodzi na to, że coś na trójmiejskiej scenie piwowarskiej się zaczyna dziać i inicjatywa idzie z zupełnie niespodziewanej jeszcze parę miesięcy strony. Trzymam kciuki i gaz pod kotłem (metafora, bo raczej prąd ;)), żebyśmy się tylko rozwijali dalej.

A! I mam nadzieję, że się nie przenieśliśmy wszyscy na facebooka.

Ja chętnie bym się spotkał gdzieś w połowie marca - powiedzmy 14-ego

No to jeśli nie byłeś na facebooku, to zaczynam się Ciebie bać i chyba nie chcę żadnej bitwy z Tobą, bo masz dar przepowiadania przyszłości :D

Wczoraj były jakieś wstepne ustalenia i faktycznie wyglądało, że może dojść do takiego spotkania właśnie 14ego.