anteks Opublikowano 27 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2009 Jak już tym wątkiem idziemy - BA raczej problemów z czasem realizacji nie ma. Paczki od nich idą szybko. fakt idą szybko wieczorem nadane przed południem są , tylko pakowanie zajmuje kilka dni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maryush Opublikowano 27 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2009 tylko pakowanie zajmuje kilka dni Fakt. Moja przesyłka (jedyna jak dotąd) wysłana została w 6 dniu po złożeniu zamówienia.. Ale może to dlatego, że mi ześrutować 16kg słodów musieli... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jejski Opublikowano 27 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2009 Synu zaprawdę powiadam Ci nie z powodu śrutowania . Na moim przykładzie to wyglądało tak że po zamówieniu w piątek rano przesyłka gls była w piątek rano ( bez śrutowania) . Innym razem zmieścili się w cztery dni po dwukrotnej telefonicznej prośbie o szybkość wysyłki. Oczywiście wpłata była 5min. po zamówieniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flood Opublikowano 27 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2009 Moje trzy dostawy - spore, choc bez srutowania - jak pamietam to blyskawicznie docieraly - u mnie na plus:) pzdr flood Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rad998 Opublikowano 28 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2009 jak juz sie tak rozpisujemy co ile dochodzilo... to moze i ja dodam swoje 3 grosze.. moja 1 paczka - zestaw startowy i takie tam bzdeciki - czekalem 3 dni na wysylke ( oczywiscie 0 srutowania - to byly ekstrakty ) , 2 paczka to zestawy w tym jeden srutowany i czekalem 8 dni na wysylke... , 3 paczka ktora wlasciwie nie byla dla mnie ale przeze mnie zamawiana gdyz mialem juz 5% rabat - zamowienie o godzinie 12... o godzinie 16 dostalem maila ze zostala juz wyslana, a na drugi dzien o godzinie 12 juz mialem ja w swoich rekach ... ( ahhhhhhhhh dlaczego ona akurat nie byla moja ??? :rolleyes: ) i gdzie tu logika ? tak czy siak dla mnie wysylka powiedzmy z opoznieniem 3-4 dniowym jest do przyjecia - nie wymagajmy by oni ciagle biegali jak mrowki... ale wtedy gdy przyszlo mi czekac 8 dni na wysylke... troszke bylem poddenerwowany i zadzwonilem do nich z "zalem" a rabaty jak u mnie sa bez zmian tak wiec problemu raczej nie ma pozdrawiam ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kopyr Opublikowano 28 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2009 Koledzy weźcie pod uwagę, że jeśli zamówienie się spiętrzają jak np. początek sezonu piwowarskiego, okres przedświąteczny, ogłoszenie promocji, to nie jest ważne czy zamówienie jest duże czy małe, ze śrutowaniem czy bez. Po prostu ustawia się w kolejce do realizacji i czeka. Jeśli żadne z tych zdarzeń nie występuje zawsze mogą wystąpić takie zdarzenia jak urlopy czy epidemia grypy. Co do wykonania przelewu 5 minut po dokonaniu zamówienia, to ważne jest chociażby czy była to 9:05 czy 17:05. Ważne w jakim banku macie konto, w którym dniu tygodnia dokonujecie transakcji itd. Jeśli zrobisz przelew w piątek o 17tej, to jeśli nie masz konta w tym samym banku co BA, nie zobaczą oni tych pieniędzy przed poniedziałkiem rano, a może nawet po południu, a w naszym mniemaniu minęły już 4 dni. Ja na terminowość przesyłek z BA nie mogę narzekać. Staram się zamawiać między piątkiem a poniedziałkiem do południa, tak aby na następny weekend mieć przesyłkę u siebie i zwykle się udaje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BaronVonZuk Opublikowano 28 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2009 No ja akurat złego słowa o BA powiedziec nie mogę.Zawsze najdłużej w ciągu tygodnia wszystko w domu,bez żadnych problemów. (Kopyr, Jejskiemu chodziło raczej o wpłatę internetową,która na koncie odbiorcy pieniędzy jest max po pół godzinie,bez wzgledu na bank)- off topic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kopyr Opublikowano 28 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2009 (Kopyr, Jejskiemu chodziło raczej o wpłatę internetową,która na koncie odbiorcy pieniędzy jest max po pół godzinie,bez wzgledu na bank)- off topic Ja wiem o co mu chodziło. A dlaczegóż to bez względu na bank? Natychmiast operacja jest księgowana IMO tylko jeśli przelew jest w tym samym banku. Jeśli nie to przelew normalnie idzie elixirem jak każdy inny. Elixir ma 2 czy 3 sesje dziennie i tyle. Bankowcem nie jestem, ale zawsze byłem przekonany, ze tak to właśnie wygląda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 28 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2009 A dlaczegóż to bez względu na bank? Natychmiast operacja jest księgowana IMO tylko jeśli przelew jest w tym samym banku. Jeśli nie to przelew normalnie idzie elixirem jak każdy inny. Elixir ma 2 czy 3 sesje dziennie i tyle. Bankowcem nie jestem, ale zawsze byłem przekonany, ze tak to właśnie wygląda. Oczywiście,że tak to wygląda, jak pisze Kopyr. Jedynym przypadkiem jest płatność kartą, bo o powodzeniu transakcji odbiorca jest informowany natychmiastowo. Nie znaczy, że ma na swoim koncie wpłatę. Na tą też się czeka. Nie ma takiej możliwości, żeby po pół godzinie przelew wysłany z banku X był na koncie w banku Y. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BaronVonZuk Opublikowano 28 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2009 (edytowane) No to ja chyba jestem w czepku urodzony zawsze jak wpłacałem pieniądze z mojego banku PKO przez Inteligo to np w mbanku byly w pol h (płaciłem za jakieś tam aukcje). Czyżbym zawsze trafiał chwile przed sesją... Edytowane 28 Lutego 2009 przez BaronVonZuk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadek Opublikowano 28 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2009 BA szybko realizuje zamówienia.Zamawiam w niedzielę,przelew w niedzielę,w poniedziałek potwierdzenie że do pakowania,w czwartek mail że wysłano i numer listu GLS,śledze przesyłkę na stronie GLS a w piątek dostawa do domu.W sobotę można warzyć:lol: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kopyr Opublikowano 28 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2009 No to ja chyba jestem w czepku urodzony zawsze jak wpłacałem pieniądze z mojego banku PKO przez Inteligo to np w mbanku byly w pol h (płaciłem za jakieś tam aukcje). Czyżbym zawsze trafiał chwile przed sesją... Bardzo możliwe. Kiedy są sesje elixiru, można obejrzeć tutaj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rad998 Opublikowano 28 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2009 ja nie pisalem tego z zalem do BA... a napewno nie w przypadku czekania 4 dni na realizacje ( poza tym ja podawalem liczby dni tylko roboczych ) lekki zal mialem jak czekalem 8 dni... czyli praktycznie 2 tygodnie na zamowienie - ale zadzwonilem - przeprosili i w tym samym dniu wyslali. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BaronVonZuk Opublikowano 28 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2009 Bardzo możliwe. Kiedy są sesje elixiru, można obejrzeć tutaj. Całkiem przydatne informacje,dzięki Kopyr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemak Opublikowano 28 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2009 Ja tylko dodam, ze sprzet i surowce do piwa moze sobie isc ile chce, byle przyszedl przed weekendem. Jak przyjdzie w poniedzialek, to mimo, ze to tylko jeden dzien roboczy dluzej, to wychodzi, ze szedl tydzien dluzej. Wszyscy wasciciele sklepow powinni wziac to pod uwage. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kempes Opublikowano 17 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2009 Tylko do końca dzisiejszego dnia promocja 25 % w BA na : Red Irish Ale i STOUT Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Infam Opublikowano 17 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2009 Tylko do końca dzisiejszego dnia promocja 25 % w BA na :Red Irish Ale i STOUT Właśnie miałem dokupić odrobinę słodów. Pomyślałem, że promocja 25% to (nawet w zestawie) będzie trochę taniej. Kupię osobno... Niekoniecznie tam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi