olo333 Opublikowano 24 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2013 Proponuję skupić się na brewkitach i ekstraktach niechmielonych. Z Pani poziomem wiedzy wchodzić w rynek słodów i chmieli to zbyt duże ryzyko. Proponuję, w tak zwanym międzyczasie, zabrać się za piwowarstwo domowe - po kilkudziesięciu warkach nie będzie Pani pytać co ma być w ofercie sklepu. Powodzenia ! Misiek Bear 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gosia Opublikowano 30 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2013 Wszystkim życzę Wesołych Świat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gosia Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Witam brewkity troszkę rozszerzyłam wg sugestii koncentraty nachmielone też w drodze jest Nachmielony ekstrakt słodowy WES. Troszkę zmian mam nadzieje że w dobrym kierunku ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crosis Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Zmień też nazwę kategorii: Koncentraty Słodowe Chmielowe - Brew kity Nie spotkałem na rynku koncentratów Słodowych Chmielowych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gosia Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Nazwę troszkę zmieniłam ;-) Dojechało mi kilka Ekstraktów Nachmielonych WES reszta asortymentu w drodze ;-) Chętnych zapraszam . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gosia Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Panowie troszkę zmian u mnie na stronie czekam na uwagi myśle ze jest lepiej wiecej towaru i na bieżaco uzupełniam . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbynieks Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Hmmm, jest Pani na początku ścieżki. Więc podpowiem Pani na co czekam: Słody Weyermann, Litovel i Strzegom ze śrutowaniem przy 25 kg gratis, przy 5 kg po 40 groszy, przy mniejszych 60 gr, chmiele amerykańskie (typu Citra, Cascade i ta półka cenowa) po 15 zł, jakiś sensowny system rabatowy odnoszony do sumy zakupów w trakcie roku i coś w sprawie dobrej ceny wysyłki. Jeżeli zaś chodzi o zebranie nowych klientów (sądząc po liczbie osób, które codziennie anonsują na forum rozpoczęcie przygody to spory rynek) fajnie pomyśleć o czymś nowatorskim, byc może produkowanym na obstalunek, np. jeden z konkurenycjnych sklepów zaoferował przeźroczyste fermentory, myślę, że na tym wygrał: niechcący zrobiłem tam juz drugi raz zakupy! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrblaha Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Mała podpowiedź- radze poszukać na stronach zagranicznych dużych sklepów i wprowadzić to, czego jeszcze u nas nie ma- np. osprzęt do kegowania w normalnych cenach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yapko Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Skoro oprócz brewkitów są już w sklepie ekstrakty słodowe suche i WES to wypadałoby mieć drożdże suche przynajmniej całą gamę fermentis a minimum to US-05, S-04, W34/70 i WB-06 do WES'a pszenicznego. No i chmiel, najprościej w granulacie - polskie Marynka, Lubelski, Sybilla, Magnum (polski), do tego Cascade z USA to chyba minimum. Porcje po 100g i mniejsze 50g albo 30g wystarczą na początek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gosia Opublikowano 16 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2013 Promocja dla stałych klientów jak najbardziej jest prosze o zamówienie przynajmiej 3 razy to sie przekonacie ;-) Słody może coś w niedługim czasie się pokaże i to w dobrych cenach, ale najpierw musze troszkę sprzedac tego co mam i na bieżąco bede uzupełniac ;-)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gosia Opublikowano 17 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2013 Panowie Mam pytanie kto jest chetny na pojemnik fermentacyjny stożkowy 45 l ? Prosze o informacje na meila ;-)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 17 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2013 Z czego i za ile? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 19 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2013 Pani Małgorzato, spamowanie użytkowników na PW nie leży za bardzo w dobrym guście i smaku. Proszę o zastosowanie się do mojej prośby którą znajdzie Pani na mailu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamsky Opublikowano 19 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2013 Na serio proponowałbym zacząć od uwarzenia kilku warek. Jeśli się wchodzi na rynek specjalityczny to pasuje mieć przynajmniej minimalne pojęcie o tym co się sprzedaje. Pomijając już sam proces warzenia, dobrze by było gdyby zaczęła się Pani interesować samym rynkiem piw. Jak już jesteśmy w temacie chmielu, to liczące się sklepy mają w ofercie minimum 20-30 odmian, nie 4-6. Jest parcie na amerykańkie odmiany (na przykład: Cascade, Amarillo, Citra, Simcoe, itp.). Każdy kto choć trochę sedzi w temacie o tym wie. Edukację można zacząć od regularnych wizyt w Krakowie gdzie są przynajmnej dwa znakomite puby nastawione na piwo. Zajrzeć raz w tygodniu, podegustować, pogadać z barmanami i stałymi klientami (w wielu przypadkach są to ludzie którzy sami warzą). pepek84 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepek84 Opublikowano 19 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2013 Dobrze prawi , polać mu ! Zapraszamy na piwo , bo coś bieda ostatnio w Krakowie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gosia Opublikowano 12 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2013 (edytowane) W ofercie drożdże Fermentis. Dla stałych klientów fajne promocje przekonało się juz kilku więc zachecam przekonaj się i ty i podziel sie opinia . Edytowane 12 Maja 2013 przez Gosia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gosia Opublikowano 13 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2013 W ofercie pojemnik fermentacyjny - przezroczysty ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lusterko87 Opublikowano 13 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2013 A jak wygląda sprawa z stożkami ? Za mało chętnych na taki produkt czy cena okazała sie zaporowa dla przeciętnego użytkownika ? ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
St. Anger Opublikowano 13 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2013 (edytowane) Wykonane z ciemnego szkła (uniemożliwiającego utlenianie i zmianę barwy trunku) Zamknięcia do butelek, -kapsle metalowe, które zamyka się za pomocą którejś z kapslownic Charakterystyka produktu : Szkło, których wykonane są butelki posiada wszelkie atesty zezwalające na kontakt z produktami spożywczymi zawierającymi alkohol Ten tekst dotyczy dość drogich butelek, jak zapewne domyślacie się... Swoją drogą jasne szkło doprowadza do fotolizy -rozpady pod wpływem światła alfa-kwasów zawartych w Chmielu i powstaje wtedy efekt skunksa (nie będę przytaczał nazwy związku, bo to nie istotne), a nie do zmiany barwy piwa, czy jego utlenienia... Masakra, błąd na błędzie. Droga Gosiu, jakbyś jeszcze poprawiła nazwę Indian Pale Ale na India Pale Ale, gdyż taki styl jak wyżej wymieniłaś nie istnieje. Z resztą nazwa poprawna tego stylu widnieje na opakowaniu, którego zdjęcie umieściłaś na stronie... Proszę nie rób więcej takich błędów, bo aż oczy bolą... Umieszczanie tekstów typu kopiuj wklej, bez podania źródła to plagiat... Edytowane 14 Maja 2013 przez St. Anger Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gosia Opublikowano 14 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2013 Jeśli chodzi o Stożkowy to jest tak że ludzie pytają jednak każdy chciałby aby było za darmo jak uda mi sie wynegocjować fajna cene to bede chciała zrealizować projekt. i jak przynajmniej 10 osób będzie chętnych. Dzięki za uwagę poprawie. I dzięki za szczegółowe czytanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamsky Opublikowano 14 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2013 Jeszcze co do tego opisu... "Stworzone przez Anglików w Indiach na początku XIX wieku z tęsknoty za tradycyjnym, angielskim piwem." No sorry, ale nie taka była historia tego stylu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CZEJEN Opublikowano 14 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2013 Ooo już nie ma Indiana Pale Ale! Szkoda, bo mi to pasiło . Jak to mówią "dobry Indianin to zapuszkowany Indianin". Howgh! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gosia Opublikowano 14 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2013 Szkoda że mnie skutecznie zniechecacie do tego co robie. czepiacie sie mnie fakt możecie i w sumie pewnie dobrze sie przy tym bawicie stronke próbuje sama prowadzic wiec może popełniam błedy ale ten co nic nie robi tylko nie popełnia błedów. Sory ale kurcze Panowie moze dajcie spokój , bo nikt odrazu nie jest geniuszem , a ta strona wydaje mi sie że nie jest od tego żebyście mnie krytykwli tylko jak czegoś nie wiem żebym mogła spytac doświadczonych piwowarów bo jak wiadomo poprzez praktykę nabywa sie doświadczenia i poprzez doradzwo doświadczonych piwowarów. Może nie uwazyłam 28 czy 100 warek . pero 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr2 Opublikowano 14 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2013 że mnie skutecznie zniechecacie może nie w temacie, ale na szczęście "nie skutecznie" bo interes się rozwija.Postęp widać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamsky Opublikowano 14 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2013 (edytowane) FYI: Styl India Pale Ale wymyślono w Anglii. Chodziło o to że piwo transportowane do kolonii w Indiach musiało być bardziej odporne na długą podróż w ciężkich warunkach. Stąd większa ilość chmielu i alkoholu. Z czasem takie piwo zaczęło zdobywać większą popularność i przestało być produktem stricte eksportowym. P.S. Mam tylko 4 warki na koncie. Edytowane 14 Maja 2013 przez adamsky Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się