zasada Opublikowano 21 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2013 Dzień dobry, Dominik z tej strony, łodzianin mieszkający w Poznaniu. Od 2007 wiem, że piwo to nie tylko eurolagery i pijam je świadomie - czytam, surfuję, etc. Od dwóch tygodni szukam w sieci informacji nie tylko o gotowych piwach, ale o procesach, procedurach, recepturach. Jeden gotowiec (Coopers Lager) na cichej (dokumentacja blogowa), drugi (Brewmaker Stout) czeka na swoją kolej, w planach jedno - dwa z ekstraktów niechmielonych a po uzupełnieniu sprzętu chcę zacząć z zacieraniem (jesień '13). Myślę także o dokształcie formalnym, porównuję ofertę edukacyjną technikum, kursów kwalifikacyjnych i studiów inżynierskich w różnych około spożywczo-technicznych zawodach/ kierunkach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 21 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2013 Witamy kolejnego świadomego, powodzenia w zacieraniu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korzen16 Opublikowano 21 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2013 Myślę także o dokształcie formalnym, porównuję ofertę edukacyjną technikum, kursów kwalifikacyjnych i studiów inżynierskich w różnych około spożywczo-technicznych zawodach/ kierunkach. konstruktorzy maszyn też dają radę powodzenia :beer: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zasada Opublikowano 23 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2013 powodzenia w zacieraniu Korzystając z chorobowego leżenia, podliczyłem koszt planowanych piw z ekstraktów i porównałem z zacieranymi i nie mam pytań - tzn. szybciej przejdę do gotowania. konstruktorzy maszyn też dają radę Pewnie tak, ja jednak jestem niespełnionych technologiem żywności więc o tym kierunku myślę. Wracam do grzebania w piwnej sieci (receptury: tmavego i weizenbocka, adaptacja lodówki turystycznej etc.) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się