Kibi Opublikowano 28 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2013 Witam wszystkich! Moje piwne zainteresowania trwają od wielu lat i powoli ale systematycznie ewoluują (jak mi się wydaje we właściwą stronę). Zaczęło się od kolekcjonowania etykiet, później kapsli, które zresztą zbieram do dzisiaj. Jako kolekcjoner trafiłem na browarbiz, gdzie znacząco poszerzyłem swoje piwne horyzonty. Porzuciłem picie "koncerniaków", poznałem i polubiłem nowe style i smaki piwa, dowiedziałem się o istnieniu piwowarstwa domowego, wreszcie poznałem osobiście piwowarów i spróbowałem ich piw. Od siedmiu lat, trzeci weekend czerwca spędzam zawsze w Żywcu i jestem świadkiem przekształcania się międzynarodowej giełdy kolekcjonerskiej w Festiwal Birofilia i coraz większego zainteresowania organizatorów homebrewingiem. Pozostawałem biernym obserwatorem tego zjawiska, do chwili, kiedy na 50(!) urodziny dostałem od przyjaciół zestaw startowy z brewkitem. Pomyślałem sobie, że nigdy nie jest za późno. Skoro na nartach zacząłem jeździć po czterdziestce, mogę zacząć warzyć piwo po pięćdziesiątce. Stąd moja obecność na piwo.org. Na razie czytam i obserwuję, ale moja pierwsza warka zbliża się wielkimi krokami. Sam jestem ciekaw, co z tego może wyniknąć... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 28 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2013 Tak, masz rację. W Żywcu jestem z jakoś z trzema przerwami od 2003 roku i wyraźnie widać zmiany o których piszesz. Miło powitać w naszych skromnych progach i życzę sukcesów w piwowarstwie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo333 Opublikowano 29 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2013 Nigdy nie jest za późno, dobrze poznać swoje hobby od podstaw Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Samael Opublikowano 29 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2013 Witaj na forum i powodzenia w warzeniu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szwed Opublikowano 29 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2013 Witam i pozdrawiam z Rydułtów. A Ty kolego z kąd jesteś ?. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korzen16 Opublikowano 29 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2013 powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Usiu Opublikowano 29 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2013 Pozostawałem biernym obserwatorem tego zjawiska, do chwili, kiedy na 50(!) urodziny dostałem od przyjaciół zestaw startowy z brewkitem. Mojemu Tacie zakupiłem zestaw startowy gdy miał 56 lat, tak że nigdy nie jest za późno powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maaaciej Opublikowano 29 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2013 Piwo jak muzyka łączy pokolenia.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr2 Opublikowano 29 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2013 Witam. Zacząłem jeszcze później i sobie chwalę (znajomi też chwalą ). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kibi Opublikowano 30 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2013 Dzięki za miłe przyjęcie. Lokalizację w profilu już uzupełniłem. Mieszkam w wiosce znanej z tego, ze tu właśnie Wołodyjowski pojedynkował się z Bohunem. Po trzech minutach jazdy rowerem jestem w prawdziwej puszczy, a jednocześnie przy dobrej pogodzie widać stąd Pałac Kultury. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pako1 Opublikowano 30 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2013 Witam Zaczynałem tak jak Ty Na 50 urodziny dostałem od kumpli całkiem wypasiony zestaw startowy służy mi do dzisiaj , lecz znacznie rozbudowany Więc nie czekaj, zacznij warzyć Powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi