Pieron Opublikowano 5 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2010 Warka 167 - Weizen 12°Blg z dnia 4 maja 2010r. 28 maja rozlałem do 2 kegów i parę butelek. Zeszło na 3,1°Blg i ma 5% alk. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 5 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2010 Warka 171 - Miodne z dnia 2 czerwiec 2010r. Składniki: - pilzeński 8,50 kg - monachijski 1,50 kg; - caraaroma 0,50 kg; - pszeniczny 0,50 kg; - miód gryczany 2,6 kg; - chmiel Lubelski szyszki 50 g; - chmiel Sybilla 50 g; - miód wielokwiatowy 1l; - miód sztuczny do nagazowania; - S-04 Zacieranie: - słód do 52°C - 52°C - 10' - 63°C - 20' - 72°C - 40' - podgrzanie do 76°C filtracja. Chmielenie: - 10' - Sybilla; - 55' - Lubelski; - 70' - chłodzenie. Drożdże zadałem następnego dnia w 26°C. Miód dodam później. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 5 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2010 Warka 166 - Belgijskie Ale 13°Blg z dnia 4 maja 2010r. 4-go czerwca rozlałem do kega i butelek. Zeszło na : i tu problem, gdyż odczyt z cichej to 4°Blg a 4-go to 5,2°Blg. Pieron wie co i jak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 5 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2010 Warka 158 - Belgian Dark Strong Ale 20,8°Blg z dnia 28 marzec 2010r. Dziś rozlałem do butelek. Zeszło na 5,1°Blg i ma 9% alk. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 5 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2010 Warka 172 - Wędzone 8,4°Blg z dnia 5 czerwiec 2010r. Składniki: - wędzony 3,20 kg - pszeniczny 3,00 kg - chmiel Lubelski szyszki 95 g - US-05 Zacieranie: - słód do 52°C - 52°C - 10' - 63°C - 30' - 72°C - 30' - podgrzanie do 76°C filtracja. Chmielenie: - 10' - 70g; - 55' - 25g; - 70' - chłodzenie. Drożdże 1/3 saszetki dodałem w 30°C. Resztę później. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 5 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2010 Dziś wędziłem przy okazji wolnego czasu trochę pszenicy na kolejną warkę. Ciekaw jestem efektów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 8 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2010 Trochę zrobiło się ciepło a już mam 21°C. Mam nadzieję że jeszcze się ochłodzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 8 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2010 Warka 170 - Weizen 12,3°Blg z dnia 28 maja 2010r. Przelane na cichą. Zeszło na 4,7°Blg. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekKocurek Opublikowano 8 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2010 Trochę zrobiło się ciepło a już mam 21°C.Mam nadzieję że jeszcze się ochłodzi. A ja nie za bardzo, bo u mnie w piwnicy powoli temperatura dochodzi do 16°C a to oznacza, że wnet ruszy produkcja pszenicznych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 8 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2010 Warka 168 - Dunkiel Weizen z dnia 20 maja 2010r. Dziś również zlałem na cichą. Tylko nie znalazłem notatek ile miało Blg aletrudno, byle będzie smaczne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 8 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2010 Warka 171 - Miodne z dnia 2 czerwiec 2010r. Dziś dodałem 1,5 kg miodu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 8 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2010 Warka 169 - Ala Pils z dnia 20 maja 2010r. 28 maja przelałem na cichą. Na ile zeszło t o nie wiem, ale się dowiem przy rozlewie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 15 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2010 Warka 168 - Dunkiel Weizen z dnia 20 maja 2010r. Wczoraj rozlałem do kega i butelek. Zeszło na 2,5°Blg i ma 6% alk. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 15 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2010 Warka 172 - Wędzone 8,4°Blg z dnia 5 czerwiec 2010r. Wczoraj zlałem na cichą. Zeszło na 1,6°Blg. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 15 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2010 Warka 170 - Weizen 12,3°Blg z dnia 28 maja 2010r. Wczoraj rozlałem do dwóch kegów a resztę do butelek. Zeszło na 3,2°Blg i ma 5,1% alk. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e-prezes Opublikowano 15 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2010 Warka 171 - Miodnez dnia 2 czerwiec 2010r. Dziś dodałem 1,5 kg miodu. czyli miód stanowi już 1/3 składu. :rolleyes: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 17 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2010 (edytowane) Warka 171 - Miodne z dnia 2 czerwiec 2010r. Wczoraj przelałęm na cichą. Edytowane 17 Czerwca 2010 przez pieron Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 17 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2010 Warka 169 - Ala Pils z dnia 20 maja 2010r. Wczoraj rozlałem do kega i butelek z dodatkiem rezerwy. Zeszło na 3,8°Blg i ma 5,2% alk. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 17 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2010 Warka 173 - Wędzone 8,1°Blg z dnia 16 czerwiec 2010r. Składniki: - wędzony 2,5 kg - pszeniczny 3,7 kg - chmiel Lubelski szyszki 70 g - US-05 Zacieranie: - słód do 52°C - 52°C - 10' - 63°C - 30' - 72°C - 30' - podgrzanie do 76°C filtracja. Chmielenie: - 10' - 45g; - 55' - 25g; - 70' - chłodzenie. Drożdże dodałem dziś w 25°C. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 17 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2010 Warka 174 - Niespodzianka 12,7°Blg z dnia 16 czerwiec 2010r. Składniki: - pilzeński 9 kg - pszeniczny 1 kg - chmiel jakiś tam szyszki 70 g - S-33 Zacieranie: - słód do 52°C - 52°C - 10' - 63°C - 40' - 72°C - 30' - podgrzanie do 76°C filtracja. Chmielenie: - 10' - 45g; - 55' - 25g + curacao; - 70' - chłodzenie. Drożdże dodałem dziś w 23°C. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 24 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2010 Warka 172 - Wędzone 8,4°Blg z dnia 5 czerwiec 2010r. Wczoraj rozlalem do kegów i butelek. Zeszło na 1,4°Blg i ma 4 alk. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 24 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2010 Warka 173 - Wędzone 8,1°Blg z dnia 16 czerwiec 2010r. Wczoraj przelałem na cichą. Zeszło na 2,3°Blg. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 24 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2010 Warka 174 - Niespodzianka 12,7°Blg z dnia 16 czerwiec 2010r. Też wczoraj przelałem na cichą. Zeszło na 4°Blg. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 29 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2010 Warka 171 - Miodne z dnia 2 czerwiec 2010r. Wczoraj rozlałem z dodatkiem rezerwy do 90 butelek. Nie wiem ile zeszło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 29 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2010 Wczoraj kolejne wędzone: Warka 175 - Wędzone 7,5°Blg z dnia 28 czerwiec 2010r. Składniki: - wędzony pszeniczny własnej roboty 6,3 kg - chmiel Lubelski szyszki 70 g - US-05 + S-04 Zacieranie: - słód do 52°C - 52°C - 10' - 63°C - 30' - 72°C - 30' - podgrzanie do 76°C filtracja. Chmielenie: - 10' - 45g; - 55' - 25g; - 70' - chłodzenie. Drożdże dodałem dziś w 24°C. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się