Pieron Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2011 a skąd masz te drożdże ?,kiedyś ich szukałem i ni cholery. kupolem kiedys na Tb, kiedy to byly po terminie. Przyznam, ze dla mnie sa lepsze od konkurencji i mimo ze po terminie pracuja nie zle. Szkodam tylko, ze nie mozna ich dostac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2011 u mnie juz widac golym okiem koniec sezonu. Raz ze brakuje mi surowcow w postaci slodow, procz podstawowych. Po drugie brakuje mi kegow i butelek. Chcialbym cos jeszcze powalczyc o pare warek, ale nie wiem jaki to ma sens. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiuzeb Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2011 u mnie juz widac golym okiem koniec sezonu. Raz ze brakuje mi surowcow w postaci slodow, procz podstawowych. Po drugie brakuje mi kegow i butelek. To tak jak u mnie , w sobotę z rana machnę witbiera i jasnego słodu zostanie na 1 warkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2011 u mnie juz widac golym okiem koniec sezonu. Raz ze brakuje mi surowcow w postaci slodow' date=' procz podstawowych. Po drugie brakuje mi kegow i butelek.[/quote']To tak jak u mnie , w sobotę z rana machnę witbiera i jasnego słodu zostanie na 1 warkę. Moze to i dobrze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Warka 219 - Scottish Heavy 70/- 9,6°Blg z dnia 12 kwiecień 2011 Dziś przelane na cichą. Zeszło na 2,7°Blg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Warka 217 - Scottish Heavy 70/- 9,8°Blg z dnia 6 kwiecień 2011 Też dziś przelane na cichą. Zeszło na 2°Blg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Warka 221 - Pszeniczne 11°Blg z dnia 15 kwiecień 2011 Przelane na cichą. Niestety nie wiem do ile zeszło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Warka 223 - Witbier 12,8°Blg z dnia 16 kwiecień 2011 Też przelano. Zeszło na 3,2°Blg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Warka 218 - IRA 12°Blg z dnia 6 kwiecień 2011 Dziś rozlałem do kega i paru butelek. Zeszło na 2°Blg i ma 5,6% alk. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Warka 220 - Weizen 11,6°Blg z dnia 15 kwiecień 2011 Dziś przelałem na cichą. Zeszło na 3,7°Blg. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Dziś świąteczna wariacja czyli Szkocki Hazok (hazok to zając) Strong Scotch Ale - Wee-Heavy. Właśnie się zaciera a my idziemy teraz z koszyczkiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tieroo Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Dziś świąteczna wariacja czyli Szkocki Hazok (hazok to zając) Strong Scotch Ale - Wee-Heavy.Właśnie się zaciera a my idziemy teraz z koszyczkiem. Jejku ! nie tylko ja dzisiaj w browarze Udanej Świątecznej Warki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Dziś świąteczna wariacja czyli Szkocki Hazok (hazok to zając) Strong Scotch Ale - Wee-Heavy.Właśnie się zaciera a my idziemy teraz z koszyczkiem. Jejku ! nie tylko ja dzisiaj w browarze Udanej Świątecznej Warki No i nawzajem. Cieszę się, że nie tylko ja się pomęczyłem w to popołudnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Warka 222 - Dry Stout 12,4°Blg z dnia 15 kwiecień 2011 Też przelałem na cichą. Zeszło na 3°Blg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Oj, po świętach majowych czeka mnie wielka wyprawa w kegi i butelki. Będzie się działo. A później jeszcze jeden witbier, dwa jakieś stouty, może raczej mocne i wiśniowe na spontanicznej fermentacji (to już będzie pracować przez całe lato). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Warka 224 - Szkocki Hazok Wielkanocny 21,7°Blg z dnia 23 kwiecień 2011 Składniki: - pilzeński 13 kg; - żyto palone 0,2 kg; - pszenica palona 0,05 kg; - carawheat 0,4 kg; - cara crystal 0,4 kg; - chmiel challenger 15 g; - chmiel tradition 80g; - WLP 028 Edinburg Ale. Zacieranie: - 52°C - i 10'; - 66°C - i 60'; tu podeszło prawie na 72°C - 72°C - i 20'; - podgrzanie do 77°C filtracja. Chmielenie: - 15' - tradition 70g; - 60' - challenger i traditon 10g; - 75 - chłodzenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2011 No i nawzajem. Cieszę się, że nie tylko ja się pomęczyłem w to popołudnie. ja szykuję butelki i drożdże. Zaczynam zabawę z 3056, na rozruszanie drugie żytnie i potem seria kilku pszenic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 3 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2011 Warka 221 - Pszeniczne 11°Blg z dnia 15 kwiecień 2011 Dziś poszło do dwóch kegów i paru butelek. Zeszło na 3,7°Blg i ma 4,1% alk. Wydaje się kwaśne, a jak mi się wydaje to będzie nie zły kwas. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 3 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2011 Warka 222 - Dry Stout 12,4°Blg z dnia 15 kwiecień 2011 Też przelałem do kega i parę butelek. Zeszło na 1,4 i ma 6,1% alk. Parę razy sprawdzałem pomiar, w smaku mocno czekoladowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 3 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2011 Warka 223 - Witbier 12,8°Blg z dnia 16 kwiecień 2011 Też poszło w keg i parę butelek. Zeszło na 2,2°Blg i ma 5,9% alk. Smak dobry, ale piwo jakieś mętne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 3 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2011 WITBIER i piszesz - jakiś mętne. to chyba normalka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 3 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2011 WITBIER i piszesz - jakiś mętne.to chyba normalka. Piłem rok temu od Josefika i nie było mętne, ale jego zdobyło II miejsce we Wrocławiu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 3 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2011 I co z tego. Jego piwa już nie ma, a Twoje ma przyszłość przed sobą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 4 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2011 I co z tego. Jego piwa już nie ma, a Twoje ma przyszłość przed sobą. Jakoś ostatnio bardzo krytycznie patrzę. Kolsch to jakoś wybitnie mi nie podchodzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 16 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2011 (edytowane) Warka 225 - Lekko wędzone 7,5°Blg z dnia 4 maja 2011 Składniki: - pszeniczny 2,3 kg; - wędzony 1,25 kg; - płatki orkiszowe 0,7 kg; - chmiel sybilia 30g; - chmiel east kend golding 30 g; - chmiel lubelski 30g; - WLP 011. Zacieranie: - 38°C - i 45'; - 52°C - i 10'; - 66°C - i 20'; - 72°C - i 20'; - podgrzanie do 77°C filtracja. Chmielenie: - 60' - sybilia i lubelski 10g; - 110' - lubelski 20g; - 120' - brewers gold - 130' - chłodzenie. Wyszło mi za dużo wody. Dodałem jeszcze podczas gotowania rezerwę różnych piw i 400g glukozy. Ale była jazda Edytowane 19 Maja 2011 przez pieron Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się