Pieron Opublikowano 22 Marca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2020 (edytowane) Warka 503 -Jasne 12,5°Blg z dnia 7 marzec 2020r. Składniki: - pilzeński 5 kg; - karmel 0,8 kg; - chmiel Tation 130g; - w34/70. Zacieranie: - 52°C - 10'; - 62°C - i 15'; - 72°C - i 60; - 77°C - filtracja. Chmielenie: - 10' - 90g - 70' - 40g i chłodzenie. Wczoraj poszło do kega. Edytowane 22 Marca 2020 przez Pieron Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 22 Marca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2020 (edytowane) Warka 504 - Dry Stout 12,5°Blg z dnia 22 marzec 2020r. Składniki: - pale ale 4 kg; - monachijski 2 kg; - jęczmień palony 0,1kg; - płatki błyskawiczne 1 kg; - czekoladowy 0,15 kg; - traditioin 50 g; - drożdże: S-04 Zacieranie: - 52°C - 10'; - 62°C - 15'; - 72°C - 60'; - podgrzanie do 77°C filtracja. Chmielenie: - 10' - traditnion; - 70' - chłodzenie. Edytowane 29 Marca 2020 przez Pieron Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 29 Marca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2020 Warka 505 - IPA 12,5°Blg z dnia 29 marzec 2020r. Składniki: - pale ale 5,5 kg; - amarillo 50g; - azacca 50g; - citra 30g; - drożdże: US-05 Zacieranie: - 52°C - 10'; - 62°C - 15'; - 72°C - 60'; - podgrzanie do 77°C filtracja. Chmielenie: - 10' - po 30g. - 65' - reszta; - 70' - chłodzenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 31 Marca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2020 Warka 504 - Dry Stout 12,5°Blg z dnia 22 marzec 2020r. Składniki: - pale ale 4 kg; - pszeniczny 0,3 kg; - jęczmień palony 0,2kg; - płatki błyskawiczne 1 kg; - czekoladowy 0,25 kg; - traditioin 80 g; - drożdże: S-04 Zacieranie: - 52°C - 10'; - 62°C - 15'; - 72°C - 60'; - podgrzanie do 77°C filtracja. Chmielenie: - 10' - traditnion; - 50' - chłodzenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się