elroy Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Cześć Rozpadła mi się na kilka części uszczelka do takiego sterylizatora Mam na myśli tą która jest na spodzie fioletowej części, patrząc od spodu. Wiecie może jakiej jest średnicy ? Da się taką dostać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leech Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Średnica wewnętrzna ma jakieś 51/52mm. Ostatnio użyłem sterylizatora bez uszczelki bo irytowało mnie ciężkie przykręcanie tego dolnego dekla i ciśnienie było wystarczające do wypłukania butelki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2013 A jesteś w stanie "na oko" określić jej grubość? U mnie jednak moc jest słaba i nie da rady (wyrobiona już jest maszyna). Nie wiem - grubości zapałki, mniej ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr2 Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2013 U mnie ma ok 1,5-2,0 mm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Super! Jutro wyruszę na poszukiwania Dzięki! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr2 Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Ponieważ ona uszczelnia tylko dolną pokrywę po zamknięciu to myślę, że jakbyś takiej nie znalazł to można próbować "dorobić" uszczelnienie z pasty silikonowej. Tz nanieść na suchą podstawę slikon, a korpus posmarować czymś tłustym i tak to złożyć do wyschnięcia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosolis Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Jest to tzw. "O-ring" o średnicy wewnętrznej 51 mm oraz przekroju 1,8 mm. Kierunek poszukiwań to najpewniej sklepy motoryzacyjne, CASTO, OBI.. może sklepy z częściami do AGD (Al. Krasińskiego, Al. Pokoju). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Dzięki Andrzeju Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędruś Opublikowano 8 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2013 jak nie znajdziesz daj znać to podrzucę do krakowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolomar Opublikowano 8 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2013 Po kilkudziesięciu warkach, też mi się uszczelka rozsypała a, że pod ręką nić takiego nie było, użyłem dość grubej gumki recepturki. Rozwiązanie tak się sprawdziło, ze przestałem szukać "właściwej" uszczelki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andy Opublikowano 8 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2013 Też założyłem gumkę recepturkę. Działa poprawnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi