cml Opublikowano 28 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2013 Przeglądam czasem receptury na homebrewtalk oraz BYO i często pojawia się słód firmy briess o nazwie victory. Wg tej tabelki (grain substitution chart) victory to odpowiednik słodu melanoidynowego LUB CaraAmber. Pytanie: którego powinienem używać? A może patrzyć na kolor [L] i w ten sposób dobierać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kantor Opublikowano 28 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2013 Amber, nie Caraamber Jest on w TwójBrowar: http://twojbrowar.pl...as-fawcett.html Według mnie może jeszcze Biscuit byłby dobry, melanoidynowy to już w ostateczności, karmelowe mają inny charakter. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cml Opublikowano 28 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2013 Amber, nie Caraamber chodziło mi o odpowiednik u Weyermann-a - victory jest jako odpowiednik melanoidynowego a jednocześnie niżej można go zobaczyć jako odpowiednik CaraAmber ale dzięki za info o fawcett - nie zauważyłem, że jest w twojbrowar.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kantor Opublikowano 28 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2013 Dopiero teraz zauważyłem że Victory jest dwa razy, dziwna ta tabelka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz_CH Opublikowano 28 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2013 tu jest raz: http://www.kotmf.com/articles/maltnames.php Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 28 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2013 Wolę tą tabelkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafek00 Opublikowano 29 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2013 (edytowane) Scooby w tym temacie http://www.piwo.org/topic/3421-willamette-red-american-amber-ale/ pisze ze victory możesz zastąpić Biscuit albo Toasted. Edytowane 29 Kwietnia 2013 przez Rafek00 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coder Opublikowano 29 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2013 Victory można zastapić belgijskim Biscuit-em. W ofercie Weyermann nie ma zamiennika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
santa Opublikowano 30 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2014 Czy można ten słód zastąpić Bursztynowym ze Strzegomia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się