krzysiek9999 Opublikowano 7 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2017 250g zakupione ale chyba na goryczkę dam coś typowo goryczkowego W którym sklepie kupowałeś? Zauważyłeś, że kupował 2 lata temu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s3bbar Opublikowano 8 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2017 250g zakupione ale chyba na goryczkę dam coś typowo goryczkowego W którym sklepie kupowałeś? Zauważyłeś, że kupował 2 lata temu? Teraz już widzę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zasada Opublikowano 16 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2017 (edytowane) Zbiór z 2017 już ktoś zaangażował do współpracy? Jeśli tak, to jakie wrażenia? W marcu o zbiorach pisano: Cytuj The varieties that performed well despite the conditions were Motueka, Wai-iti, Taiheke, Kohatu and Southern Cross. The Nelson Sauvin variety did not fare well in the windy conditions suffering from lateral breakages and diminished cone development while the Riwaka variety also performed well below average having been severely impacted by several weather variables during the growing season. Ale to chyba o 2016... Edytowane 16 Listopada 2017 przez zasada Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Browateusz Opublikowano 18 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2019 Nelson zbiór 2017. Piwo SH 14,5blg. Chmieliłem 15min, whirlpool i na cichą. Jestem oszołomiony, mega słodki aromat, głównie liczi, ale takie przedojrzałe do tego winogrona i mandarynki jak wcześniej przedojrzałe. Słodycz i silny aromat. Największe chmielowe odkrycie od dłuższego czasu. Polecam gorąco zabawy z tym chmielem nikt nie bedzie zawiedziony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciek1221 Opublikowano 8 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2019 Z czym łączyć ten chmiel, czy może nie warto? Myślałem o mosaicu, bo daje fajne aromaty nafty, co moim zdaniem dobrze skomponuje się z aromatem winogron. Pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziedzicpruski Opublikowano 16 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2020 Dałem 50 do kwasu, bez sensu okazuje się, chmiel praktycznie niczym się nie różni od Hallertau Blanc ,głównie nafta, trochę coś w deseń winogron, tropiki na granicy percepcji wszystko mdlę i nijakie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Skwira Opublikowano 16 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2020 (edytowane) Ja zrobiłem IPA Nelson. Jak dla mnie jedno z lepszych piw jakie zrobiłem. We wpisach niżej jest recka kolegi darinho ja mogę być mało obiektywny. Ze względu na mdły posmak ten chmiel potrzebuje kontry goryczka/żywiczne posmaki. Edytowane 16 Marca 2020 przez Marcin Skwira Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mexo Opublikowano 25 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2020 (edytowane) Zbior 2019. Single hop dal mi duzo grejpfrutowej goryczki, w aromacie i smaku biale owoce i cytrusy, tropikow malo. Swietnie polaczyl mi sie w ryzowej ipie z chinookiem, ekuanotem i mosaicem. Duzo bialych owocow i cytrusow, mniej tropikow, troszke zywicy. Dolaczyl do grona moich ulubionych chmieli. Edytowane 25 Marca 2020 przez Mexo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majlosz Opublikowano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2020 Zbiór 2019 zakupiony w Alepiwo, single hop fermentowany hot headami we względnie niskiej temperaturze więc estrów znikoma ilość. Bardzo dużo nafty i białych owoców, nie pasuje mi to na sigle hopa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi