Tomasz B Opublikowano 26 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2013 (edytowane) Witbier12Blg-15,8IBU Slody słód pilzneński-2kg słód zakwaszający-0.08kg Inne: pszenica-2kg płatki owsiane-0.4kg płatki jęczmienne-0.2kg płatki orkiszwe-0.25kg kolendra -15g pomarańcza-2szt cytryna-1szt Zacieranie: Płatki i pszenica skleikowana w 12 l wody Zacier główny -54°C – 30 min - 64°C – 50 min - 72°C – 30 min Wysładzanie: wodą 76°C do uzyskania 26l brzeczki Gotowanie: 60 min Chmielenie: 60 min – 20g Lubelski (PL) 4,5 % A-A 5 min – 15g kolendra 5 min – 50g skórka z pomarańczy 5 min – 10g skorka z cytryny Edytowane 26 Maja 2013 przez Tomasz B Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz B Opublikowano 26 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2013 (edytowane) Przyprawki do Wita Edytowane 26 Maja 2013 przez Tomasz B Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz B Opublikowano 28 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2013 Mam ZEZWOLENIE na rozbudowe browaru domowego oczywiscie od żony a wiec bedzie remont moja warzelnia bedzie miec wymiar 4.2x3.4m. mysle zewystarczy dla mnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz B Opublikowano 1 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2013 Dzisiaj uwarzyłem: WARKA 11 Marcowe 12,5°Blg – 23,3IBU – 20l Skład: Słody: Słód pilzneński 2,2 kg Słód monachijski 1,8 kg Słód karmelowy jasny Carahell® - 0,2 kg Słód karmelowy monach. Caramunich - 0,15 kg Zacieranie: - 54°C - 10 min - 64°C - 30 min - 72°C - 30 min Wysładzanie: Wodą 76°C, do uzyskania 26l brzeczki Gotowanie: 60 min Chmielenie: 50min - 20g Marynka 7% A-A 15min - 20g Lubelski 3,8 % A-A Inne: Mech Irlandzki – 5g Drożdże: W34/70 Zadam jutro rano Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz B Opublikowano 9 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2013 Warka 9 Marcowe 12,5°Blg rozlana do 40x0,5l 6g/1l Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz B Opublikowano 12 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2013 Dzisiaj uwarzyłem: WARKA 12--16°Blg – 25,6 IBU – 27l Skład: Słody: Słód pilzneński 2 kg Słód monachijski 5,35 kg Słód karmelowy jasny Carahell® - 0,15 kg Zacieranie: - 54°C - 10 min - 64°C - 30 min - 72°C - 30 min Wysładzanie: Wodą 76°C, do uzyskania 36l brzeczki Gotowanie: 60 min Chmielenie: 60min - 25g Marynka 7% A-A 15min - 30g Lubelski 3,8 % A-A 15min - 30g Hallertauer Mittelfruh 4,8 % A-A Inne: Mech Irlandzki – 7g Drożdże: W34/70 gestwa Zadam jutro rano Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz B Opublikowano 13 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2013 Warka 12 rano zadalem drozdze, gestwe jak przyszeslem z pracy ladnie fermetuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz B Opublikowano 15 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2013 Witbier12Blg-15,8IBU rozlany do butelek 40x0,5l 8,5g/1l Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz B Opublikowano 22 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2013 Warka 11 Marcowe II 12,5°Blg rozlana do 40x0,5l 9g/1l Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Swiaderny Opublikowano 23 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2013 9g/1l Nie za dużo? Nie wiem jaka temp. fermentacji, ale większość moich dolniaków na W34/70 (9-10°C) miała tendencje do dofermentowywania we flaszkach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz B Opublikowano 23 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2013 9g/1l Nie za dużo? Nie wiem jaka temp. fermentacji, ale większość moich dolniaków na W34/70 (9-10°C) miała tendencje do dofermentowywania we flaszkach. mysle ze nie bo za dlugo nie posiedza a ja lubie mocno gazowane i zimne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz B Opublikowano 26 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2013 Dzisiaj zlałem na cichą Warke 12 próbowałem zapowiada się smaczne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz B Opublikowano 4 Lipca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2013 Marcowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz B Opublikowano 6 Lipca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2013 Warka 12 16 Blg rozlana do 53x0,5l 8g/1l Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz B Opublikowano 19 Lipca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2013 Mój nowy nabytek miernik temperatury z sondą typu K w rozsądnej cenie moge podac linka dla zainteresowanych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darhan Opublikowano 19 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2013 Mój nowy nabytek miernik temperatury z sondą typu K w rozsądnej cenie moge podac linka dla zainteresowanych Jestem zainteresowany. Proszę o link. DZIĘKUJE !!!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz B Opublikowano 20 Lipca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2013 http://www.aphelektra.com/p/pl/3990/miernik+temperatury+z+sonda+typu+k-+tm902c.html Tutaj jest link do sklepu powiem tylko szybko i sprawnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darhan Opublikowano 20 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2013 http://www.aphelektr... k- tm902c.html Tutaj jest link do sklepu powiem tylko szybko i sprawnie DZIEKUJE BARDZO !!!!!!!!!!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz B Opublikowano 20 Lipca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2013 Chociaż raz sie przydałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 20 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2013 A do czego będziesz używał tego termometru? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz B Opublikowano 24 Lipca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2013 Do zacierania kolego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz B Opublikowano 27 Lipca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2013 Zrobiłem wylewke pod moja warzelnie juz zaczyna mi sie podobac ale jeszcze duzo pracy, czego to sie nie robi dla szklanki piwa hehehe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz B Opublikowano 3 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2013 Witam chciałem sie podzielic moim pierwszym chmielem nie ma dużo bo tylko dwa pędy ale kwiatuszki są co myslicie o tym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz B Opublikowano 24 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2013 (edytowane) Dzisiaj uwarzyłem: WARKA13 (wlasna receptura) 12,°Blg – 24,3IBU – 28l Skład: Słody: Słód pilzneński 4,5 kg Słód monachijski 1kg Słód karamel Pils Steinbach - 0,4 kg Słód karmelowy monach. Caramunich - 0,1 kg Zacieranie: - 54°C - 10 min - 64°C - 40 min - 72°C - 20 min Wysładzanie: Wodą 76°C, do uzyskania 36l brzeczki Gotowanie: 60 min Chmielenie: 60min - 30g Marynka 7% A-A 10min - 30g Sybilla 6,5 % A-A Inne: Mech Irlandzki – 7g Drożdże: Zadam jutro rano Edytowane 19 Października 2013 przez Tomasz B Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz B Opublikowano 1 Września 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Września 2013 (edytowane) Wczoraj uwarzyłem: WARKA14 (własna receptura) 12°Blg –30,1IBU – 28l Skład: Słody: Słód pilzneński 4 kg Słód monachijski 1,6 kg Słód karmelowy jasny Carahell® - 0,2 kg Słód karmelowy monach. Caramunich - 0,15 kg Zacieranie: - 54°C - 10 min - 64°C - 40 min - 72°C - 20 min Wysładzanie: Wodą 76°C, do uzyskania 36l brzeczki Gotowanie: 60 min Chmielenie: 60min - 35g Marynka 7% A-A 15min - 35g Sybilla 6,5% A-A 0min -25g Hallertauer Mittelfruh 4,8 % A-A Inne: Mech Irlandzki – 7g Drożdże:zadałem dzisiaj Safale s-04 Edytowane 19 Października 2013 przez Tomasz B Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się