MistrzSuspensu Opublikowano 26 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2019 Depozyt jeszcze funkcjonuje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Glowa Opublikowano 29 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2019 Tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czeslaw Opublikowano 2 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2019 Funkcjonuje, ale jak tak dalej pójdzie, to pewnie już niedługo. Myślę, że większość aktualnie obecnych piw może być już niepijalna ze względu na upływ czasu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MistrzSuspensu Opublikowano 4 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2019 (edytowane) Kiedy czyściłem depozyt do zera, pojawił się kolega @Glowa i zabrał chyba dwa piwa z depozytu i dwa moje. Ja zabrałem osiem, wstawiłem pięć. W bilansie brakowało jednej butelki, chyba był granat. Na miejscu sprawdziliśmy stan pozostałych. Trzy się przegazowywały, w tym jedna poważnie. Stan depozytu (wybór niewielki, ostatnio mam pustki w piwnicy): Browar Przepona & Browar Pixie+Dixie - Farmhouse Ale x2 - data rozlewu sierpień 2019 Browar Przepona & Browar Pixie+Dixie - Flamandzkie czerwone ale - data rozlewu 13-04-2019 Browar Przepona & Browar Pixie+Dixie - Lambik - data rozlewu sierpień 2019 Browar Przepona & Browar Pixie+Dixie - Doppelbock - data rozlewu 06-04-2019 Edytowane 4 Listopada 2019 przez MistrzSuspensu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MistrzSuspensu Opublikowano 4 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2019 Browar Talip - Cherry Sour ALE 27.04.2019 Kwaśność niska, ja wolę mocniej, ale uważam, że jest ok. Czuć, że to Berliner. Nagazowanie średnie, też może być. Chyba też trochę aldehydu. Największy problem to ten koncentrat wiśniowy. Następnym razem spróbuj dodać np. wiśnie mrożone. Ja próbowałem i efekt był o wiele lepszy. Jednak piwo nadal do wypicia. Nie wiem jak z aromatem, bo dosyć szybko wypiłem i zapomniałem sprawdzić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Glowa Opublikowano 4 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2019 Tak, z przegazowanych wziąłem Koźlaka z browaru Glamdring i Pilsa od Wielkiej Sowy, do tego Farmhouse Ale i Lambic od MistrzaSuspensu, zostawiłem Belgian Dark Strong Ale i Flandersa. Niebawem przyniosę więcej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MistrzSuspensu Opublikowano 4 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2019 Browar Prokrastynacja - Pieprzony stout, styczeń 2019 Aromat orzechowo-kawowy. Nagazowanie średnie. W smaku orzechowy, w posmaku gorzka czekolada. Lekko owocowy, chyba już utleniony, bo te owoce to coś w rodzaju wiśni. W sumie bardzo przyjemne. W nazwie jest "pieprzony", no i jest jakby lekko pikantne na języku, ale w smaku tak mocno tego nie czuję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Glowa Opublikowano 4 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2019 (edytowane) Na początku to piwo (pieprzony stout) było paskudnie fenolowe, nieprzyjemnie pieprzowe, mdłe i za słodkie. Dobrze, że się fajnie zestarzało. Browar Wielka Sowa - Wytchnienie Krecika (Pils Bohemski) Etykieta bardzo ładna, nawet z morską opowieścią, kapsel firmowy, elegancko. Piwo bardzo mocno nagazowane. Barwa jasno złota, raczej ciemniejsza niż większość znanych mi pilsów. Klarowność: powiedzmy opalizujące. Klarowniejsze niż większość pale ale, mętniejsze niż np. pilsner urquel. Piana obfita, drobnopęcherzykowa, część z niej przez jakiś czas utrzymuje się w formie ładnego, kremowego kożuszka, niczym pianka z mleka. W aromacie słodowo-chmielowo. W smaku przyjemnie słodowe, mimo jedynie 4.4 % alk piwo jest dość treściwe. Goryczka średnio-niska, ale mogę być nieobiektywny, bo piłem już dzisiaj IPĘ. Mam wrażenie, że gdzieś tam w tle jakieś jabłko się przewija. Po przełknięciu długo czuć dużo chmielu w posmaku, kojarzy mi się z szyszką lubelskiego (wiem, że to Saaz, ale nie miałem z nim styczności bezpośrednio). Bardzo dobre. Edytowane 4 Listopada 2019 przez Glowa Czeslaw 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Glowa Opublikowano 5 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2019 (edytowane) Browar Glamdring - Traditional Bock Piwo barwy ciemnobrązowej. Nagazowanie bardzo wysokie, na początku nalewa się sama piana, jasnobeżowa. Czuć karmel, który przypomina mi trochę jakby rozgryźć słód caraaroma, może wszystkie słody z "cara" w nazwie mają taki specyficzny posmak? Poza tym słodowość i przyjemne melanoidyny, jakaś skórka ciemnego chleba. Czuć też suszone owoce, ja czuję suszoną śliwkę, moja dziewczyna rodzynki. Gdzieś w tle wydaje mi się, że jest nutka gorzkiej czekolady. Odczucie w ustach: piwo pełne, treściwe. Wyczuwalny alkohol, powiedziałbym po smaku, że ma z 7% ( choć nie uderza do głowy). Piwo 9-miesięczne, brak jakichś negatywnych oznak starzenia/utlenienia, przynajmniej ja nie wyczuwam. Bardzo dobre. Kurde, po tych waszych lagerach mam ochotę kupić sobie lodówkę do fermentacji i postawić ją na środku salonu Edytowane 5 Listopada 2019 przez Glowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Glowa Opublikowano 6 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2019 Browar Przepona & Browar Pixie+Dixie - Lambik Barwa jasnosłomkowa, piwo bardzo klarowne, nagazownie średnie, na początku nawet jakaś piana jest. W aromacie głównie siano, w tle trochę końskiej derki. Nie piłem w życiu wiele lambików, więc trudno mi opisać, ale przypomina mi trochę oude gueuze z timmermansa. W smaku to co w aromacie, kwaśność dość niska, piwo bardzo wytrawne. Po przełknięciu pojawia się octowość, która trochę przeszkadza, ale mimo to piwo jest pyszne. MistrzSuspensu 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MistrzSuspensu Opublikowano 6 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2019 Za wczoraj i dzisiaj: Browar Wielka Sowa - Summer Ale Aromat cytrusowy, po otwarciu i nalaniu do szkła czuć go, później zanika prawie zupełnie. W smaku cytrusy, coś w rodzaju Vibovitu. Dość mocno utlenione, w smaku wyraźnie czuć miodek, no ale piwo ma prawie rok i jest to lekki summer ale. Lekka groyczka. Nagazowanie średnie. W sumie dało się wypić, mimo, że wiekowe Browar Prokrastynacja - Berliner Weisse W aromacie typowa kiszonka. W smaku cytrusowe, białe owoce, kwaśność lekka. Pełnia wyższa niż mogłem się spodziewać. Nagazowanie średnie. Dobre, orzeźwiające piwo. Browar Wielka Sowa - APA Smerf Aromat nikły, ale piwo ma prawie rok, cytrusowy. Goryczka żywiczno-grejpfrutowa goryczka. Owocowe, cośw rodzaju mango albo jabłka z kompotu. Rok temu to pewnie było trochę przechmielone. Chyba lekki goździk wyczuwalny przy przełykaniu. Piwko jeszcze nadawało siędo konsumpcji Browar Skajo - Dynia W aromacie fuzle i karmel. W smaku alkoholowe, dynia dobrze wyczuwalna, coś w rodzaju połączenia melona z ogórkiem. Karmelowe, lekka goryczka. Trochę zapychające od karmelu. Piwko w miarę ok, niestety bardzo przeszkadzają fuzlowo/alkoholowe posmaki. Browar Prokrastynacja - BDSA W aromacie czerwone jabłko, lekko karmelowe, niestety też farba emulsyjna. W smaku karmelowo-chlebowe, alkohol i aldehyd. Fermentacja poszła trochę nie tak, szkoda, bo pod aromatami z błędów fermentacji, wyszło coś fajnego, pomiędzy Barley Wine a Bockiem. Może to jeszcze jakoś się przerobi, w sumie nie wiem jak długo piwo leżakowało. Nie sklarowało się za dobrze, więc chyba niedługo. alison i Czeslaw 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Glowa Opublikowano 8 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2019 (edytowane) BDSA ma prawie rok, ale fakt, z fermentacją był problem, drożdże ruszyły dopiero trzeciego dnia. Mogłem też schrzanić zacieranie, bo uciekła mi temperatura i mogłem ubić enzymy, trochę skrobii mogło się do piwa dostać. Browar Przepona & Browar Pixie+Dixie - Farmhouse ale Barwa ciemnozłota, piwo dość klarowne. Mało "konia", nie wiedząc co to powiedziałbym że jest to 100% brett. Dość wytrawne ale nie puste, alkohol ukryty. Aromat i smak jest wg mnie głównie wiejski, podwórkowy, może trochę przejrzałe owoce. Bardzo dobre. Edytowane 8 Listopada 2019 przez Glowa MistrzSuspensu i alison 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Korzen_ Opublikowano 9 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2019 (edytowane) Byłem dzisiaj w depozycie. Zabrałem: Browar Przepona & Browar Pixie+Dixie - Farmhouse Ale - data rozlewu sierpień 2019 Browar Przepona & Browar Pixie+Dixie - Flamandzkie czerwone ale - data rozlewu 13-04-2019 Zostawiłem: Browar Korzenny - Robust porter z dodatkiem syropu klonowego - data rozlewu 23- 10- 2019 Browar Korzenny - Sour Imperial IPA - data rozlewu 30-09-2019 - I miejsce Warszawski KPD w kategorii Sour Imperial IPA Stan depozytu: Browar Przepona & Browar Pixie+Dixie - Farmhouse Ale - data rozlewu sierpień 2019 Browar Przepona & Browar Pixie+Dixie - Lambik - data rozlewu sierpień 2019 Browar Przepona & Browar Pixie+Dixie - Doppelbock - data rozlewu 06-04-2019 Browar Korzenny - Robust porter z dodatkiem syropu klonowego - data rozlewu 23- 10- 2019 Browar Korzenny - Sour Imperial IPA - data rozlewu 30-09-2019 - 1. miejsce Warszawski KPD w kategorii Sour Imperial IPA Edytowane 9 Listopada 2019 przez Korzen_ alison 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MistrzSuspensu Opublikowano 9 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2019 Browar Prokrastynacja - Sweet Stout W aromacie orzechowo-czekoladowe z lekkimi owocami. Bardzo owocowy w smaku, wiśnia, orzechy i karmel. Goryczka niska. Lekko słodkie, czekolada w posmaku. Goryczka lekka. Trochę przypomina napój w typie COca-Coli, m.in. dzięki temu, że jest bardzo nagazowane. Estry i posmaki od ciemnych słodów na podobnym poziomie. Sweet Stout chyba powinien być bardziej czekoladowy/kawowy/orzechowy. Niemniej dobre piwo. P.S. Po odgazowaniu w szkle zrobiło się bardziej czekoladowe. Browar Rojber - FSS Tonka W aromacie wędzona kiełbasa W smaku wędzonka, palone drewno, karmel, trochę jakby wiśnia w czekoladzie, lukrecja. Alkoholowe przy przełykaniu. W posmaku wędzonka i czekolada. Nagazowanie wysokie. Wysoka pełnia. Całkiem ok, alkohol przeszkadza, ale tylko na początku. Dosyć inne w smaku od wszystkiego co ostatnio piłem. alison i Glowa 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Korzen_ Opublikowano 15 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2019 Browar Przepona & Browar Pixie+Dixie - Flamandzkie czerwone ale - data rozlewu 13-04-2019 Ekstrakt 11,8Blg, alkohol 5,4% objętościowo. Przy pierwszym nalaniu smak i aromat owocowy ( czerwone owoce), winny, lekko brettowy w kierunku końskiej derki, kwaskowate w sam raz. Zmętnione, bursztynowo- czerwone, piana drobno pęcherzykowa, szybko znikająca. Wysoko nagazowane, szampańsko bym powiedział, pełnia średnia, delikatnie ściągające. Na dnie sporo osadu, przy kolejnym nalaniu piwa do kieliszka, duża ilość tego osadu poleciała i wniosła nie pasującą tu drożdżowość. Ogólnie bardzo przyjemne piwo, owocowe, lekkie, kwaskowate. MistrzSuspensu 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MistrzSuspensu Opublikowano 15 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2019 Zasadniczo to było słabo nagazowane, bo lałem z kega. Chyba coś tam się zadziało skoro nagazowanie było szampańskie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Korzen_ Opublikowano 15 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2019 (edytowane) Browar Przepona & Browar Pixie+Dixie - Farmhouse Ale - data rozlewu sierpień 2019 Ekstrakt 13,8Blg, alkohol 7,5% objętościowo. Aromat brettowy, siano trochę konia, jakieś słodkie owoce. W smaku podobnie, wytrawne ale nie jest puste, delikatnie ściągające. Goryczka niska czysta. Barwa ciemno złota, zamglone, piana szybko znika, wysycenie średnie. Całkiem fajne piwo. Dzięki. P.S. Co do flamandzkie czerwone ale wysycenie było wysokie, ale nie uciekało z butelki. Edytowane 15 Listopada 2019 przez Korzen_ MistrzSuspensu 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Glowa Opublikowano 22 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2019 (edytowane) Wziąłem Browar Przepona & Browar Pixie+Dixie - Doppelbock - data rozlewu 06-04-2019 Zostawiłem 5 piwek (daję więcej, bo ze 2 miałem zaległe, a poza tym chcę mieć bufor żeby na spokojnie coś wycofać w razie jakichś ewentualnych przegazowań, niektóre piwka chwila po zabutelkowaniu są) Browar Prokrastynacja - Flanders Red Ale - data rozlewu czerwiec 2019 Browar Prokrastynacja - Hornindal Kveik Ale - data rozlewu 16 listopada (mało chmielu, słód tylko pilzneński - aromat zdominowany przez "kveikowość", fermentacja w temp. pokojowej) Browar Prokrastynacja - Hornindal Kveik Apa - data rozlewu 16 listopada (to co wyżej ale chmielone na zimno) Browar Prokrastynacja - Brett Apa - data rozlewu 21 listopada (brett amalgamation, chmielone na zimno) - tu z degustacją proponuję poczekać do grudnia, bo jeszcze nie nagazowane piwko Browar Prokrastynacja - Weizen - data rozlewu 11 listopada Stan depozytu: Browar Prokrastynacja - Flanders Red Ale - data rozlewu czerwiec 2019 Browar Przepona & Browar Pixie+Dixie - Farmhouse Ale - data rozlewu sierpień 2019 Browar Przepona & Browar Pixie+Dixie - Lambik - data rozlewu sierpień 2019 Browar Korzenny - Sour Imperial IPA - data rozlewu 30-09-2019 - 1. miejsce Warszawski KPD w kategorii Sour Imperial IPA Browar Korzenny - Robust porter z dodatkiem syropu klonowego - data rozlewu 23- 10- 2019 Browar Prokrastynacja - Hornindal Kveik Ale - data rozlewu 16 listopada Browar Prokrastynacja - Hornindal Kveik Apa - data rozlewu 16 listopada Browar Prokrastynacja - Weizen - data rozlewu 11 listopada Browar Prokrastynacja - Brett Apa - data rozlewu 21 listopada Edytowane 22 Listopada 2019 przez Glowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MistrzSuspensu Opublikowano 22 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2019 1 godzinę temu, Glowa napisał: Wziąłem Browar Przepona & Browar Pixie+Dixie - Doppelbock - data rozlewu 06-04-2019 Muszę cie przeprosić, bo nie będzie recenzji z Flanders Red Ale. W zeszłym tygodniu, kiedy nie było mnie we Wrocławiu, szwagier poczęstował się twoim piwkiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sasuke5055 Opublikowano 22 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2019 (edytowane) Hej, jestem nowy w temacie, byłem w depozycie i zabrałem: Browar Prokrastynacja - Flander Red Ale - data rozlewu czerwiec 2019 Browar Prokrastynacja - Hornindal Kveik Apa - data rozlewu 16 listopada Zostawiłem: Browar Sesquialtera - Belgian Dubbel - rozlany gdzieś pod koniec sierpnia (https://www.piwo.org/forums/topic/28131-browar-sesquialtera/page/3/?tab=comments#comment-502701) Browar Sesquialtera - APA (galaxy 2019 i centennial) - rozlana 8.11 (https://www.piwo.org/forums/topic/28131-browar-sesquialtera/page/3/?tab=comments#comment-507097) Nie pomyślałem żeby piwa opisać trochę lepiej, ale są oznakowane karteczkami na szyjce (#56 dubbel i #64 APA) Stan depozytu: Browar Przepona & Browar Pixie+Dixie - Farmhouse Ale - data rozlewu sierpień 2019 Browar Przepona & Browar Pixie+Dixie - Lambik - data rozlewu sierpień 2019 Browar Korzenny - Sour Imperial IPA - data rozlewu 30-09-2019 - 1. miejsce Warszawski KPD w kategorii Sour Imperial IPA Browar Korzenny - Robust porter z dodatkiem syropu klonowego - data rozlewu 23- 10- 2019 Browar Prokrastynacja - Hornindal Kveik Ale - data rozlewu 16 listopada Browar Prokrastynacja - Weizen - data rozlewu 11 listopada Browar Prokrastynacja - Brett Apa - data rozlewu 21 listopada Browar Sesquialtera - Dubbel - rozlany pod koniec sierpnia Browar Sesquialtera - APA - rozlana 8.11 Edytowane 22 Listopada 2019 przez sasuke5055 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Glowa Opublikowano 22 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2019 Bywa Jak nie wylał to pewnie było ok Doppelbock: Barwa bardzo ciemno brązowa, nagazowanie średnio-wysokie, piana beżowa, z czasem znika. Aromat raczej palony/prażony. Skojarzenia: przypalony popcorn, prażony słonecznik. W smaku dochodzi pumpernikiel. Dziewczyna wyczuwa też nutkę octu (zastanawiam się teraz, czy dokładnie umyłem szkło). Alkohol ukryty. W posmaku wyraźna goryczka, trudno powiedzieć czy z chmielu czy z paloności, chyba jedno i drugie. Dobre piwko. MistrzSuspensu 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MistrzSuspensu Opublikowano 22 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2019 Ocet tam mógł być, choć ja w żadnej butelce nie wyczułem. Kapslownica nie dokładnie kapslowała bączki i na przykład w jednej butelce coś mi wyrosło. Co do piwa, to na etapie gotowania lekko mi się przypaliło Goryczka raczej ze słodu, może też to przypalenie, bo chmielu nie dawałem tylko ekstrakt goryczkowy na 20 parę IBU. 36 minut temu, Glowa napisał: Bywa Jak nie wylał to pewnie było ok Piwo musiało być wyjątkowe, bo z całej skrzynki, wybrał właśnie to Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sasuke5055 Opublikowano 22 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2019 (edytowane) Jako że wieczór wolny, więc jak tylko sie schlodziło, Flanders Red Ale Nagazowanie niskie, prawie brak, stąd i piany brak. Barwa dosyć ciemna, brąz, raczej nie czerwona, ale mi pasuje. W aromacie na start dominuje kwasnosc, czerwona porzeczka, troche wiśni, potem trochę śliwki, na drugim planie wyraźna słodowosc. W smaku kwasne, nie wykręca (chyba ze to ja sie przyzwyczaiłem, bo lubuje sie w srogich kwasach), trochę cytrusow w smaku, ale to zasluga kwasu, minimalny karmelek majaczy w tle, octu specjalnie nie czuje, raczej dopelnia bukiet. Z czasem wyszla jakby lekka palonosc, czekolada? Z ogrzewaniem sliwka w aromacie dość wyraźnie wyszła na wierzch. Mnie smakuje i życzę sobie, żeby i moje wam smakowały jak te mi ?? Edytowane 22 Listopada 2019 przez sasuke5055 Glowa 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Talip Opublikowano 25 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2019 Witam wszystkich. Jutro planuje podejść do depozytu z moimi piwami a przy okazji mam do oddania za free dwie paczki laktozy po 625g. Jak ktoś ma ochotę przygarnąć to chętnie zostawię w depozycie. Dajcie znać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Talip Opublikowano 26 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2019 Stan depozytu na 26.11.2019 Wziąłem: Browar Przepona & Browar Pixie+Dixie - Farmhouse Ale - data rozlewu sierpień 2019 Browar Korzenny - Sour Imperial IPA - data rozlewu 30-09-2019 - 1. miejsce Warszawski KPD w kategorii Sour Imperial IPA Browar Przepona & Browar Pixie+Dixie - Lambik - data rozlewu sierpień 2019 Browar Korzenny - Robust porter z dodatkiem syropu klonowego - data rozlewu 23- 10- 2019 Browar Prokrastynacja - Hornindal Kveik Ale - data rozlewu 16 listopada Browar Prokrastynacja - Weizen - data rozlewu 11 listopada Browar Prokrastynacja - Brett Apa - data rozlewu 21 listopada Browar Sesquialtera - Dubbel - rozlany pod koniec sierpnia Browar Sesquialtera - APA - rozlana 8.11 Browar Talip - Lekki Stout z marakują, rozlew 14.11.2019 x2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się