Jimi_ Opublikowano 19 godzin temu Udostępnij Opublikowano 19 godzin temu Godzinę temu, INTseed napisał(a): Co do lodówki to pamiętaj aby kupić taką co te 15-20l zchłodzi do 0C. Moja podblatowa nigdy nie osągnęła takiej temperatury. Przydatne bardzo do ipek. Jako, że jestem mocno świeży w tematach piwowarstwa to mógłbyś powiedzieć z grubsza albo odesłać do jakiegoś źródła dlaczego taka niska temperatura przydaje sie do IPA? Mam oczywiście zamiar zrobić ich wiele więc każda wiedza się przyda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fotohobby Opublikowano 19 godzin temu Udostępnij Opublikowano 19 godzin temu 6 minut temu, Jimi_ napisał(a): Jako, że jestem mocno świeży w tematach piwowarstwa to mógłbyś powiedzieć z grubsza albo odesłać do jakiegoś źródła dlaczego taka niska temperatura przydaje sie do IPA? Mam oczywiście zamiar zrobić ich wiele więc każda wiedza się przyda. Przydaje się pod koniec chmielenia na zimno, żeby zrobić cold crash, aby drobinki chmielu opadły na dno, ale niezbędne to nie jest Jimi_ 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
INTseed Opublikowano 17 godzin temu Udostępnij Opublikowano 17 godzin temu Jako, że jestem mocno świeży w tematach piwowarstwa to mógłbyś powiedzieć z grubsza albo odesłać do jakiegoś źródła dlaczego taka niska temperatura przydaje sie do IPA? Mam oczywiście zamiar zrobić ich wiele więc każda wiedza się przyda.Jak sypniesz 300g chmielu to zobaczysz czemu 0C to najlepsza filtracja chmielu i drożdży. Opada wszystko. Jimi_ 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jimi_ Opublikowano 10 godzin temu Udostępnij Opublikowano 10 godzin temu Dobra panowie, któryś z was kilka dni temu wspominał żeby po jakimś czasie wyciągnąć fermentor z piwnicy do mieszkania aby dofermentowalo. Na ten ostatni tydzień czyli 2tyg w piwnicy i tydzień w domu czy wcześniej przenosić do domu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fotohobby Opublikowano 9 godzin temu Udostępnij Opublikowano 9 godzin temu Już po tygodniu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi