kurzasta Opublikowano 30 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2013 Cześć wszystkim! Właśnie zamierzam zacząć swoją przygodę z domowym warzeniem piwa. Trafiłam na forum pytając o rady kolegę z pracy, który pochwalił się, że z kumplami warzą piwo. Dzięki temu dowiedziałam o spotkaniu łódzkich piwowarów w Piwotece Narodowej, na które po prostu musiałam się wybrać! Atmosfera i fantastyczne piwa przyniesione przez chłopaków spowodowały, że chęć warzenia zamieniła się w konieczność Więc sprzęt i surowce już zamówione (tylko gara mi brak na razie, oczekując niecierpliwie na przesyłkę szukam gara w rozsądnej cenie) i mam nadzieję, że niedługo będę mogła powiedzieć, że warzę swoje piwko Pozdrawiam znad grodziskiego niestety jeszcze nie własnej produkcji, Aśka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacenty Opublikowano 30 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2013 (edytowane) No jak miło, pani Dori i kilka innych koleżanek zyskują wsparcie płci , oby tak dalej. Witam. Edytowane 30 Czerwca 2013 przez Jacenty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zasada Opublikowano 30 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2013 (edytowane) Pozdrawiam i powodzenia. BTW mam wrażenie, że Łódź powinna dorobić się dodatkowej mapki ew. miejsca w formularzu, żeby zaznaczać Marysin, czy Karolew, czy Stare Polesie czy... Tak, jestem łodzianinem w diasporze Edytowane 30 Czerwca 2013 przez zasada Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
moria Opublikowano 30 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2013 Witam serdecznie koleżankę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kurzasta Opublikowano 30 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2013 Ja z centrum Łodzi, choć napływowa, bo w Łodzi dopiero od roku A i miło bardzo, że panów tak cieszy baba wśród piwowarów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nikiboom Opublikowano 1 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2013 No mam nadzieję, że na następne spotkanie przyniesiesz już coś swojego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kurzasta Opublikowano 1 Lipca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2013 Właśnie mi napisali, że paczka wysłana, więc jeszcze gar skombinować i mam nadzieję, że coś mi wyjdzie i będzie co przynieść Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuna Opublikowano 1 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2013 Witam koleżankę. Im więcej kobiecego pierwiastka tym lepiej. Być może dzięki Waszej obecności niewiasty, ton niektórych dyskusji (szczególnie w Piaskownicy ) będzie nieco bardziej delikatny Oczywiście życzę powodzenia z pierwszą warką i dużo wytrwałości. Chociaż moment na start nieco kiepski. Generalnie miesiące letnie są dla większości piwowarów domowych miesiącami "martwymi" ze względu na temperaturę na zewnątrz i różne paskudztwa w powietrzu. Nie mniej będę trzymał kciuki i dopingował! Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janior Opublikowano 2 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2013 Ja swoją 1 warkę zacierałem rok temu w czerwcu, do tej pory 16 za mną i jak na razie (odpukać) wszystko ok. Pewnie, że lepiej zacząć jesienią, ale Aśka złapała bakcyla i musi kuć żelazo puki gorące, także zacieraj a efekty posmakujemy następnym razem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacenty Opublikowano 2 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2013 (edytowane) Generalnie miesiące letnie są dla większości piwowarów domowych miesiącami "martwymi" ze względu na temperaturę na zewnątrz i różne paskudztwa w powietrzu. Generalnie to zabobon. Podobnie jak janior warzę cały rok na okrągło i nigdy wad z tego powodu nie miałem. Powiem nawet więcej, latem warzę więcej . Edytowane 2 Lipca 2013 przez Jacenty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgoda Opublikowano 2 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2013 Latem fermentuje szybciej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korzen16 Opublikowano 2 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2013 Latem fermentuje szybciej. Ponoć latem są jakieś problemy z muszkami czy coś, ale ja jakoś nie łapie, WTF?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KosciaK Opublikowano 2 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2013 Powitać piwowarkę! Samych udanych warek! Ponoć latem są jakieś problemy z muszkami czy coś A nie przypadkiem z burzami? :-D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz_CH Opublikowano 2 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2013 no i gradem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korzen16 Opublikowano 2 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2013 A nie przypadkiem z burzami Nie zaczynaj bo znowu afera będzie - wpływa czy nie wpływa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pulsar Opublikowano 2 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2013 Witam i powodzenia w warzeniu Latem fermentuje szybciej. i szybciej schodzi, więc trzeba więcej warzyć zawczasu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dori Opublikowano 2 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2013 Asiu, witaj na forum Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kurzasta Opublikowano 2 Lipca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2013 Witam i powodzenia w warzeniu Latem fermentuje szybciej. i szybciej schodzi, więc trzeba więcej warzyć zawczasu O dokładnie! A pszeniczniak idealny na lato i temperatura fermentacji górnej sprzyja więc nic tylko warzyć! No i się pochwalę, że paczka dotarła, butelki dzielnie gromadzę a i gar pożyczony mieć będę na dniach więc myślę, że najpóźniej w weekend warzenie czas zacząć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Biniu Opublikowano 4 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2013 witamy, Z tą temperaturą to bez przesady. 25 stopni to raczej za wysoko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kurzasta Opublikowano 5 Lipca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2013 witamy, Z tą temperaturą to bez przesady. 25 stopni to raczej za wysoko Ale bliżej takiej do górnej fermentacji niż do dolnej na pewno Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się