coder Opublikowano 15 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2010 (edytowane) Minęła 100 rocznica urodzin majora Łupaszki http://www.prawica.net/opinie/21198 Edytowane 3 Sierpnia 2011 przez coder Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sojer Opublikowano 15 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2010 (edytowane) Minęła 100 rocznica urodzin majora Łupaszki (Wsadzam kij w mrowisko). A czy postawiłbyś pomnik Irakijczykom, którzy całkiem niedawno atakowali naszych żołnierzy? I tak samo czy postawiłbyś pomnik Talibom, którzy to samo robią w Afganistanie? Bo przecież oni tak ja Łupaszko. Walczą z najeźdźcami o wolny kraj. To nic, że ogromna część mieszkańców tych krajów godzi się na interwencję obcych wojsk. Oni walczą jak Łupaszko, jak Ogień... Ja daleki jestem od gloryfikowania polskiej partyzantki po 19 stycznia 1945 r., czyli od momentu rozwiązania AK. Edytowane 15 Marca 2010 przez Tomek-Pasieka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coelian Opublikowano 15 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2010 Talibowie walczą o zniewolenie ludzi w Afganistanie... to przyjezdni fanatycy... nawet miejscowi z nimi walczą bo ich nie chcą u siebie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sojer Opublikowano 15 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2010 No niestety. Talibowie powstali w Afganistanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ceemte Opublikowano 15 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2010 http://www.wielkarzeczpospolita.net Pół żartem... pół serią Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbyszek73 Opublikowano 15 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2010 moje podejście do patriotyzmu zapodam tak jeśli ktoś zrozumie to dobrze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hasintus Opublikowano 15 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2010 Minęła 100 rocznica urodzin majora Łupaszki (Wsadzam kij w mrowisko). A czy postawiłbyś pomnik Irakijczykom' date=' którzy całkiem niedawno atakowali naszych żołnierzy? I tak samo czy postawiłbyś pomnik Talibom, którzy to samo robią w Afganistanie? Bo przecież oni tak ja Łupaszko. Walczą z najeźdźcami o wolny kraj. To nic, że ogromna część mieszkańców tych krajów godzi się na interwencję obcych wojsk. Oni walczą jak Łupaszko, jak Ogień... Ja daleki jestem od gloryfikowania polskiej partyzantki po 19 stycznia 1945 r., czyli od momentu rozwiązania AK.[/quote'] Nie powinieneś pisać takich rzeczy jak nie masz zielonego pojęcia ani o polskim podziemiu po 1945 ani o Talibach. Poza tym proponuję zamknąć ten wątek, to nie to forum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sojer Opublikowano 15 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2010 Nie powinieneś pisać takich rzeczy jak nie masz zielonego pojęcia ani o polskim podziemiu po 1945 ani o Talibach. A skąd wiesz, że nie mam? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 15 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2010 Temat zamknięty do jutra. Otwarty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skybert Opublikowano 16 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2010 Nie powinieneś pisać takich rzeczy jak nie masz zielonego pojęcia ani o polskim podziemiu po 1945 ani o Talibach. A skąd wiesz' date=' że nie mam?[/quote'] Jak byś miał pojęcie, to byś takich niemądrych paralel nie używał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 16 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2010 Podsumuję tak. Dajmy spokój... To jest kącik ku pamięci naszego narodu, a nie sprzeczek i przepychanek słownych. Cieszmy się przyjemną atmosferą na forum Tomasz - nie wsadzaj proszę żadnych kijków w mrowisko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sojer Opublikowano 16 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2010 Podsumuję tak. Dajmy spokój... To jest kącik ku pamięci naszego narodu, a nie sprzeczek i przepychanek słownych. Cieszmy się przyjemną atmosferą na forum Tomasz - nie wsadzaj proszę żadnych kijków w mrowisko. Adminie drogi! Nie ma problemu! Specjalnie nie podjąłem tematu, bo też uważam, że to nie miejsce na to. Ale też nie uważam Łupaszki za wielkiego patriotę (mówię o czasie po likwidacji AK). Grabił, mordował... Jakoś mało w tym etosu polskiego, honorowego żołnierza. Koniec tematu z mej strony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 16 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2010 Chodzi ci o likwidację AK przez UB? Czym się różnił okupant niemiecki od rosyjskiego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sojer Opublikowano 16 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2010 Pisałem wyżej. Chodzi o decyzję gen. Leopolda Okulickiego ps. Niedźwiadek, który formalnie rozwiązał AK. Ale jak to wśród Polaków bywa, zawsze znajdzie się ktoś, kto nie będzie respektował rozkazów. Koniec. Idę spać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 16 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2010 aaa, rozwiązał, nie zlikwidował Gdyby jeszcze kto nie widział. http://www.youtube.com/watch?v=Ets9tqCNOXs Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coder Opublikowano 17 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2010 Ale też nie uważam Łupaszki za wielkiego patriotę (mówię o czasie po likwidacji AK). Grabił, mordował... Jakoś mało w tym etosu polskiego, honorowego żołnierza. Jeżeli wiadomo Ci o jakich tego rodzaju zdarzeniach, zaloguj się do wikipedii i uzupełnij jego biografię: http://pl.wikipedia.org/wiki/Zygmunt_Szendzielarz będą mogli zweryfikować te rewelacje ludzie lepiej znający się na sprawie niż my piwowarzy, przyłączam sie do prośby admina o nie ciągnięcie tej dyskusji w tym wątku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2artur2 Opublikowano 17 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2010 Ale też nie uważam Łupaszki za wielkiego patriotę (mówię o czasie po likwidacji AK). Grabił, mordował... Jakoś mało w tym etosu polskiego, honorowego żołnierza. Człowieku, wylecz się z lewactwa, chociaż to chyba trudne - tyle lat okłamywania Narodu zrobiło swoje. Dzięki takim ludziom jak Łupaszka mamy szansę poznać jak to naprawdę było w czasach powojennych, kiedy drugi agresor zalewał Polskę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slotish Opublikowano 17 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2010 Polecam powieść "Nie trzeba głośno mówić"... Pięknie obrazuję okupacje sowiecką i rzekome "wyzwolenie". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jan11 Opublikowano 17 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2010 (edytowane) Przesyłam adres strony pisma "Polonia Chritiana", do którego dołączono znakomity film "The Soviet Story". Dwumiesięcznik można kupić w salonikach prasowych. http://www.poloniachristiana.pl/spis_tresci,14,0,0,0,PCH,numer.html Można też obejrzeć na YouTube, jest trochę szukania, bo nie wszystkie części można wyświetlić. Polecam też kanał użytkownika "brutalna prawda" http://www.youtube.com/user/brutalnaprawda#p/u/7/fnVyajxbZrQ Edytowane 17 Marca 2010 przez Jan11 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coelian Opublikowano 17 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2010 (edytowane) No niestety. Talibowie powstali w Afganistanie. ci przyjezdni z Pakistanu też ?? Minęła 100 rocznica urodzin majora Łupaszki A czy postawiłbyś pomnik Irakijczykom' date=' .... pomnik Talibom, ...... Bo przecież oni tak ja Łupaszko. Walczą z najeźdźcami o wolny kraj.[/quote'] najlepszym sposobem walki o wolny kraj jest wysadzenie w powietrze szkoły... albo posterunku Irackiej / Afgańskiej Policji ... albo meczetu.... Edytowane 17 Marca 2010 przez coelian Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbyszek73 Opublikowano 17 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2010 i wy pewnie wysadzacie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 17 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2010 Przykro mi Panowie, ale zamykam wątek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi Opublikowano 2 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2010 Fajny Filmik http://www.seans24.pl/film,11185,animowana-historia-polski--2010--pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 2 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2010 Zibi właśnie otwarłeś puszkę Pandory Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coder Opublikowano 2 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Października 2010 Hurra! mój ulubiony wątek znowu otwarty! Panowie! Apeluję o umiar w dyskusjach, bo znowu zostanie zamknięty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi