Ralphinistrator Opublikowano 31 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2016 Tak a propos różnic miedzy kegami z coli a pepsi, kupilem ostatnio tutaj dwa: http://olx.pl/oferta/keg-pepsi-cornelius-kegi-piwo-destylator-jak-nowe-CID619-ID9kjdZ.html i ciekawa sytuacja - złączki pepsi, zawór jest, a na gumie kega jak byk 'Coca-Cola' ;-) Swoją drogą bardzo polecam tą ofertę, wprawdzie nie za 100zł, ale kegi przychodzą w stanie niemalże fabrycznym. guma miękka, nic nie brudzi, wnętrze jak nowe. Znaczy sie ze składak :-)Ale ta cena... Wysłane z mojego Lenovo K50-t5 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus1973 Opublikowano 2 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2016 http://olx.pl/oferta/elektroniczny-termometr-piwowarski-CID628-IDhmOH9.html sprzedam dobry termometr - naprawdę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wobor Opublikowano 6 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2016 http://pl.aliexpress.com/item/5-gallon-Cornelius-style-bright-shining-polished-Beer-Keg-Faucet-Tubing-Kit-Co2-Beer-Regulator-homebrew/32359727436.html?spm=2114.13010208.99999999.261.NK2PXp co sądzicie? Warto kupić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr2 Opublikowano 6 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2016 Warto kupić? za tą kwotę to nie warto Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wobor Opublikowano 6 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2016 Keg Cornelius, regulator c02, złączki i rury + kran za 420 zł...gdzie to kupić taniej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drapichrust Opublikowano 6 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2016 Keg Cornelius, regulator c02, złączki i rury + kran za 420 zł... gdzie to kupić taniej? Ta, a koszt wysyłki drugie tyle... Wysłane z mojego C1905 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wobor Opublikowano 6 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2016 racja, nie zauważyłem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ts7600 Opublikowano 21 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2016 Jakby ktos potrzebowal. Kran piknikowy na ebayu. 5 szt w cenie jednego w plskim sklepie. http://m.ebay.co.uk/itm?itemId=221852139663 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Apofis Opublikowano 22 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2016 (edytowane) witam Czy ktoś używa takiego śrutownika jak się sprawuje ?Czy warto zakupić ? http://allegro.pl/uniwersalny-srutownik-stolowy-slod-mlynek-do-zboza-i6422159384.html Edytowane 22 Września 2016 przez Apofis Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buniek80 Opublikowano 22 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2016 mam identyczny z biowinu, ześrutowałem słód na kilka warek (10-15) i jestem zadowolony, oczywiście to jest chyba najtańsza opcja jeżeli chodzi o śrutownik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klon Opublikowano 22 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2016 +1 do tego co kolega powyżej napisał, +/- 30 warek na tym śrutowniku, wiertarkę bez problemu podepniesz, wszystko gra i huczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
redlum Opublikowano 22 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2016 Wprawdzie używam podobnego śrutownika od kolegi z forum i jak na razie jestem zadowolony - to jednak zawsze warto podać alternatywę z chin https://pl.aliexpress.com/item/Factory-price-for-Amazing-malt-mill-grain-mill-home-brewed-beer-machine-wholesale-and-drop-shipping/1445920793.html?&scm=1007.12783.35057.0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart3q Opublikowano 22 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2016 55$ za gniotownik plus 50$ za wysyłkę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
redlum Opublikowano 22 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2016 ahh no tak wysyłka - w każdym razie będzie limit cenowy którego kolega z forum nie będzie mógł przekroczyć PS nawet mi do głowy nie przyszło aby używać takiej ręcznej dźwigni do tego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leech Opublikowano 22 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2016 55$ za gniotownik plus 50$ za wysyłkę plus cło i vat? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki161 Opublikowano 22 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2016 55$ za gniotownik plus 50$ za wysyłkę plus cło i vat? Vat owszem, ale cło od 150 euro dopiero Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Apofis Opublikowano 23 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2016 ok. dzięki odpowiedź Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szakal75 Opublikowano 23 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2016 http://www.olx.pl/oferta/srutownik-walcowy-do-slodu-na-lozyskach-zasyp-CID628-IDaufQl.html#21a90c4ff3 Macie tu śrutownik walcowy w niższej cenie i z polski używam identycznego i jestem bardzo zadowolony Solidna konstrukcja godna polecenia a i cena dobra Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jac007 Opublikowano 23 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2016 http://www.olx.pl/of...html#21a90c4ff3Macie tu śrutownik walcowy w niższej cenie i z polski używam identycznego i jestem bardzo zadowolony Solidna konstrukcja godna polecenia a i cena dobra Dla forumowiczów ten śrutownik kosztuje 300zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szakal75 Opublikowano 23 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2016 (edytowane) Dla forumowiczów ten śrutownik kosztuje 300zł a to nie wiedziałem Ja go kupowałem jeszcze jak był w fazie testów Tak czy inaczej polecam Edytowane 23 Września 2016 przez morfitru75 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
redlum Opublikowano 23 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2016 przecież sam napisałem że go używam i jestem zadowolony - chciałem tylko pokazać alternatywę oraz korbkę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marekm Opublikowano 23 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2016 Ja mam od kilku warek maszynę biowina za stówę i działa jak trzeba, Polecam patent z przykręceniem go do nogi taboretu + duża torba strunowa żeby nie pryskało po kuchni + śruba z przegubem kardana i wkrętarka. Szykowanie całości trwa dłużej niż samo śrutowanie. Wydajność taka sama jak śrutowanie sklepowe, filtrowanie chyba lepsze ... no i ten zapach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aldorn Opublikowano 23 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2016 Ja mam od kilku warek maszynę biowina za stówę i działa jak trzeba, Polecam patent z przykręceniem go do nogi taboretu + duża torba strunowa żeby nie pryskało po kuchni + śruba z przegubem kardana i wkrętarka. Szykowanie całości trwa dłużej niż samo śrutowanie. Wydajność taka sama jak śrutowanie sklepowe, filtrowanie chyba lepsze ... no i ten zapach Dasz fotkę, nie wiem o co chodzi z nogą od taboretu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marekm Opublikowano 23 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2016 Ja mam od kilku warek maszynę biowina za stówę i działa jak trzeba, Polecam patent z przykręceniem go do nogi taboretu + duża torba strunowa żeby nie pryskało po kuchni + śruba z przegubem kardana i wkrętarka. Szykowanie całości trwa dłużej niż samo śrutowanie. Wydajność taka sama jak śrutowanie sklepowe, filtrowanie chyba lepsze ... no i ten zapach Dasz fotkę, nie wiem o co chodzi z nogą od taboretu Kurcze, następne śrutowanie za ok miesiąc.... Kładziesz taboret na stole bokiem, do jednej z "górnych" nóg mocujesz śrutownik i wtedy jest na takiej wysokości że pod nim zmieści się wiaderko, podłączasz wiertarę i jedziesz Może ktoś inny ma foto? Pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DanielN Opublikowano 26 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2016 Cześć jeżeli ktoś poszukuje używanego reduktora gastronomicznego co2, to może zainteresować go te ogłoszenie: http://www.olx.pl/oferta/reduktor-gastronomiczny-co2-CID619-IDgJ695.htmlJak dzwoniłem to dowiedziałem się, że ma również do sprzedania kilkadziesiąt kranów do piwa (50pl sztuka - ale można się targować, z resztą na reduktorze też). Zamówiłem w piątek i dzisiaj rano przesyłka dotarła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi