bimbelt Opublikowano 17 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2010 Czy butlę trzeba kupić czy się wypożycza? Pytanie może się wydać głupie, ale to na prawdę jest dla mnie zagadka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Belzebub Opublikowano 17 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2010 musisz zapłacić. Później dajesz ją na wymianę za pełną. Chyba, że gdzieś przyjęło się, że robi się wypożycza, ale wątpię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szwed Opublikowano 17 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2010 Mi Gaspol przywozi do domu butle z gazem, butla jest wypożyczona, nic nie płaciłem, tylko za gas. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Belzebub Opublikowano 17 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2010 Mi Gaspol przywozi do domu butle z gazem, butla jest wypożyczona, nic nie płaciłem, tylko za gas. ee... kozak. A masz jeszcze jakąś dodatkową umową na dostawę gazu podpisaną, czy tak po prostu chce się im jeździć ? Może u mnie w okolicy jeż jeżdżą tylko nie wiem ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szwed Opublikowano 17 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2010 Mi Gaspol przywozi do domu butle z gazem' date=' butla jest wypożyczona, nic nie płaciłem, tylko za gas.[/quote']ee... kozak. A masz jeszcze jakąś dodatkową umową na dostawę gazu podpisaną, czy tak po prostu chce się im jeździć ? Może u mnie w okolicy jeż jeżdżą tylko nie wiem ? Nie mam umowy. Butle z gazem dowożą na telefon. Za pierwszym razem spisali mnie z dowodu tylko, że nie miałem butli na wymianę. Jeżeli przestane zamawiać to przyjadą po pustą butle i finał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Z_bychu Opublikowano 17 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2010 Też kupiłem od tego allegrowicza taboret tylko z zapalarką i termoparą, jest OK. Najtaniej butlę kupić w Castoramie trochę ponad 80 zł i wymiana. Na stacjach kaucja co najmniej 100 zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sojer Opublikowano 17 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2010 Ano dokładnie. Butle na stacjach to zdzierstwo. Co ciekawe znajomy handlujący gazem kupował ostatnio większa ilość butli firmowych i wyszły w cenie castoramowej. Casto i Leroy Merlin butla za ok. 85 zł. W Casto dodatkowo można wymienić na napełnioną. I też mam taboret od tego allegrowicza, ale z termoparą. Gotuje jak głupi. Pewnie przez termoparę jest taka temperatura i brzeczka tak paruje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coelian Opublikowano 18 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2010 http://www.allegro.pl/item1086464208_browarnictwo_w_dylkowski_spis.html BROWARNICTWO / W. Dylkowski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uups Opublikowano 18 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2010 jeśli macie możliwość kupienia samego propanu to zdecydowanie polecam , lepsza kaloryczność gazu ,praktycznie stałe ciśnienie od początku do końca butli , no i gaz jest spalany do zera a nie jak w przypadku propanu-butanu wydaje ci się ze masz jeszcze 1/3 butli a tu lipa nie chce się już palić ...pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 18 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2010 . Butle na stacjach to zdzierstwo. dlaczego ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sojer Opublikowano 18 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2010 . Butle na stacjach to zdzierstwo. dlaczego ? Biega o kaucję. Niby to 15 zł różnicy, ale to zawsze mniej niż psychologiczna granica 100 zł. Kurcze... Poznaniak ze mnie wyłazi... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maryush Opublikowano 18 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2010 Puste butle można też kupić z ogłoszenia, często ludzie mają pochowane po garażach i ich nie potrzebują. Wtedy można wyrwać za 50-70zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 18 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2010 . Butle na stacjach to zdzierstwo. dlaczego ? Biega o kaucję. Niby to 15 zł różnicy' date=' ale to zawsze mniej niż psychologiczna granica 100 zł. Kurcze... Poznaniak ze mnie wyłazi...[/quote'] Ale możesz oddać i odzyskać kaucje , a jeśli kupisz to zostajesz z butlą chyba że sprzedaż za 50-70 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damian_ia4 Opublikowano 20 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2010 Garnek do pasteryzacji (zacierania ) http://allegro.pl/item1087628282_garnek_elektryczny_do_pasteryzacji_bifinett.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szwed Opublikowano 21 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2010 Ano dokładnie. Butle na stacjach to zdzierstwo. Co ciekawe znajomy handlujący gazem kupował ostatnio większa ilość butli firmowych i wyszły w cenie castoramowej. Casto i Leroy Merlin butla za ok. 85 zł. W Casto dodatkowo można wymienić na napełnioną. I też mam taboret od tego allegrowicza, ale z termoparą. Gotuje jak głupi. Pewnie przez termoparę jest taka temperatura i brzeczka tak paruje :beer: Trzeba było nie przepłacać i kupić ten taboret za 6 dych, a teraz musisz wykręcić termoparę i tez brzeczka ci nie wyparuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosa Opublikowano 21 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2010 A czy ktoś się orientuje jak wygląda sprawa gazy w tych butlach na BP tzn. w takich zielonkawo- przeźroczystych plastykowych butlach. Mnie informowano, że ten gaz na BP jest dużo bardziej kaloryczny. Czy ktoś miał kontakt z tymi butlami tzn. z tym gazem ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 22 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2010 A czy ktoś się orientuje jak wygląda sprawa gazy w tych butlach na BP tzn. w takich zielonkawo- przeźroczystych plastykowych butlach. Mnie informowano, że ten gaz na BP jest dużo bardziej kaloryczny. Czy ktoś miał kontakt z tymi butlami tzn. z tym gazem ? gaz w plastykowych butlach ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kretu Opublikowano 22 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2010 (edytowane) Te butle są kompozytowe są lżejsze ale nie sądzę żeby bili je lepszym gazem raczej tym samym może samo BP ma opinię że ma lepszy gaz bo różnice się niby zdarzają choć osobiście chyba nigdy u nich gazu nie brałem Edytowane 22 Czerwca 2010 przez kretu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 22 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2010 A czy ktoś się orientuje jak wygląda sprawa gazy w tych butlach na BP tzn. w takich zielonkawo- przeźroczystych plastykowych butlach. Mnie informowano' date=' że ten gaz na BP jest dużo bardziej kaloryczny. Czy ktoś miał kontakt z tymi butlami tzn. z tym gazem ?[/quote'] gaz w plastykowych butlach ? też jak to przeczytałem to się mocno zdziwiłem. To musiałoby być jakieś lepsze tworzywo bo PP PE mogłoby się rozpuszczać w ciekłym gazie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kretu Opublikowano 22 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2010 (edytowane) http://www.bp.com/genericarticle.do?categoryId=9024136&contentId=7044762 to jest dokładnie takie coś. Edytowane 22 Czerwca 2010 przez kretu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Valdgeer Opublikowano 15 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2010 http://allegro.pl/item1137477392_skrzynka_skrzynki_kontener_na_piwo.html 60 skrzynek po 4zł w okolicach Gryfina - dla mnie za daleko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hrapek Opublikowano 30 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2010 Waga jubilerska - co sądzicie? Jako, że browar to apteka, więc przyda się na 100% A tak na serio to myślę i pod kątem zadymiania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guma77 Opublikowano 30 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2010 za 35zł dokładność 0,01g? Chińskie dziadostwo z jubilerstwem nie mające nic wspólnego. A jako że browar to nie apteka to ostatecznie może być. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 30 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2010 mam wagę, chińską ale inny model może trochę droższą i sprawdzałem na odważnikach analitycznych i dokładność trzyma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coder Opublikowano 30 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2010 Też mam i przydaje się do odważania chmielu, soli wapnia i jako backup na wypadek awarii. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi