bielok Opublikowano 22 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2009 Cześć. Ale ta cena 19,52 to a 5 l pojemnik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 22 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2009 Cześć.Ale ta cena 19,52 to a 5 l pojemnik Link poprawiłem już. 66zł kosztuje 60l. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
froniu Opublikowano 25 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2009 Może to zamiast fermentatorów chyba ze komuś kolor przeszkadza bo poza tym chyba tanio http://allegro.pl/item662117070_pojemnik_35l_na_miod_pszczoly_pasieka.html Dziś kupiłem,za całe 16,30 .Wygląda ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 26 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2009 Może to zamiast fermentatorów chyba ze komuś kolor przeszkadza bo poza tym chyba tanio http://allegro.pl/item662117070_pojemnik_35l_na_miod_pszczoly_pasieka.html Dziś kupiłem' date='za całe 16,30 .Wygląda ok [/quote'] Mam takie tylko białe sprawują się znakomicie. Tyle, że z odzysku po śledziach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zico Opublikowano 8 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2009 (edytowane) Gdyby tak zebrac się do kupy toby bezproblemowo rozwiązał temat , cena jest super a baniaki przydadzą się każdemu http://allegro.pl/item681909535_komplet_180_butli_do_wody_zrodlanej_18_9_l.html do fermentacji jak znalazł Edytowane 8 Lipca 2009 przez zico Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pako1 Opublikowano 8 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2009 Gdyby tak zebrac się do kupy toby bezproblemowo rozwiązał temat , cena jest super a baniaki przydadzą się każdemu http://allegro.pl/item681909535_komplet_180_butli_do_wody_zrodlanej_18_9_l.html do fermentacji jak znalazł Do fermentacji??? No chyba że fermentujesz warki 12-15 L , bo więcej do takiej bańki nie zmieścisz. Ciekawy jestem jak byś te bańki mył po tej fermentacji ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 8 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2009 Gdyby tak zebrac się do kupy toby bezproblemowo rozwiązał temat , cena jest super a baniaki przydadzą się każdemu http://allegro.pl/item681909535_komplet_180_butli_do_wody_zrodlanej_18_9_l.html do fermentacji jak znalazł chyba że do przechowywania słodu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maryush Opublikowano 8 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2009 A może to butle do butelkowania piwa, zamiast KEGów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2artur2 Opublikowano 9 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2009 Gdyby tak zebrac się do kupy toby bezproblemowo rozwiązał temat , cena jest super a baniaki przydadzą się każdemu http://allegro.pl/item681909535_komplet_180_butli_do_wody_zrodlanej_18_9_l.html do fermentacji jak znalazł Fermentor JEDNORAZOWY !!! Zobaczycie, że kiedyś coś takiego może się pojawić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zico Opublikowano 9 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2009 Do fermentacji??? No chyba że fermentujesz warki 12-15 L , bo więcej do takiej bańki nie zmieścisz. Ciekawy jestem jak byś te bańki mył po tej fermentacji ? nie każda fermentacja musi miec od razu > 40 litrów A co do mycia to podobnie jak butelki tyko trochę większe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zico Opublikowano 9 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2009 A może to butle do butelkowania piwa, zamiast KEGów na to to się chyba za bardzo nie nadaje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zico Opublikowano 9 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2009 chyba że do przechowywania słodu myślisz że by się nadało :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 9 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2009 chyba że do przechowywania słodu myślisz że by się nadało :?: Myślę, że tak. Sprawdza się w petach 5l - wchodzi tylko 3. Zaś do 19l łatwo policzyć że zmieści się 12kg. Tylko jak to podnosić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kopyr Opublikowano 9 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2009 Myślę, że tak.Sprawdza się w petach 5l - wchodzi tylko 3. Zaś do 19l łatwo policzyć że zmieści się 12kg. Tylko jak to podnosić. Przecież ta butla nie waży pewnie więcej niż 1kg, to 13kg nie podniesiesz? Fermentor z 20-25kg waży z piwem w środku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zico Opublikowano 9 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2009 w sklepie BA są uchwyty - tylko mają jeden minus CENA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 9 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2009 Myślę' date=' że tak.Sprawdza się w petach 5l - wchodzi tylko 3. Zaś do 19l łatwo policzyć że zmieści się 12kg. Tylko jak to podnosić.[/quote'] Przecież ta butla nie waży pewnie więcej niż 1kg, to 13kg nie podniesiesz? Fermentor z 20-25kg waży z piwem w środku. Biję się w pierś, 30kg to nie problem, ale te 13 kg tak trzymać by usypać? Jest to wykonalne, ale sprawia pewną trudność, a po co się męczyć? Jak by może do góry nogami stało i samo usypywało z możliwością łatwego i szybkiego przerwania.... Wygodniejsze jest dla mnie pety 3kg oraz tanki 30l. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zico Opublikowano 12 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2009 http://www.allegro.pl/item677806517_gar_50_litrow_z_czasow_prl.html Czy uważacie że to dobry pomysł aby zastosować coś takiego do tzw. 2w1 czyli zacieranie i wysładzanie bez konieczności przelewania .Jest tylko jeden szkopuł - cena Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darko Opublikowano 12 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2009 Za taką lub niewiele większą cenę możesz mieć garnek z nierdzewki. PS. jak gar z aluminium może być masywny? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zico Opublikowano 12 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2009 ale ten jest już z kranem i weź pod uwagę że to jest jeszcze PRL czyli gniotsa nie łamiotsa :D:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz_FK Opublikowano 12 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2009 ale ten jest już z kranem i weź pod uwagę że to jest jeszcze PRL czyli gniotsa nie łamiotsa :D:D Spytaj sprzedawcę czy na pewno. W opisie stoi: "Duży gar / kocioł z otworem na mały kranik u dołu." Gar może być sprzedawany bez kranika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 4 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Września 2009 Ostatnio zauważone lodówki na beczki 5l.link. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darko Opublikowano 4 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2009 Na allegro jest wysyp tego badziewia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 4 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Września 2009 Na allegro jest wysyp tego badziewia. No właśnie jest tego dużo, ale dlaczego badziewia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kopyr Opublikowano 4 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2009 Na allegro jest wysyp tego badziewia. No właśnie jest tego dużo' date=' ale dlaczego badziewia?[/quote'] No a przepraszam czym chcesz wypełniać tę lodóweczkę? Rdzewiejącymi minkegami, czy kupnymi koncerniakami? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 4 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Września 2009 Ja pisałem o lodówkach, a to ma być badziewie, a nie keg czy co jest w środku. Może lodówkę da się przerobić by nie trza było mieć lodówki jak Ty masz do kegów 19l. Sam myślę bo brakuje mi właśnie lodówki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi