TOMASZ Opublikowano 26 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2013 Witam, Podświetlając latarką od dołu butelkę z piwem (leżakowanie 2 miesiące) zauważyłem małe białe prószka, tak jakby cukier nie do końca się rozpuścił. Co to może być, mam nadzieję, że nie infekcja. Dodając cukier do butelki starałem się mieszać kilka razy potrząsając butelką. Dzięki za odpowiedź. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karczmarz Opublikowano 26 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2013 Cukier na pewno nie, bo sam kiedyś tak dodawałem i już na drugi dzień zupełnie się rozpuszczał. Rozumiem, że mówisz o czymś innym poza osadem drożdżowym? Najlepiej jakbyś zrobił fotkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MateuszO. Opublikowano 26 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2013 drożdże... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMASZ Opublikowano 27 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2013 załączam zdjęcia bo nie jestem pewien czy to drożdze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
b.dawid Opublikowano 27 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2013 jaki czas od rozlewu jest na zdjęciach? na moje oko to drożdże z (niedawnego)rozlewu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 27 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2013 Przecież na tych zdjęciach nic nie widać, nawet nie wiadomo czy to dno czy góra butelki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMASZ Opublikowano 27 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2013 piwko 2 miesiące od rozlewu. Postaram się zrobić lepsze zdęcia tym razem aparatem a nie telefonem. Zdjęcie przedstawia dno butelki z przyłożoną od dołu latarką inaczej się nie da. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Biniu Opublikowano 27 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2013 No, ale co? Niedobre to piwo? Kwaśne, apteka czy jak? Nie do końca rozumiem czym się martwisz. W piwowarstwie domowym osad na dnie butelek to rzecz standardowa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Amadeuss Opublikowano 27 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2013 fakt, najprościej otworzyć i spróbować - jak będzie dobre olać osad .... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMASZ Opublikowano 29 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2013 załączam zdjęcie tym razem wyrażnie widać co się znajduje na dnie butelki. Piwo to Dark Ale z brewkita. Tak jak pisałem wyżej 2 miesięczne leżakowanie. Proszę o informację co to jest. Dodam, że to coś białego leży na dnie czyli po obróceniu butelki wznosi się w cieczy i ponownie opada na dno. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgoda Opublikowano 29 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2013 Drożdże. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Billy the Kid Opublikowano 29 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2013 Wąglik albo drożdże. zgoda 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bzium1986 Opublikowano 29 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2013 Nie można zrobić zdjęcia w lepiej oświetlonym pomieszczeniu? dla mnie wygląda ok, to są drożdże. Najlepiej jednak będzie sprawdzić organoleptycznie, czy w smaku jest dobre. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
r2less Opublikowano 29 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2013 To lawa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pero Opublikowano 29 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2013 To lawa. Z wierzchu zimna i twarda, sucha i plugawa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GB... Opublikowano 29 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2013 Amadeuss, nie olać ale odlać płyn nad do szklanki. Po otwarciu kapsla do dzieła NOS, potem to wiadome, gardło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czasnagli Opublikowano 30 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2013 załączam zdjęcie tym razem wyrażnie widać co się znajduje na dnie butelki. Piwo to Dark Ale z brewkita. Tak jak pisałem wyżej 2 miesięczne leżakowanie. Proszę o informację co to jest. Dodam, że to coś białego leży na dnie czyli po obróceniu butelki wznosi się w cieczy i ponownie opada na dno. robiłem Dark Ale z Coopersa - czegoś takiego nie było.... Ja tam się nie znam... Trzeba popróbować. Moje było puste w smaku, wodniste i alkoholowe. Jak poczujesz jakieś dziwne aromaty, smak itp. to może masz jakąś infekcję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMASZ Opublikowano 31 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2013 (edytowane) ok, jeżeli to są drożdze. Zastanawia mnie dlaczego wszystkie butelki tego nie mają tylko 1/3 warki. Jeżeli chodzi o smak to się nie wypowiadam bo to moja pierwsza warka gotowa do spożycia. Smak jest wiadomo inny niż piwa ze sklepu. Piwo w smaku jest OK. Mam nadzięję, że tak będzie również za 2 miesiące. Edytowane 31 Sierpnia 2013 przez TOMASZ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgoda Opublikowano 1 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2013 W innych butelkach może być mniej, ale nie tak, żeby nic nie było. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MateuszO. Opublikowano 1 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2013 ok, jeżeli to są drożdze. Zastanawia mnie dlaczego wszystkie butelki tego nie mają tylko 1/3 warki. bo 1/3 warki była zlewana na koncu z nad osadu i dostał się tam. Powinieneś te z osadem najpierw wypić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się