WiHuRa Opublikowano 22 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2014 (edytowane) No to jest pole do popisu, można tamten wątek rozwinąć. Rejestracja na tamtym forum to też nie problem. Ostatecznie można na tym forum złożyć nowy wątek. Edytowane 22 Stycznia 2014 przez WiHuRa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 25 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2014 Wrzuciłem obiecanego Stouta Owsianego, niestety ety zostały w domu, na kapslu jest tylko napis stout. Przy okazji dorzuce ety, a jakby co to jest to piwo: http://www.piwo.org/topic/5480-browar-czarny-rys/page__st__520#entry235305 Zrobiłem też remanent. Wrzucę później listę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 25 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2014 (edytowane) Stan na dziś, jeśli ktoś robi wymianę w depozycie prosiłbym o uaktualnianie listy to będziemy cały czas na bieząco: 1. Browar Ja2 - Grodzisz 2. Browar Ja2 - AIPA 3. Browr Śląski Emigrant - Ryżowa IPA 4. Browar Śląski Emigrant - Rauchbier 5. Browar Czarny Ryś - Old Peculier 6. Browar Czarny Ryś - Old Peculier 7. Browar Czarny Ryś - Urbock 8. Browar Czarny Ryś - Urbock 9. Browar Czarny Ryś - Owsiany Stout 10. Browar Czarny Ryś - Owsiany Stout 11. Browar Złotowieniec - Altbier 12. Browar Sokół - AIPA 13. Browar Sokół - American Golden Ale 14. Browar Sokół - American Pale Ale 15. Browar Rychlak i Syn - Purl 16. Browar Rychlak i Syn - Bursztynowe za dwa pensy 17. Browar Rychlak i Syn - O! Belg 18. Browar pod trupią czaszką - Chłopskie Złoto Pszeniczne 19. Browar Dokuro - Belgian Dark Strong Ale Piwa podlinkowane to takie które już mają swoją recenzję w dedykowanym temacie. Edytowane 26 Stycznia 2014 przez WiHuRa Bogi 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bogi Opublikowano 25 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2014 Usiłowałem znaleźć coś o Twoim Old Ale, cóż to? Na pewno się przejdę też po Stout'a, Alt'a i Grodzisza. Najpewniej w poniedziałek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 25 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2014 Tu: http://www.piwo.org/topic/11787-browar-czarny-rys-old-peculier/ http://www.piwo.org/topic/5480-browar-czarny-rys/page__st__420#entry226592 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bogi Opublikowano 27 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2014 Byłem, nowości nic, chyba że dla kogoś nowością jest mokry Prometeusz-parę bączków stoi. Wziąłem parę Perstejnów, bo nie znam, zostawiłem 2 x Pomelowy Ul, 2 x Doppelbock Aviator, Klepkowe i Wesołe Miłe Śmarakuki, a wziąłem, to czego nie ma już na liście poniżej czyli Altbier, APA i AGA, Stout i Old Peculier oraz AIPA: Browar Ja2 - Grodzisz Browr Śląski Emigrant - Ryżowa IPA Browar Śląski Emigrant - Rauchbier Browar Czarny Ryś - Old Peculier Browar Czarny Ryś - Urbock Browar Czarny Ryś - Urbock Browar Czarny Ryś - Owsiany Stout Browar Sokół - AIPA Browar Rychlak i Syn - Purl Browar Rychlak i Syn - Bursztynowe za dwa pensy Browar Rychlak i Syn - O! Belg Browar Rychlak i Syn - Doppelbock Aviator Browar Rychlak i Syn - Doppelbock Aviator Browar Rychlak i Syn - Pomelowy Ul Browar Rychlak i Syn - Pomelowy Ul Browar Rychlak i Syn - Wesołe Miłe Śmarakuki Browar Rychlak i Syn - Klepkowe Browar pod trupią czaszką - Chłopskie Złoto Pszeniczne Browar Dokuro - Belgian Dark Strong Ale Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lusterko87 Opublikowano 27 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2014 Tam powiniem być jeszcze mój bezstylowieć w skrzynce - chyba że ktoś się poczęstsował Albo zapomniałem zostawić, ale to jest mało prawdopodobne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bogi Opublikowano 27 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2014 Widziałem Rauchbier'a i Ryżowe IPA, a jak wyglądał? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 27 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2014 Może ktoś wziął, z Twoich na bank były dwa wymienione. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lusterko87 Opublikowano 27 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2014 W sumie to jestem pewien że dawałem 3, bo pani dokładnie liczyła ile wsadziłem i ile pobrałem Jeśli mnie pamięć nie myli to bezstylowy był w butelce krachlą, a jak nie z krachlą to powinien widnieć numer 19 i taka etykieta jak na pozostałych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojen Opublikowano 27 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2014 (edytowane) Wziąłem Pomelowy Ul AIPA Sokół Old Peculier Zostawilem Browar Wojen - Foreign Extra Stout - 2x Browar Wojen - Ryżowa AIPA - 2x Transporter powinien wyglądać nastepująco: Browar Ja2 - Grodzisz Browr Śląski Emigrant - Ryżowa IPA Browar Śląski Emigrant - Rauchbier Browar Czarny Ryś - Urbock Browar Czarny Ryś - Urbock Browar Czarny Ryś - Owsiany Stout Browar Rychlak i Syn - Purl Browar Rychlak i Syn - Bursztynowe za dwa pensy Browar Rychlak i Syn - O! Belg Browar Rychlak i Syn - Doppelbock Aviator Browar Rychlak i Syn - Doppelbock Aviator Browar Wojen - Ryżowa AIPA Browar Wojen - Ryżowa AIPA Browar Wojen - Foreign Extra Stout Browar Wojen - Foreign Extra Stout Browar Rychlak i Syn - Pomelowy Ul Browar Rychlak i Syn - Wesołe Miłe Śmarakuki Browar Rychlak i Syn - Klepkowe Browar pod trupią czaszką - Chłopskie Złoto Pszeniczne Browar Dokuro - Belgian Dark Strong Ale Edytowane 28 Stycznia 2014 przez Wojen Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lusterko87 Opublikowano 29 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2014 Jest jeszcze jedna możliwość. Ten rauchbier który niby jest w skrzynce to może byc mój bezstylowiec. Dlaczego? bo mogłem etykiety pomylić Albo zostawić 2xRauchbier Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 29 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2014 bo mogłem etykiety pomylić Albo zostawić 2xRauchbier Na to wychodzi Ja piłem na pewno Rachbiera. Ta druga butelka miała na ecie napis Izolbanda tak samo jak na Rachbier wiec uznałem że to to samo chyba że ta nazwa to jakaś inna nazwa a nie nazwa piwa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mat7 Opublikowano 31 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2014 Zostawiłem: 4x Stout Owsiany Pobrałem: Śląski Emigrant - Ryżowa IPA oraz Rauchbier Browar Czarny Ryś Urbock Browar Rychlak i Syn Klepkowe Skrzynka powinna wyglądac następująco (są błędy, bo na pewno Urbock był tylko jeden, którego ja wziąłem): Browar Ja2 - Grodzisz Browar Złotowieniec - Stout Owsiany Browar Złotowieniec - Stout Owsiany Browar Czarny Ryś - Urbock Browar Złotowieniec - Stout Owsiany Browar Czarny Ryś - Owsiany Stout Browar Rychlak i Syn - Purl Browar Rychlak i Syn - Bursztynowe za dwa pensy Browar Rychlak i Syn - O! Belg Browar Rychlak i Syn - Doppelbock Aviator Browar Rychlak i Syn - Doppelbock Aviator Browar Wojen - Ryżowa AIPA Browar Wojen - Ryżowa AIPA Browar Wojen - Foreign Extra Stout Browar Wojen - Foreign Extra Stout Browar Rychlak i Syn - Pomelowy Ul Browar Rychlak i Syn - Wesołe Miłe Śmarakuki Browar Złotowieniec - Stout Owsiany Browar pod trupią czaszką - Chłopskie Złoto Pszeniczne Browar Dokuro - Belgian Dark Strong Ale Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
astrobus Opublikowano 3 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2014 będąc u znajomych w Rzeszowie zaszedłem w piątek do depozytu i dokonałem wymiany wziąłem Czarny Ryś - urbock oraz Browar Rychlak i Syn - Doppelbock Aviator zostawiłem stouta i portera bałtyckiego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 3 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2014 wziąłem Czarny Ryś - urbock Przy otwieraniu uważaj bo jest gushing. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
astrobus Opublikowano 4 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2014 Przy otwieraniu uważaj bo jest gushing. dzięki za info, przygotowałem się na to. zapach: słodowy, wędzony oscypek, na końcu alkohol kolor bursztynowy, klarowne piana: wspomniany gushing, powoli opada, oblepia szkło, pozostałość drobnopęcherzykowa. smak: najpierw słodycz, wytrawna ziemistość, goryczka na finiszu - króciutka niezalegająca, alkohol słabo wyczuwalny ale mile rozgrzewa. Wędzoność w smaku nie narzuca się, zbalansowana, dobrze komponuje się z pozostałymi smakami. bardzo dobre piwo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Green Fox Opublikowano 7 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2014 Odwiedziłem dzisiaj depozyt i pozostawiłem swój pierwszy twór, który uznałem, że nadaje się do degustacji "zewnętrznej", a jest to moja trzecia warka w stylu American Pale Ale, utworzona na jednym chmielu - Amarillo. Zapraszam do degustacji, szczególnie, że dla tego gatunku to im wcześniej - tym lepiej Z góry też dziękuję za wszelkie uwagi i recenzje. Podsumowując: Zostawiłem: 3 x SHAPE of Amarillo, czyli Single Hop APA - Amarillo Pobrałem: Browar Rychlak i Syn - O! Belg Browar Rychlak i Syn - Wesołe Miłe Śmarakuki Browar Złotowieniec - Stout Owsiany Depozyt powinien wyglądać w tym momencie mniej więcej tak: Browar Ja2 - Grodzisz Browar Złotowieniec - Stout Owsiany Browar Złotowieniec - Stout Owsiany Browar Jama Lisa - Stout Browar Green Fox - SHAPE of Amarillo Browar Czarny Ryś - Owsiany Stout Browar Rychlak i Syn - Purl Browar Rychlak i Syn - Bursztynowe za dwa pensy Browar Green Fox - SHAPE of Amarillo Browar Jama Lisa - Porter Bałtycki Browar Rychlak i Syn - Doppelbock Aviator Browar Wojen - Ryżowa AIPA Browar Wojen - Ryżowa AIPA Browar Wojen - Foreign Extra Stout Browar Wojen - Foreign Extra Stout Browar Rychlak i Syn - Pomelowy Ul Browar Green Fox - SHAPE of Amarillo Browar Złotowieniec - Stout Owsiany Browar pod trupią czaszką - Chłopskie Złoto Pszeniczne Wykasowałem z listy: Browar Dokuro - Belgian Dark Strong Ale, ponieważ nie znalazłem go w depozycie (a nie powiem ostrzyłem sobie zęby, żeby popróbować, ponieważ po pierwszej recenzji zapowiadał się bardzo obiecująco ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 7 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2014 Wykasowałem z listy: Browar Dokuro - Belgian Dark Strong Ale Mariusz_CH być może wziął bo był dziś w depozycie i coś pobrał (swoje dorzuci na dniach). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz_CH Opublikowano 7 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2014 (edytowane) Byłem po tobie Green, bo pobrałem twoje piwko na Amarillo a Belgian Dark Strong Ale był na 100% bo miałem go w rękach. Nie wziąłem, bo staram się brać te piwka które się dublują. Pobrałem: 1. Browar Wojen: Ryżowe AIPA 2. Green Fox: Shape of Amarillo 3. Browar Złotowieniec: Stout Owsiany W poniedziałek uzupełnię skrzynkę moimi piwkami i może zaktualizuje listę piwek w depozycie. Ogólnie mam uwagi i napisze o tym WiHuRze na pw. Edytowane 7 Lutego 2014 przez Mariusz_CH Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 7 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2014 (edytowane) Będę za chwilę w sklepie to zrobię remanent. Edytowane 7 Lutego 2014 przez WiHuRa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojen Opublikowano 9 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2014 Podczas dzisiejszej wizyty wziąłem: Jama Lisa - Porter Bałtycki Cerber - Belgian Dark Strong Ale W wolnej chwili podrzucę coś swojego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 10 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2014 (edytowane) Zrobiłem w piątek remanent, odjąłem też to co wziął w weekend Wojen. Aktualnie jest: Browar Ja2 - Grodzisz Browar Złotowieniec - Stout Owsiany Browar Złotowieniec - Stout Owsiany Browar Jama Lisia - Stout Browar Green Fox - SHAPE of Amarillo Browar Green Fox - SHAPE of Amarillo Browar Czarny Ryś - Owsiany Stout Browar Rychlak i Syn - Purl Browar Rychlak i Syn - Bursztynowe za dwa pensy Browar Rychlak i Syn - Doppelbock Aviator Browar Rychlak i Syn - Pomelowy Ul Browar Wojen - Ryżowa AIPA Browar Wojen - Foreign Extra Stout Browar Wojen - Foreign Extra Stout Browar pod trupią czaszką - Chłopskie Złoto Pszeniczne Edytowane 10 Lutego 2014 przez WiHuRa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz_CH Opublikowano 12 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2014 (edytowane) Dziś pobrałem: Browar Wojen - Foreign Extra Stout Browar Czarny Ryś - Owsiany Stout Zostawiłem Belgian Tripel x2 Kolsch Jutro znowu dowiozę 2 piwka. Depozyt powinien wyglądać tak: Browar Ja2 - Grodzisz Browar Złotowieniec - Stout Owsiany Browar Złotowieniec - Stout Owsiany Browar Jama Lisia - Stout Browar Green Fox - SHAPE of Amarillo Browar Green Fox - SHAPE of Amarillo Browar Rychlak i Syn - Purl Browar Rychlak i Syn - Bursztynowe za dwa pensy Browar Rychlak i Syn - Doppelbock Aviator Browar Rychlak i Syn - Pomelowy Ul Browar Wojen - Ryżowa AIPA Browar Wojen - Foreign Extra Stout Browar pod trupią czaszką - Chłopskie Złoto Pszeniczne Browar Sędzibeer - Belgian Tripel Browar Sędzibeer - Belgian Tripel Browar Sędzibeer - Kolsch Edytowane 12 Lutego 2014 przez Mariusz_CH Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keda Opublikowano 12 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2014 Dziś ubyło: Browar Wojen - Foreign Extra Stout Browar Rychlak i Syn - Doppelbock Aviator Browar Green Fox - SHAPE of Amarillo i przybyło: 2x Czeski Pils Marcowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi