zamyślony Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Dzisiaj zaniosłem swoje piwo do depozytu. Jest to moja 3 warka więc nie ma co oczekiwać kokosów. Piwko które przyniosłem to Ryżowe PA Pobrałem: Browar Sokół - RAIPA Lista: Browar Rychlak i Syn - Purl Browar Rychlak i Syn - Bursztynowe za dwa pensy Browar Rychlak i Syn - Zmiotki Browar Wojen - Foreign Extra Stout Browar pod trupią czaszką - Chłopskie Złoto Pszeniczne Browar Sędzibeer - Brown Porter Browar Sędzibeer - Dortmunder? Krzysiek - Milk Stout Krzysiek - Milk Stout perf - American Brown perf - Extra Special Bitter keda - Belgian Strong Ale Browar Czarny Ryś - Porter Bałtycki Browar Sokół - RAIPA zamyślony - Ryżowe Pale Ale Browar Sokół - Pils Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Właśnie zakapslowałem 3 butelki #38 Schwarzbier (wersja na Wyeast 2633 Octoberfest Lager Blend). Jutro wrzucę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2014 (edytowane) Wrzuciłem dziś zapowiadanego Schwarzbiera, nie jest to do końca stylowy Schwarz, jest nisko gazowany, bardziej karmelowo owsiany. Jeśli ktoś weźmie zalecam szybką konsumpcję, piwo lane z kega nie ma takiej świeżości jak refermentowane. Wstawiłem też 1 butelkę 100% Peated Ale, będą jeszcze następne. Proszę brać ze świadomością co to za ekstremalne piwo. Wstawiłem też Bogiego 3 x Białe Kruki. Ponieważ zabrakło miejsca w skrzynce pobrałem extra Chłopskie Złoto Pszeniczne (już jest dość wiekowe a nikt się nie skusił) Poza tym wziałem: zamyślony - Ryżowe Pale Ale Z depozycie jest 21 butelek: Browar Rychlak i Syn - Purl Browar Rychlak i Syn - Bursztynowe za dwa pensy Browar Rychlak i Syn - Zmiotki Browar Rychlak i Syn - Biały Kruk Browar Rychlak i Syn - Biały Kruk Browar Rychlak i Syn - Biały Kruk Browar Wojen - Foreign Extra Stout Browar Sędzibeer - Brown Porter Browar Sędzibeer - Dortmunder Krzysiek - Milk Stout Krzysiek - Milk Stout perf - American Brown perf - Extra Special Bitter keda - Belgian Strong Ale Browar Czarny Ryś - Porter Bałtycki Browar Czarny Ryś - Schwarzbier Browar Czarny Ryś - Schwarzbier Browar Czarny Ryś - Schwarzbier Browar Czarny Ryś - 100% Peated Ale Browar Sokół - RAIPA Browar Sokół - Pils Edytowane 2 Kwietnia 2014 przez WiHuRa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Z depozytu zniknęło 100% Peated Ale bez wstawienia w zamian innego, taki miałem układ. Podrzucę w tygodniu następna butelkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 8 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2014 Dziś wstawiłem kolejną butelkę 100% Peated Ale dla kolegi Mat7. W zamian wziąłem Browar Sokoł - Pils - dla odmiany oceni je kolega quraqus Z depozycie jest 20 butelek: Browar Rychlak i Syn - Purl Browar Rychlak i Syn - Bursztynowe za dwa pensy Browar Rychlak i Syn - Zmiotki Browar Rychlak i Syn - Biały Kruk Browar Rychlak i Syn - Biały Kruk Browar Rychlak i Syn - Biały Kruk Browar Wojen - Foreign Extra Stout Browar Sędzibeer - Brown Porter Browar Sędzibeer - Dortmunder Krzysiek - Milk Stout Krzysiek - Milk Stout perf - American Brown perf - Extra Special Bitter keda - Belgian Strong Ale Browar Czarny Ryś - Porter Bałtycki Browar Czarny Ryś - Schwarzbier Browar Czarny Ryś - Schwarzbier Browar Czarny Ryś - Schwarzbier Browar Czarny Ryś - 100% Peated Ale Browar Sokół - RAIPA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
orangio Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2014 (edytowane) Wczoraj odwiedziliśmy depozyt, zostawiliśmy 2x Bezstylowiec karmelowy, 2x Milk stout. Pobraliśmy Browar Czarny Ryś - 100% Peated Ale perf - American Brown EDIT (http://www.piwo.org/topic/13288-perf-american-brown/page__gopid__274335#entry274335) Krzysiek - Milk Stout EDIT (http://www.piwo.org/topic/13570-browar-krzysiek-milk-stout/) Browar Czarny Ryś - Schwarzbier Z depozycie jest 20 butelek: Browar Złotowieniec -Bezstylowiec karmelowy Browar Złotowieniec -Bezstylowiec karmelowy Browar Złotowieniec -Milk Stout Browar Złotowieniec -Milk Stout Browar Rychlak i Syn - Purl Browar Rychlak i Syn - Bursztynowe za dwa pensy Browar Rychlak i Syn - Zmiotki Browar Rychlak i Syn - Biały Kruk Browar Rychlak i Syn - Biały Kruk Browar Rychlak i Syn - Biały Kruk Browar Wojen - Foreign Extra Stout Browar Sędzibeer - Brown Porter Browar Sędzibeer - Dortmunder Krzysiek - Milk Stout perf - Extra Special Bitter keda - Belgian Strong Ale Browar Czarny Ryś - Porter Bałtycki Browar Czarny Ryś - Schwarzbier Browar Czarny Ryś - Schwarzbier Browar Sokół - RAIPA Edytowane 13 Kwietnia 2014 przez orangio Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Może napiszcie czego się można spodziewać po bezstylowcu, chyba że etykieta to wyjaśnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mat7 Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Niestety zawieszki robione bardzo na szybko, następnym razem obiecujemy poprawę Bezstylowiec z tego co pamiętam to mieszanka słodów pilznienskiego, karmelowego i pszenicznego, chmielony niewielką ilością Sybilli i Mittelfruh'em. Barwa brązowa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Co do 100% Peated Ale, jeśli ktoś jest jeszcze chętny to proszę dać znać przynajmniej dzień przed wizytą w depozycie. Na razie nie będę wrzucał kolejnych butelek bez zgłoszenia zapotrzebowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Green Fox Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Witam, mam zamiar jutro zostawić 2 - 3 piwka w stylu English IPA, czy raczej w stylu IPA tradycyjnym (to tak, żeby uniknąć sporów gatunkowych z Bogim i chciałem wybadać ewentualne zainteresowanie - piwko jest (w mojej ocenie) dość mocno owocowe od drożdży Windsor, chmiel EKG, coś jak Strong Bitter, goryczka bardzo zbalansowana (raczej nie dla hopheadów ) Jakby więcej osób było zainteresowanych to dajcie znać, bo jakby co to zostawię dwie butelki. WiHuRa czy można ewentualnie prosić o zostawienie jednego peated, czy raczej nie będziesz miał okazji? Jakby coś to mogę zostawić/odebrać piwka już po swiętach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bogi Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2014 I słusznie Jeśli można, jedną buteleczkę rezerwuję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2014 (edytowane) Wstawię dla Ciebie butelkę, ale dopiero po świętach. Edytowane 18 Kwietnia 2014 przez WiHuRa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Green Fox Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2014 (edytowane) Dzięki z góry, to daj znać na prv jak już będzie, to zostawię IPY przy okazji. Moja wersja 100% peated złapała niestety infekcję, także popróbuję przynajmniej na pocieszenie Edytowane 18 Kwietnia 2014 przez Green Fox Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Green Fox Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Witam, Dzisiaj zostawiłem 3x EKG SHIP Ale, czyli IPA w stylu tradycyjnym (mam nadzieję ). Zdaje się, że jedno rezerwował Bogi, jakby coś to zawsze mogę wstawić większą ilość. Pobrałem: 1 x 100% Peated Ale - Browar Czarny Ryś Browar Rychlak i Syn - Biały Kruk Browar Rychlak i Syn - Bursztynowe za dwa pensy W depozycie jest 21 butelek - aktualny stan: Browar Złotowieniec -Bezstylowiec karmelowy Browar Złotowieniec -Bezstylowiec karmelowy Browar Złotowieniec -Milk Stout Browar Złotowieniec -Milk Stout Browar Rychlak i Syn - Purl Browar Rychlak i Syn - Zmiotki Browar Rychlak i Syn - Biały Kruk Browar Rychlak i Syn - Biały Kruk Browar Wojen - Foreign Extra Stout Browar Sędzibeer - Brown Porter Browar Sędzibeer - Dortmunder Browar Green Fox - EKG SHIP Ale Browar Green Fox - EKG SHIP Ale Browar Green Fox - EKG SHIP Ale Krzysiek - Milk Stout perf - Extra Special Bitter keda - Belgian Strong Ale Browar Czarny Ryś - Porter Bałtycki Browar Czarny Ryś - Schwarzbier Browar Czarny Ryś - Schwarzbier Browar Sokół - RAIPA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Zdaje się, że jedno rezerwował Bogi ... Druga IPA zniknie dziś o 15 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 26 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2014 Wziąłem dla siebie i dla Bogiego: Browar Green Fox - EKG SHIP Ale Browar Green Fox - EKG SHIP Ale W depozycie jest 19 butelek - aktualny stan: Browar Złotowieniec -Bezstylowiec karmelowy Browar Złotowieniec -Bezstylowiec karmelowy Browar Złotowieniec -Milk Stout Browar Złotowieniec -Milk Stout Browar Rychlak i Syn - Purl Browar Rychlak i Syn - Zmiotki Browar Rychlak i Syn - Biały Kruk Browar Rychlak i Syn - Biały Kruk Browar Wojen - Foreign Extra Stout Browar Sędzibeer - Brown Porter Browar Sędzibeer - Dortmunder Browar Green Fox - EKG SHIP Ale Krzysiek - Milk Stout perf - Extra Special Bitter keda - Belgian Strong Ale Browar Czarny Ryś - Porter Bałtycki Browar Czarny Ryś - Schwarzbier Browar Czarny Ryś - Schwarzbier Browar Sokół - RAIPA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
..::maniek::.. Opublikowano 28 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2014 Wziąłem : keda - Belgian Strong Ale Browar Czarny Ryś - Schwarzbier Browar Sokół - RAIPA - wziąłem bo już to piwo chyba nic ciekawego sobą nie zaprezentuje z racji długiego okresu od zabutelkowania W depozycie jest 20 butelek - aktualny stan: Browar Złotowieniec -Bezstylowiec karmelowy Browar Złotowieniec -Bezstylowiec karmelowy Browar Złotowieniec -Milk Stout Browar Złotowieniec -Milk Stout Browar Rychlak i Syn - Purl Browar Rychlak i Syn - Zmiotki Browar Rychlak i Syn - Biały Kruk Browar Rychlak i Syn - Biały Kruk Browar Wojen - Foreign Extra Stout Browar Sędzibeer - Brown Porter Browar Sędzibeer - Dortmunder Browar Green Fox - EKG SHIP Ale Browar Czarny Ryś - Porter Bałtycki Browar Czarny Ryś - Schwarzbier Browar Sokół - AIPA Browar Sokół - AIPA Browar Sokół - APA Browar Sokół - APA Krzysiek - Milk Stout perf - Extra Special Bitter Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
..::maniek::.. Opublikowano 4 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2014 (edytowane) Browar Sokół - RAIPA - wziąłem bo już to piwo chyba nic ciekawego sobą nie zaprezentuje z racji długiego okresu od zabutelkowania No i chyba popełniłem błąd bo piwo mimo, że ma ponad 4 miesiące od zabutelkowania zaskoczyło mnie pozytywnie (Galaxy to świetny chmiel) bodajże kolega @zamyślony ma jedną sztukę to się może wypowiedzieć, Edytowane 4 Maja 2014 przez ..::maniek::.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bogi Opublikowano 8 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2014 Dziś zlałem beczkowego Białego Kruka, mniej kwaśny niż oryginał. Za parę miesięcy dostarczę do depozytu, a za rok będzie dostępny Burton. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 11 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2014 (edytowane) Zabrałem swojego Schwarzbiera bo był już stary, kto brał a nie wypił to raczej już niczego dobrego po nim się nie może spodziewać. Na razie, ze względu na lato i na to, że piwo lane z kega do butelki ma krótszą trwałość, nie będę nic wrzucał do depozytu. W depozycie jest 19 butelek - aktualny stan: Browar Złotowieniec -Bezstylowiec karmelowy Browar Złotowieniec -Bezstylowiec karmelowy Browar Złotowieniec -Milk Stout Browar Złotowieniec -Milk Stout Browar Rychlak i Syn - Purl Browar Rychlak i Syn - Zmiotki Browar Rychlak i Syn - Biały Kruk Browar Rychlak i Syn - Biały Kruk Browar Wojen - Foreign Extra Stout Browar Sędzibeer - Brown Porter Browar Sędzibeer - Dortmunder Browar Green Fox - EKG SHIP Ale Browar Czarny Ryś - Porter Bałtycki Browar Sokół - AIPA Browar Sokół - AIPA Browar Sokół - APA Browar Sokół - APA Krzysiek - Milk Stout perf - Extra Special Bitter Edytowane 11 Maja 2014 przez WiHuRa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz_CH Opublikowano 14 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2014 (edytowane) W depozycie jest 19 butelek - aktualny stan: Browar Sędzibeer - Brown Porter Browar Sędzibeer - Dortmunder Chciałem podmienić: Browar Sędzibeer - Brown Porter Browar Sędzibeer - Dortmunder Ale nie znalazłem. Pobrałem: Browar Green Fox - EKG SHIP Ale perf - Extra Special Bitter Zostawiłem: Porter kopcony bukiem CitraPils Marzen Więc jest napewno 20 butelek, lecz lista nie jest aktualna bo dwóch moich piwek niema... Browar Złotowieniec -Bezstylowiec karmelowy Browar Złotowieniec -Bezstylowiec karmelowy Browar Złotowieniec -Milk Stout Browar Złotowieniec -Milk Stout Browar Rychlak i Syn - Purl Browar Rychlak i Syn - Zmiotki Browar Rychlak i Syn - Biały Kruk Browar Rychlak i Syn - Biały Kruk Browar Wojen - Foreign Extra Stout Browar Sędzibeer - CitraPils Browar Sędzibeer - Marzen Browar Sędzibeer - Porter Dymiony Browar Czarny Ryś - Porter Bałtycki Browar Sokół - AIPA Browar Sokół - AIPA Browar Sokół - APA Browar Sokół - APA Krzysiek - Milk Stout Edytowane 14 Maja 2014 przez Mariusz_CH Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz_CH Opublikowano 21 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2014 (edytowane) W piątek postaram się dowieźć kilka butelek jasnej pszenicy na drożdżach z Fermentum Mobile - FM41 - "Gwoździe i banany". EDIT: Przed chwilą dowiozłem 4 butelki tegoż piwka. Butelki bez etykiet, kapsel oznaczony literą H. Pobrałem: Browar Rychlak i Syn - Zmiotki Browar Czarny Ryś - Porter Bałtycki Browar Sokół - AIPA Browar Złotowieniec -Bezstylowiec karmelowy Browar Złotowieniec -Bezstylowiec karmelowy Browar Złotowieniec -Milk Stout Browar Złotowieniec -Milk Stout Browar Rychlak i Syn - Purl Browar Rychlak i Syn - Biały Kruk Browar Rychlak i Syn - Biały Kruk Browar Wojen - Foreign Extra Stout Browar Sędzibeer - CitraPils Browar Sędzibeer - Marzen Browar Sędzibeer - Porter Dymiony Hefeweizen FM41 Hefeweizen FM41 Hefeweizen FM41 Hefeweizen FM41 Browar Sokół - AIPA Browar Sokół - APA Browar Sokół - APA Krzysiek - Milk Stout Edytowane 23 Maja 2014 przez Mariusz_CH Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
orangio Opublikowano 29 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2014 Trzeba trochę rozruszać ten temat, inne depozyty mają już po 30 stron Wpadliśmy do depozytu i zostawiliśmy 2x Złotowieniec Grodziskie, i 2x Złotowieniec Polish Ale Z depozytu zniknął Citra Pils, Hefeweizen, Koelsch, oraz APA Było 21 butelek, w poprzednim wpisie nie było Koelscha, więc pasowałoby żeby ktoś zrobił mały remament Stan (orientacyjny) Browar Złotowieniec -Bezstylowiec karmelowy Browar Złotowieniec -Bezstylowiec karmelowy Browar Złotowieniec -Milk Stout Browar Złotowieniec -Milk Stout Browar Złotowieniec -Polish Ale Browar Złotowieniec -Polish Ale Browar Złotowieniec -Grodziskie Browar Złotowieniec -Grodziskie Browar Rychlak i Syn - Purl Browar Rychlak i Syn - Biały Kruk Browar Rychlak i Syn - Biały Kruk Browar Wojen - Foreign Extra Stout Browar Sędzibeer - Marzen Browar Sędzibeer - Porter Dymiony Hefeweizen FM41 Hefeweizen FM41 Hefeweizen FM41 Browar Sokół - AIPA Browar Sokół - APA Krzysiek - Milk Stout Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz_CH Opublikowano 29 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2014 Pijcie szybko tego CitraPilsa w mojej ostatniej butelce już aromatów mało było Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
orangio Opublikowano 1 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2014 http://www.piwo.org/topic/14037-browar-sedzibeer-citrapils/ Tutaj masz ode mnie oba piwka zrecenzowane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi