WiHuRa Opublikowano 4 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2014 Nie z depozytu ale walne tutaj bo może się pojawi. Browar Sokół - FES v.1 Piana: beżowa, skromna, zanika prawie całkowicie Kolor: czarny nieprzejrzysty Aromat: palone słody, po ogrzaniu trochę za wysokie estry, Smak: gładkie, oleiste, średnio pełne, finisz wytrawny z lekką goryczką, średnia kwaśność słodów palonych, całość dobrze się komponuje i balansuje Wysycenie: niskie, idealne Ogólnie: Dobre, świetne pijalne piwo, mimo wysokiego ekstraktu szybko zniknęło z pokala. Jedynym mankamentem jest bardzo słaba piana. Dziękuje za piwo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
..::maniek::.. Opublikowano 4 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2014 Nie z depozytu ale walne tutaj bo może się pojawi. Browar Sokół - FES v.1 Piana: beżowa, skromna, zanika prawie całkowicie Kolor: czarny nieprzejrzysty Aromat: palone słody, po ogrzaniu trochę za wysokie estry, Smak: gładkie, oleiste, średnio pełne, finisz wytrawny z lekką goryczką, średnia kwaśność słodów palonych, całość dobrze się komponuje i balansuje Wysycenie: niskie, idealne Ogólnie: Dobre, świetne pijalne piwo, mimo wysokiego ekstraktu szybko zniknęło z pokala. Jedynym mankamentem jest bardzo słaba piana. Dziękuje za piwo. Też mnie zabolała ta piana nie spodziewałem się takiej marnej, no ale cóż Anglicy by byli zadowoleni a w depozycie na pewno się pojawi w najbliższym czasie jak również wit na "białych walonkach" od Ciebie (mimo, że minęły 4 dni od zabutelkowania zapowiada się świetnie jak dla mnie) oraz CDA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
orangio Opublikowano 14 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2014 Planuje ktoś odwiedzić jeszcze nasz depozyt? Bo większości piw szkoda żeby skwaśniały albo aromat się ulotnił. Chyba że zamykamy depozyt do września, szkoda żeby piwa stały i się psuły, szczególnie pszenice, bo tym porterom nic raczej nie grozi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 14 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2014 Spokojnie. Moje piwa w garażu mają gorsze warunki i nic się nie pasuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz_CH Opublikowano 14 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2014 Pszeniczki stracą i to sporo w najbliższym czasie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 14 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2014 Słowo psuć a tracić to jednak nie to samo, że się tak przyczepię Swego czasu właściciel wspominał o małej lodowce na potrzeby depozytu, zapytam przy okazji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz_CH Opublikowano 14 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2014 (edytowane) Słowo psuć a tracić to jednak nie to samo, że się tak przyczepię Normalne wtrąciłem to tak mimochodem i nie ma to nic wspólnego z poprzednim wpisem. Swoją drogą myślałem, że będzie jakieś zainteresowanie nowymi i to polskimi drożdżami bo do testów sporo osób było chętnych Edytowane 14 Czerwca 2014 przez Mariusz_CH Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 14 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2014 Widać, nie ma zbyt wielu fanów pszenic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arek Opublikowano 12 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2014 Witam, w depozycie pozostawilem 4 piwa: -#16 Willamette Amber 15blg -#15 Portera 13blg -#14 London Porter 12,5blg -#13 Stout 15blg na wymianę poszło: Browar Sokół - AIPA Browar Złotowieniec -Grodziskie Browar Złotowieniec -Milk Stout Browar Sędzibeer - Porter Dymiony Stan obecny cała krata [jedno piwo eksplodowało]. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 12 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2014 Dobrze, że coś ruszyło w depozycie. Arek, już się bałem, że porzuciłeś warzenie, fajnie że wstawiłeś coś swojego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz_CH Opublikowano 12 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2014 Browar Sędzibeer - Porter Dymiony Zaraz go spróbuję, ale obawiam się że z dymem tam już słabo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arek Opublikowano 13 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2014 Dobrze, że coś ruszyło w depozycie. Arek, już się bałem, że porzuciłeś warzenie, fajnie że wstawiłeś coś swojego. Wojtek tyle jest jeszcze piw do uwarznia, spokojnie działam dalej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 13 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2014 Niezaprzeczalny argument Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 15 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2014 Wybuchła butelka od Browar Złotowieniec - Bezstylowiec karmelowy, drugą lekko odgazowałem a nie była wyraźnie przegazowana więc to chyba kwestia słabej butelki. Wziąłem po za wymianą Hefeweizen FM41. W depozycie jest 18 butelek: Browar Złotowieniec -Bezstylowiec karmelowy Browar Złotowieniec -Milk Stout Browar Złotowieniec -Polish Ale Browar Złotowieniec -Polish Ale Browar Złotowieniec -Grodziskie Browar Rychlak i Syn - Purl Browar Rychlak i Syn - Biały Kruk Browar Rychlak i Syn - Biały Kruk Browar Wojen - Foreign Extra Stout Browar Sędzibeer - Marzen Hefeweizen FM41 Hefeweizen FM41 Browar Sokół - APA Krzysiek - Milk Stout Browar Jeleń - #16 Willamette Amber 15blg Browar Jeleń - #15 Portera 13blg Browar Jeleń - #14 London Porter 12,5blg Browar Jeleń - #13 Stout 15blg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mat7 Opublikowano 15 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2014 Hmm.. Ostatnio nawet próbowałem tej warki i było ok, więc albo jakaś infekcja w butelce się wdała, albo kiepska butelka. W każdym razie nasz błąd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arek Opublikowano 15 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2014 Czasami butelki mi już strzelały na etapie kapslowania a w szczególności te bezzwrotne. Tu upały zrobiły swoje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Green Fox Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2014 I niestety poskutkowały tym, że właściciel nie chce przyjmować piw do depozytu, bo boi się o zdrowie pracowników zostały one zdeponowane w piwniczce i mają czekać na niższe temperatury. Pewnie komuś znajomemu by wymienił, ale tak to mi głupio było prosić, żeby latał chłop w tę i z powrotem, szczególnie, że klientów sporo chciałem zostawić w depozycie jeden albo dwa whisky ale'e, troszkę mocniejsze ekstraktowo od tych z Browaru Czarny Ryś - jeśli ktoś by chciał uskutecznić wymianę to proszę o kontakt, mieszkam w pobliżu sklepu Piwa Regionalne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Floki Opublikowano 6 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2014 to jak to jest z ta oficjalna wymianka? jest czy zostala zawieszona? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Jak zejdą upały wrócimy do wymian. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nms007 Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Dla zainteresowanych, krótka recenzja jednego z piw, które "podkradłem" z depozytu: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 22 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2014 (edytowane) Ruszmy z wymianami, może nie lećcie już dziś, ale ogólnie na dniach skrzynka wróci na piętro i będzie dostępne do wymian. Między czasie, wyleciała jeszcze jedna butelka, nie wiem czyja. Prośba do osób które wstawiały swoje piwa i są jeszcze aktualnie w depozycie - sprawdźcie w domu jeśli macie jeszcze tą warkę czy piwo jest w dobrej kondycji, ewentualnie prośba o wymianę swoich piw na świeże jak już będziecie takowe posiadać (rozumie, że część osób w lecie nie warzy). Browar Jeleń nie dawno wstawił piwa więc jego ta prośba nie dotyczy. Ostatnia znani mi lista: Browar Złotowieniec -Bezstylowiec karmelowy Browar Złotowieniec -Milk Stout Browar Złotowieniec -Polish Ale Browar Złotowieniec -Polish Ale Browar Złotowieniec -Grodziskie Browar Rychlak i Syn - Purl Browar Rychlak i Syn - Biały Kruk Browar Rychlak i Syn - Biały Kruk Browar Wojen - Foreign Extra Stout Browar Sędzibeer - Marzen Hefeweizen FM41 Hefeweizen FM41 Browar Sokół - APA Krzysiek - Milk Stout Browar Jeleń - #16 Willamette Amber 15blg Browar Jeleń - #15 Portera 13blg Browar Jeleń - #14 London Porter 12,5blg Browar Jeleń - #13 Stout 15blg We wrześniu wstawię kilka swoich mocnych piw (#44, #45, #46), które warzyłem końcem sezonu a które będą pasować do chłodniejszej aury. Całkiem nieźle się już ułożyły. Wstawię je za piwa, które uznam za stare (czyli takie, które już bardzo długo leżą w depozycie) i zostaną one zutylizowane (nie będzie noty degustacyjnej!). Edytowane 22 Sierpnia 2014 przez WiHuRa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 22 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2014 Przeleciałem na szybko listę, są 3 piwa które stoją od lutego i nikt do tej pory ich nie pobrał, jeśli autor nie wymieni, ulegną utylizacji, oczywiście nie chodzi o ich wylanie, broń boże, wypije je po prostu osoba, która nie zostawi notki degustacyjnej Browar Rychlak i Syn - Purl Krzysiek - Milk Stout Browar Wojen - Foreign Extra Stoot Myślę, że Hefeweizeny od Mariusza też już mają swoją świetność za sobą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz_CH Opublikowano 22 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2014 Myślę, że Hefeweizeny od Mariusza też już mają swoją świetność za sobą. Proste - utylizacja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bogi Opublikowano 22 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2014 Browar Rychlak i Syn - Purl Purl ma za dużo ziół i przypraw, żeby był zniszczalny, goryczka mogła mu się zwiększyć, więc proponuję degustować, broń Boże utylizować, w proporcji 1:5/6 (Purl na pięć części jasnego ale albo nawet i lager'a). Tak starego Purl'a ma jeden blogger i też jeszcze go nie wypił, a żal byłoby nie poznać opinii. Do picia saute się nie nadaje, nawet dla najzagorzalszych hophead'ów. FurioSan 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 22 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2014 Tak wiem. Nie świadomemu takiego piwa nie dam Jak między czasie nikt nie weźmie to Purla sobie zachowam do eksperymentalnych kupaży. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi