Wojen Opublikowano 22 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2014 (edytowane) Mój Foreign Extra Stout nie wykazuje żadnych oznak przegazowania ale mogę go zabrać jak będę w sklepie. Nowe piwka wstawię najwcześniej początkiem października. Może też pobiorę kilka piwek do degustacji a uzupełnię swoimi na jesień Edytowane 22 Sierpnia 2014 przez Wojen Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Green Fox Opublikowano 22 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2014 Proszę o info jak już będą działać wymiany, mogę dostarczyć Whisky Ale'a dla chętnych (WiHuRa miał być dla Ciebie jeden zarezerwowany) i mam też kilka mocniejszych na wymianę (klimaty belgijskie generalnie), a także barleya, ale on jeszcze poczeka jakiś czas zanim zostanie wstawiony. nms007 - dzięki za recenzję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 16 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Września 2014 Depozyt działa. Można korzystać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bogi Opublikowano 16 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2014 Muszę się przejść z Prawdziwe IPA. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Deathhammer Opublikowano 16 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2014 Byłem godzinę temu i nie działał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 16 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Września 2014 Wieczorem będzie skrzynka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Deathhammer Opublikowano 19 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2014 Byłem w Piwach Regionalnych przed chwilą a tam zastała mnie awaria kasy i brak piwnego depozytu, także nic nie kupiłem i nic nie wymieniłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 19 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Września 2014 Trzeba było się wykłócić o telefon do właściciela toby Panie zadzwoniły i przyniosły Ci skrzynkę Akurat w sklepie pracują nowe osoby i Piwny depozyt nie jeszcze im znany. Dziś będę w sklepie to wyprostuje temat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Deathhammer Opublikowano 19 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2014 Dzięki WiHuRa. Jeszcze nie piłem piwa robionego przez innego piwowara domowego, stąd te częste odwiedziny PR patrząc czy już piwny depozyt jest otwarty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Floki Opublikowano 19 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2014 Tez ostatnio pytalem dziewczyny o piwny depozyt to tylko robily duze oczy ze zdziwienia... mialy sie dowiedziec... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 19 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Września 2014 Właściciel sobie zapomniał. Przypomniałem mu telefonicznie. Także jeszcze chwile cierpliwości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Deathhammer Opublikowano 23 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2014 Depozyt czynny. Przywłaszczyłem sobie : - Browar Rychlak & Syn - White Porter - Browar Jeleń - London Porter W zamian oddałem: - Browar BrewHammer - Imperial IPA 21°Blg - Browar BrewHammer - English IPA 14°Blg Piwa są zarezerwowane dla Bogiego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bogi Opublikowano 23 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2014 Dużo wskazuje na to, że się po nie jutro przejdę i przyniosę parę ciekawostek. Dobrze byłoby podać jaki jest aktualny stan skrzynki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 23 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Września 2014 Dla wszystkich osób, które po raz pierwszy będą korzystać z depozytu, i nie tylko, przypomnę o wystawieniu notki degustacyjnej. Forma notki degustacyjnej: - opis w tym wątku za kolejnością - założenie wątku w dziale Degustacje piw domowych, lub skorzystanie z już założonego wątku w tym dziale Bez nich idea depozytu "pada na pysk". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bogi Opublikowano 23 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2014 Wybrałem się jednak dzisiaj i wziąłem, co było dla mnie, natomiast zostawiłem: 2 x Prawdziwe East India Pale Ale 1 x Burtońskie Wszechpotężne beczkowe (tutaj wielka prośba, aby buteleczkę degustować we dwie-trzy osoby-napisałem to w uwagach, żeby jak najwięcej osób mogło wyrazić swoją opinię, poza tym testowałem już Burtońskie na ludziach i picie tego piwa solo nie jest zalecane). Normalne Burtońskie dla Flokiego i WiHuRy dorzucę jak się zgadają w kwestii odbioru i pewnie jeszcze jedno do depozytu; na razie depozyt pełny Niektóre z piw w depozycie mają wytarte, nieczytelne etykietki, inne są oznaczone tylko na kapslu. Dziewczynę w kwestii istnienia depozytu po raz kolejny trzeba była uświadamiać (a skrzynka stała za kotarą). Z nowości to, co teraz nowe, birbanty, wąsosze, i inne takie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 26 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Września 2014 (edytowane) Dziś nastąpił remanent. Następujące piwa zostały zutylizowane: Hefeweizen FM41 Hefeweizen FM41 Krzysiek - Milk Stout Wziałem: Browar Rychlak i Syn - Purl Browar Rychlak i Syn - Burtońskie Wszechpotężne beczkowe Burtońskie w sumie wziałem przez przypadek ale z drugiej strony miało jedno być dla mnie. Podzielę się nim na najbliższym spotkaniu z piwowarami. AKTUALNA LISTA (15 butelek): Browar Złotowieniec -Grodziskie Browar Złotowieniec -Polish Ale Browar Złotowieniec -Polish Ale Browar Złotowieniec -Milk Stout Browar Złotowieniec -Bezstylowiec karmelowy Browar Sędzibeer - Marzen Browar Rychlak i Syn - Prawdziwe East India Pale Ale Browar Rychlak i Syn - Prawdziwe East India Pale Ale Browar Rychlak i Syn - Biały Kruk Staszek Kruk - Kolsch Browar Jeleń - #16 Willamette Amber 15blg Browar Jeleń - #15 Portera 13blg Browar Jeleń - #13 Stout 15blg Browar Sokół - APA Browar Sokół - APA Edytowane 29 Września 2014 przez WiHuRa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bogi Opublikowano 26 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2014 Browar Rychlak i Syn - Burtońskie Wszechpotężne beczkowe Postaraj się, żeby jak najwięcej osób skosztowało i mogło wyrazić swoją opinię i żeby te opinie się znalazły na forum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Green Fox Opublikowano 27 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2014 Byłem dzisiaj i zostawiłem 2 x Islay SMASH - kto rozumie nazwę, ten wie czego się po nim spodziewać Wziąłem: Browar Rychlak i Syn - Prawdziwe East India Pale Ale Browar Jeleń - #16 Willamette Amber 15blg AKTUALNA LISTA (15 butelek): Browar Złotowieniec -Grodziskie Browar Złotowieniec -Polish Ale Browar Złotowieniec -Polish Ale Browar Złotowieniec -Milk Stout Browar Złotowieniec -Bezstylowiec karmelowy Browar Sędzibeer - Marzen Browar Rychlak i Syn - Prawdziwe East India Pale Ale Browar Rychlak i Syn - Biały Kruk Staszek Kruk - Kolsch Browar Jeleń - #15 Portera 13blg Browar Jeleń - #13 Stout 15blg Browar Sokół - APA Browar Sokół - APA W najbliższym czasie złożę wizytę w leżakowni, to będą kolejne twory na wymianę (m. in. APA, BPA) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 27 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Września 2014 (edytowane) Green Fox, zapomniałeś dodać swoich piw do listy: AKTUALNA LISTA (15 butelek): Browar Złotowieniec -Grodziskie Browar Złotowieniec -Polish Ale Browar Złotowieniec -Polish Ale Browar Złotowieniec -Milk Stout Browar Złotowieniec -Bezstylowiec karmelowy Browar Sędzibeer - Marzen Browar Rychlak i Syn - Prawdziwe East India Pale Ale Browar Rychlak i Syn - Biały Kruk Staszek Kruk - Kolsch Browar Jeleń - #15 Portera 13blg Browar Jeleń - #13 Stout 15blg Browar Sokół - APA Browar Sokół - APA Green Fox - Islay Smash Green Fox - Islay Smash Z racji tego, że rotacja w depozycie dotychczas nie była jakaś wybitnie szybka, te 15 butelek w depozycie wydaje się być optymalne. Edytowane 27 Września 2014 przez WiHuRa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Floki Opublikowano 27 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2014 Mandaryn, a co Cię tak dziwi dokładnie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Green Fox Opublikowano 27 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2014 Mnie osobiście dziwi polityka marketingowa właściciela sklepu gdzie zlokalizowany jest wasz depozyt. Tzn polityka marketingowa jest faktycznie przedziwna, aczkolwiek nie ma to zupełnie związku z samym depozytem i jego dziłalnością Jednym z przykładów (powiedzmy, że dość neutralnych bez zbytniego hejtu) jest to, że gość potrafi trzymać na sklepie piwa niewycenione, których nie sprzeda, ponieważ są... niewycenione I niby nic dziwnego, ale zdarzają się piwa niewycenione przez miesiąc, albo i dłużej Niemniej jednak nie ja ten biznes prowadzę, nie jest to moja sprawa, mogę tylko gdybać, co mógłbym robić lepiej (choć wcale nie jest powiedziane, że mimo chęci nie wyszło by mi to trzy razy gorzej). Mimo wszystko zawsze dokonując wymiany w depo staram się zakupić też coś na sklepie, doceniając po prostu istnienie takiego miejsca i chęć udostępniania możliwości wymiany piwowarom domowym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bogi Opublikowano 28 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2014 Mimo wszystko zawsze dokonując wymiany w depo staram się zakupić też coś na sklepie. U mnie jest podobnie z naciskiem na to, co kursywą, bo czasami niby jest wybór wielki, a czasem dosłownie pustki. No i za poprzednich kadencji, mogłem zapytać się konkretnie "co nowego?" i miałem przegląd, a nowe dziewczyny jeszcze chyba nie bardzo się odnajdują. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Green Fox Opublikowano 28 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2014 Jest coś na rzeczy z wyborem, zawsze jednak znajdzie się coś co w miarę podchodzi - porter jakowyś, albo wytwory kormorana, który zazwyczaj nie zalicza wpadek. Na nowości niestety raczej nie ma co liczyć... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojen Opublikowano 9 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2014 Wczoraj wziąłem: Browar Złotowieniec -Polish Ale Green Fox - Islay Smash Swoje piwka podrzucę pewnie za 2-3 tyg. Stan depozytu: Browar Złotowieniec -Grodziskie Browar Złotowieniec -Polish Ale Browar Złotowieniec -Milk Stout Browar Złotowieniec -Bezstylowiec karmelowy Browar Sędzibeer - Marzen Browar Rychlak i Syn - Prawdziwe East India Pale Ale Browar Rychlak i Syn - Biały Kruk Staszek Kruk - Kolsch Browar Jeleń - #15 Portera 13blg Browar Jeleń - #13 Stout 15blg Browar Sokół - APA Browar Sokół - APA Green Fox - Islay Smash Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bogi Opublikowano 9 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2014 W piwnicy znalazłem dwie ostatnie flaszki beczkowego Kruka, który już był lambikiem rasowym stał się. Czy ktoś reflektuje, to doniosę do depozytu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi