elroy Opublikowano 6 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2013 Jaras. Ten temat był już wałkowany. Wątek jest wydzielony i odpuszczamy kwestie instrukcji. Producent bierze sobie z tego co widzę do serca pewne wytyczne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaras Opublikowano 6 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2013 Ajaj - myślałem, że to ten temat wydzielony do HP... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 6 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2013 Słabo widać wydzieliłem Ten jest tutaj http://www.piwo.org/...sja-wydzielona/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaras Opublikowano 6 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2013 Czytałem je równolegle + trochę jestem "niewyspany" + w obydwu w sumie to samo tylko różni ludzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 6 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2013 Tak piwa z koncentratów słodowych płynnych wychodzą ciemniejsze,jest to problem występujący podczas koncentracji,ale znacząco poglębia go pasteryzacja. to tak z ciekawości - w jakiej temperaturze jest prowadzona koncentracja? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrblaha Opublikowano 6 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2013 Obstawiam, że w wcale nie w takiej dużej, ale z obniżonym ciśnieniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sztyft Opublikowano 6 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2013 (edytowane) To kolejny raz- czy robicie te ekstrakty u siebie, czy to tylko branding? Obstawiam że to WES Kupując np. American Light, faktycznie osiągamy tak jasne piwo jak na zdjęciu ? Ekstrakt kukurydziany by być zgodnym ze stylem Edytowane 6 Listopada 2013 przez sztyft Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gozdawa Opublikowano 7 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2013 Jeśli mamy kruszyć kopie o 5-8 dni ok jak zużyjemy obwoluty napiszemy na nowych 7-14 dni Jeśli uważacie że to taka pierdoła i ktoś się do Was złośliwie przypieprza, to może czas przemyśleć biznes zanim komuś stanie się krzywda? Może inaczej - mogę Wam dostarczyć do biura skrzynkę niedofermentowanego piwa z gwarancją, że butelki zaczną strzelać dopiero po dotarciu do celu. Porozstawiacie buteleczki tak żeby każda miała w polu rażenia jakiegoś pracownika i za kilka tygodni zobaczymy te nowe etykiety. Są strony na których znajdą się zawsze chętni do pomocy np piwo.org No i właśnie ktoś Wam się starał pomóc, a jak wyszło każdy widzi. Jak wyszlo? natychmiast zmieniliśmy w Piwoszu Pszenica drożdze na dedykowane bez podnoszenia ceny. http://www.gozdawa.org/piwosz-pszeniczne natychmiast zalinkowaliśmy instrukcje "Moje pierwsze piwo z brewkita" http://www.gozdawa.org/faq to zrobiliśmy w 24godziny To są fakty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gozdawa Opublikowano 7 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2013 To kolejny raz- czy robicie te ekstrakty u siebie, czy to tylko branding? Obstawiam że to WES Kupując np. American Light, faktycznie osiągamy tak jasne piwo jak na zdjęciu ? Ekstrakt kukurydziany by być zgodnym ze stylem Tak jest wszystkie piwa American mają ekstrakt kukurydziany 1.7kg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gozdawa Opublikowano 7 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2013 To kolejny raz- czy robicie te ekstrakty u siebie, czy to tylko branding? Obstawiam że to WES Kupując np. American Light, faktycznie osiągamy tak jasne piwo jak na zdjęciu ? Ekstrakt kukurydziany by być zgodnym ze stylem Ok to nasz Cydr to Finlandia a ekstrakt słodowy superjasny to Coopers ekstrakt kukurydziany który dodajemy do Piw "American" na 100% jest od WES,bo nikt w Europie nie ma lepszego. A tak na marginesie ja znam tylko 3 fabryki w Europie produkujące sproszkowany jasny ekstrakt słodowy i nie jest to Bruntal ani WES a mają go swojej ofercie. Jakie znaczenie dla konsumenta ma gdzie pólprodukt został wytworzony? Najważniejsza jest jego jakość! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Gozdawa Opublikowano 7 Listopada 2013 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2013 Koledzy dyskusja znowu zbacza. Ja zawodowo zajamowałem się jęczmieniem w latach 80tych. Moja żona jest biologiem ze specjalizacją mikrobiolog a pracę pisała u "Sławy" polskiej mikrobiologii. Zarejestrowałem się tu tylko w szlachetnych intencjach,po 24 godzinach pierwszej dyskusji Admin słusznie zdecydował zamkną i wydzielił temat,bo zaczeło sie "polskie piekiełko" To są polskie brewkity,pieniądze zostają w Polsce,zarabia polski sadownik,polska przetwórnia,polska wytwórnia,polski producent puszek,polska drukarnia,nawet polska spółdzielnia ,a że pewne półprodukty trzeba kupić zagranicą,cóż....my też eksportujemy nasze puszki z koncentratem jabłkowym Zarejestrowaliśmy się tu bo nie mamy nic do ukrycia.W 24 godziny zmieniliśmy to co było do zmiany na już. Pozdrawiam Maciek pero, Malinowy, zoo i 9 innych 12 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pe1 Opublikowano 7 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2013 Witam Gozdawę, na dobry początek daję Wam plusa za bogatą ofertę brewkitów i życzę powodzenia Gozdawa i lobo3 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crosis Opublikowano 7 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2013 Ciągle nie padła, albo ja przeoczyłem, odpowiedź na pytanie: czy sami robicie ekstrakty, czy je rebrandujecie. To samo dotyczy drożdży. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stasiek Opublikowano 7 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2013 Ciągle nie padła, albo ja przeoczyłem, odpowiedź na pytanie: czy sami robicie ekstrakty, czy je rebrandujecie. To samo dotyczy drożdży. Była odpowiedź: Ekstrakty słodowe kupujemy,Koncentrat jabłkowy też,drożdży nie produkujemy,ale są produkowane na nasze zlecenie.Ekstraktu chmielowego nie produkujemy tylko kupujemy w Polsce .Puszek metalowych też nie produkujemy kupujemy w CanPack'u,Obwoluty i etykiety drukujemy w drukarni. lobo3, Gozdawa i Dżedży Dudek 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gozdawa Opublikowano 7 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2013 Ciągle nie padła, albo ja przeoczyłem, odpowiedź na pytanie: czy sami robicie ekstrakty, czy je rebrandujecie. To samo dotyczy drożdży. Padła Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crosis Opublikowano 7 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2013 Reasumując: ekstrakty to pewnie WES, a więc na lepsze efekty z piwa niż na te z WESa nie bardzo jest jak liczyć. Jasne jak na zdjęciu pewnie też nie wyjdą (takie było pytanie elroya). Cóż, mimo to, dobrze, że jesteście. Życzę powodzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszcz007 Opublikowano 7 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2013 Reasumując: ekstrakty to pewnie WES, a więc na lepsze efekty z piwa niż na te z WESa nie bardzo jest jak liczyć. a to czemu nie - przecież ekstrakt słodowy, to tylko część sukcesu. Używane są inne ekstrakty chmielowe oraz dedykowane drożdże (chociaż zastanawia mnie jak bardzo dedykowane mogą być suchary). Poza tym za większą połowę sukcesu odpowiedzialna jest fermentacja. Tak jak byś napisał, że używając słodu z Żywca nic lepszego od Żywca nie uwarzysz, przecież to bzdura, sam dobrze o tym wiesz. Niech osoby początkujące ogarną dobrze fermentacje, a nie przejmują się, że przerwa dekstrynowa była o 136 sekund za długa Dżedży Dudek, tkodyl i Gozdawa 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrblaha Opublikowano 7 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2013 WES jest tańszy. Rozumiem, że w duchu patriotycznym warto przepłacić, żeby polska etykieciarka, polska spółdzielnia i polski sadownik mógł zarobić? sztyft 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crosis Opublikowano 7 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2013 Nie no, całościowo fajnie jest, że ktoś po prostu miesza dodatkami, to daje większy wybór ludziom, którzy chcą z pewnych powodów pozostać przy ekstraktach nachmielonych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszcz007 Opublikowano 7 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2013 WES jest tańszy. Rozumiem, że w duchu patriotycznym warto przepłacić, żeby polska etykieciarka, polska spółdzielnia i polski sadownik mógł zarobić? może pozwolimy, żeby zweryfikował to rynek Gozdawa, Dżedży Dudek i cml 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dori Opublikowano 7 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2013 Wątek otwarty. Zapraszam i bardzo proszę o kulturalną dyskusje. Wpisy nie na temat lub ku temu dążące będą kasowane bez ostrzeżenia. Tak, jak ostrzegał Tomek, wpisy nie na temat będą kasowane. Jeden już został skasowany. Gozdawa 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gozdawa Opublikowano 7 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2013 WES jest tańszy. Rozumiem, że w duchu patriotycznym warto przepłacić, żeby polska etykieciarka, polska spółdzielnia i polski sadownik mógł zarobić? pewnie lepiej żeby Finlandia puszkowala polski koncentrat dodając do niego syrop glukozowo-fruktozowy i aromat gruszkowy i sprzedawała go Polakom Dżedży Dudek 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gozdawa Opublikowano 7 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2013 Dziwi mnie pewność siebie niektórych z jaką ferują wyroki.Zacytuje moją córkę "tato bo niektórym w internecie przybywa odwagi a ubywa kultury". Żaden z dyskutantów nie widział realnie wyrobu nie spróbował go nastawić. Ale już wie. Dżedży Dudek 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dżedży Dudek Opublikowano 7 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2013 Może najlepiej będzie, jeśli wypowie się ktoś, kto piwo z Gozdawy już zrobił i pił. Krytyka bez żadnej wartości merytorycznej nikomu nie jest potrzebna i nikogo w zasadzie nie obchodzi... Gozdawa 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
b.dawid Opublikowano 7 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2013 Maćku, wyluzuj... nie bierz do głowy, nie warto się unosić... a może nawet lepiej nie odpowiadać, poczekaj raczej na wnioski od użytkowników Waszych produktów. Mam wrażenie że tym którzy użyją Waszych produktów wisi(delikatnie mówiąc) skąd jest półprodukt. Ja osobiście nie będę używał, ale postaram się przekazać opinię kolegi który robi tylko z puszek, na pierwszy rzut do Was przyciągnęła go cena, jak będzie dalej? Zobaczymy bo zamówienie w drodze Co do reszty dyskusji... przypomina mi to jak towarzystwo naskakiwało na strzegom... Boże co to były za wywody, od niszczenia rynku do wyprowadzania majątku polskiego na zachód dobra.... sori Dori, nie będę już Dżedży Dudek i Gozdawa 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi