Usiu Opublikowano 10 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2013 Robił ktoś Chichę w warunkach domowych? Znalazłem parę receptur jak ją robić, ale może ktoś już ma doświadczenie w robieniu Chichy w polskich warunkach i coś mógłby na ten temat napisać Jakby ktoś nie wiedział co to jest http://pl.wikipedia.org/wiki/Chicha A tu receptury: https://draftmag.com/features/how-to-make-chicha/ http://xb-70.com/beer/chicha/ch_recip.htm Tu Dogfish robi swoją Chichę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacenty Opublikowano 10 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2013 Nie będę robił.. nie mam starej bezzębnej murzynki pod ręką Quentin 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Usiu Opublikowano 10 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2013 Peruwianki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stachu68 Opublikowano 10 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2013 Usiu, odłóż pomysł na emeryturę jak już zęby pozjadasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quentin Opublikowano 12 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2013 To nie lepiej zrobić lekkie jabłkowe wino ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Usiu Opublikowano 16 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2013 A co ma lekkie jabłkowe wino do Chichy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ray Opublikowano 16 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2013 A co ma lekkie jabłkowe wino do Chichy? To, że jabłek nie trzeba przeżuwać przed zrobieniem wina Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Usiu Opublikowano 17 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2013 Polecam zaznajomić się z tematem tego wątku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kentaki Opublikowano 17 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2013 Najprościej byłoby zrobić z ekstraktu WES kukurydzianego i popluć dla efektu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korzen16 Opublikowano 17 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2013 i popluć dla efektu Ciekawa myśl. Idąc tym tropem należy poszukać palacza, bo ci to mają potencjał w temacie dodatków ślinowych. Trochę poczytałem o tym napoju i jakoś nie miałbym odwagi na wypicie, pomimo tego że technologia się zminiła, to stale widziałbym te bezzębne peruwianki yehhhh!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr2 Opublikowano 17 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2013 widziałbym te bezzębne peruwianki e tam od razu bezzębne, czymś musiały przeżuć tą kukurydzę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korzen16 Opublikowano 17 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2013 No dobra kilkuzębne (trzy zębne - przyp. autora) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Biniu Opublikowano 17 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2013 No niestety palacze mają mniej alfa amylazy w ślinie w porównaniu do osób nie palących. Czas scukrzenia skrobi przy pomocy śliny palacza był o wiele dłuższy niż nie palacza (sprawdzaliśmy na studiach ) korzen16 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korzen16 Opublikowano 17 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2013 Niezłe badania. Ładnie zabawiacie się na tych studiach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ray Opublikowano 17 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2013 No niestety palacze mają mniej alfa amylazy w ślinie w porównaniu do osób nie palących. Ale za to przeżuta kukurydza z ich ust jest idealnym surowcem do produkcji chichy wędzonej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harasim Opublikowano 17 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2013 Zakupić enzymy scukrzające i upłynniające zmielić kukurydze i do dzieła Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quentin Opublikowano 18 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 A co ma lekkie jabłkowe wino do Chichy? Zaznajamiając się z tematem wyczytałem w internecie : Ma blady słomkowy kolor i kwaśny posmak przypominający lekkie wino jabłkowe - cydr. na końcu zdania oznacza żarcik , potraktowanie posta z przymrużonym okiem . Chyba , że mamy tu umierać z powagi to serdecznie Cię Usiu przepraszam . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Usiu Opublikowano 20 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2013 (edytowane) Ja tam lubię żarty, ale lubię też merytoryczne posty, a ostatnio mam wrażenie, że co wejdę na forum to widzę twoje nic nie wnoszące wpisy. Czy myślisz, że pytając o mało komu znaną chichę, chciałem uzyskać posty na temat wszystkim znanemu cydru? Edytowane 20 Listopada 2013 przez Usiu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuna Opublikowano 20 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2013 Podpisuje sie pod tym co napisal Usiu. Ostatnio boje sie lodowke otwierac, co by tam Quentina nie znalezc. Przepraszam za brak polskich znakow. Napisane niestety z Nokii Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 20 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2013 Ja tam lubię żarty, ale lubię też merytoryczne posty ... Fakt, nikt nic ciekawego od prawie dwóch tygodni nie napisał. Wniosek z tego taki, że mało kto (lub nikt) nie ma w tym aspekcie "praktycznego" doświadczenia. Pozostaje Ci więc rola "królika", zrób, doświadcz i podziel się z nami wrażeniami. A my życzymy Ci powodzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Usiu Opublikowano 20 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2013 No prędzej czy później zacznę przeżuwać i sprawdzę tę chichę, ale raczej w skali 5~10l Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się