Tadzik Opublikowano 22 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2014 Sybilla ze sztobra, nie sadzonki. Pierwszy rok oczywiście wszystkie pędy na przewodnik. Do 10 kwietnia nowy pęd będzie miał już ze 40 cm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kerni Opublikowano 23 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2014 Moje zeszłoroczne nasadzenia nieśmiało wychylają się z ziemi. Na zdjęciach Lubelski. Marynka nieco mniejsza. Sybilla podobnie jak Lubelski. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GB... Opublikowano 23 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2014 Dziś delikatnie rozgrzebałem chmiel ale bez sensu to teraz dotykać, malutkie delikatne. Tak jak pisze, początek kwietnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lopusy Opublikowano 24 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2014 teraz na wiosnę można lekko sypnąć nawozem, ale to dosłownie pół garstki jakiejś mieszanki azotowej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lusterko87 Opublikowano 24 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2014 Moja zeszłoroczna uprawa też już dzisiaj wymagała odkopania z trocin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lopusy Opublikowano 27 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2014 Ja odkopałem, a u nas wczoraj -2°C w nocy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AGR Opublikowano 27 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2014 czy znajdą się jacyś dawcy sztobrów? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Undeath Opublikowano 27 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2014 U mnie też przymrozek był ale chmiel z tego co widzę ma to gdzieś i rośnie jak nie normalny - lubelski jedno kłącze ma już metrowe, pozostałe niedługo po pół będą miały, reszta chmieli też dość szybko się pnie w górę i wypuszcza już listki Ostatnie przymrozki z tego co zapowiadają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FurioSan Opublikowano 27 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2014 Moje sadzonki chmielu jeszcze siedzą na oknie ale patrząc na tempo wzrostu trzeba szybko to zmienić Zdjęcie sadzone z 23 III 2014 - klika dnie po tym jak przyszły w paczce a tu zdjęcie z dziś rano ( 27 III 2014 ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
micheal_paku Opublikowano 27 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2014 U mnie podobnie. Magnum wystrzelił na dobre 35cm. Miałem zamiar sadzić w sobotę ale zapowiadają niestety przymrozki w przyszłą środę noc i czwartek noc Zobaczymy, poczekam do soboty wtedy będzie dokładniejsza ta prognoza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tdzip Opublikowano 27 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2014 Gdzieś na tym forum czytałem, że pojawiają się już u nas sadzonki Cascade czy nie wiecie może kto miałby do odstąpienia ? jestem w stanie zapłacić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ras13 Opublikowano 28 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2014 Gdzieś na tym forum czytałem, że pojawiają się już u nas sadzonki Cascade czy nie wiecie może kto miałby do odstąpienia ? jestem w stanie zapłacić. http://www.piwo.org/topic/13387-sztobry-z-usa/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lusterko87 Opublikowano 30 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2014 A to mój chmielnik po wiosennym przebudzeniu Nie wiem czy dobrze zrobiłem że nie podzieliłem (rozsadziłem) nowych pędów... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirogster Opublikowano 30 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2014 (edytowane) A ktory to ich sezon? Drugi? Mozesz spokojnie zostawic po 2 z kazdej karpy. Edytowane 30 Marca 2014 przez mirogster Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lusterko87 Opublikowano 30 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2014 Tak drugi sezon Chyba w tym roku jeszcze zostawię Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FurioSan Opublikowano 31 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2014 zdjęcie z wczoraj przeniosłem chmiel na balkon w mieszkaniu IMO miał zbyt ciepło i za szybko rósł. Musiałem go trochę przyhamować bo do gleby trafi dopiero za 2-3 tyg. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Undeath Opublikowano 31 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2014 Czemu wy się tak boicie do gleby go wrzucić? Mój chmiele od dwóch tygodniu już wylazł z ziemi i żadne przymrozki mu nie straszne, rośnie jak szalony... dzisiaj montuje mu linki do wspinania oraz przycinam nadprogramowe pędy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FurioSan Opublikowano 31 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2014 Krzyś - ja się nie boje - chmiel będzie rósł u moich rodziców i teściowej - wybieram się tam dopiero na święta - taka sytuacja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rabbek Opublikowano 31 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2014 (edytowane) Rośnie jak na us 05 Edytowane 31 Marca 2014 przez rabbek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
b.dawid Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2014 A co mi tam, może jeszcze nie chmielnik ale zaczątki, pochwalę się - wróciłem właśnie z pracy a w skrzynce wreszcie zamówione nasiona To nie żaden tam żarcik, nie wiem co z tego wyjdzie ale próbować warto. Zabieram się za lekturę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ras13 Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Trzymam kciuki za kolegę. Powodzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
b.dawid Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2014 A dziękować na dniach rzucam to na kiełkownicę, później w małe doniczki i na werandę, w maju do gleby. Jeśli kolega ma doświadczenie to każdą pomoc przyjmę a owocami chętnie się podzielę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ras13 Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Sam w tym roku zaczynam hodowle działkową chmielu, nic wielkiego, póki co magnum i lubelski. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirogster Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2014 A dziękować na dniach rzucam to na kiełkownicę, później w małe doniczki i na werandę, w maju do gleby. Czy moglbys podrzucic linka do tej aukcji/sprzedawcy? Z tego co czytalem, aby zakielkowaly, trzeba wczesniej je troche przemrozic (w sumie kilka tygodni). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
b.dawid Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Kupowałem w sklepie beerseeds.com w ich opisie także jest podobna informacja, choć nie o mrożeniu a chłodnym kiełkowaniu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi