Skocz do zawartości

Klon Perły Eksport, czyli jak piwo tanio uwarzyć


full-light

Rekomendowane odpowiedzi

  • 4 tygodnie później...

No nie bardzo. Trochę cukru by się przydało (z 30%) by piwo było dość wodniste i b. głęboko odfermentujące drożdże. (to bez zlościwości było). Na goryczkę z 18 IBU marynki, na 20 minut z 10 gr lubelskiego i na 0 tak samo.

 

cukier jest za drogi... chyba że z "rozkruszkami" w środku - raczej syrop fruktozowo - maltozowy, kukurydziany

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.