Pierre Celis Opublikowano 15 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2014 żeby w całości dotarły do adresata W którymś z odcinków [...]Wyświetl pełny artykuł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bogi Opublikowano 15 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2014 (edytowane) Masakra jakaś. Co my takie matołki jesteśmy, że trzeba nas uświadamiać? Ja pakuję piwo, wino, miód i alkohol od 10 lat co najmniej i problemów nie mam, zawsze wszystko dochodzi. Bez jaj. Kurs dla przedszkolaków. Butelka koło butelki nawet zabąbelkowa-źle Piwo można zawinąć w papier i odpowiednio osłonić Najważniejsze, żeby paczkę przetestować: a)nie chlupie, jest dobrze-wtrząsanie b) można RZUCAĆ po pokoju, jest lepiej, to ma być pancerne pakowanie a nie dziecięce sklejanki 1) piwo pakujemy albo w papier-gazeta parę razy albo folia bąbelkowa i jeśli folia to jeszcze opakowanie z tektury-bo zmniejsza nacisk 2) w paczce nie może być powietrza, papier oddycha, ale papier lakierowany, śliski, kredowy nie, bo jest ciężki, bierzemy almanach z Almy i wypychamy paczkę, potem wiadomo taśma i muzyka I prawdy można przekazać w minut 4, a nie 11-sorry, taki mamy klimat, nie oglądam aż tak długich filmów. Edytowane 15 Lutego 2014 przez Bogi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 15 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2014 Tak, jesteście towarzyszu Gdybyś widział jak zapakowane paczki przychodzą na konkursy to byś inaczej patrzył. Poza tym ludzie pytają, kopyr odpowiada. Proste. Lary 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart3q Opublikowano 15 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2014 Bogi zobacz tutaj;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bogi Opublikowano 15 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2014 Tak, jesteście towarzyszu Gdybyś widział jak zapakowane paczki przychodzą na konkursy to byś inaczej patrzył. Poza tym ludzie pytają, kopyr odpowiada. Proste. Sugerujesz, że na konkursy moje piwa przychodziły potłuczone? Ciekawostka, ja pakuję idealnie, ale nie wygrywam, a ktoś pakować nawet nie umie, a się poczuwa do laurów. Towarzyszu, to mi pachnie ciemnym PRD. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 15 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2014 Nic nie sugeruje, mówisz o sobie MY. A co do mycia szkła to proponuje popatrzeć na browarbiz w jak brudnym szkle ludzie zdjęcia wklejają. A jak zwraca się im uwagę to jeszcze pyszczą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bogi Opublikowano 15 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2014 My, czyli piwowarzy, którzy wiedzą jak pakować to i owo i nikt im nie musi tego wytykać, a Tomek jakoś zapomniał, że zwraca się do osób kompletnie niedoświadczonych w temacie; de facto jego viddie można odebrać jako "wy się nie znacie, a ja wiem, i wam powiem". No, niestety. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Makaron Opublikowano 15 Lutego 2014 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2014 My, czyli piwowarzy, którzy wiedzą jak pakować to i owo i nikt im nie musi tego wytykać, a Tomek jakoś zapomniał, że zwraca się do osób kompletnie niedoświadczonych w temacie; de facto jego viddie można odebrać jako "wy się nie znacie, a ja wiem, i wam powiem". No, niestety. Że ty wiesz to fajnie. Może ktoś nie jest taką alfą i omegą jak ty i może nie wiedzieć. Tej filmik jak i wiele podobnych jest właśnie dla tych co NIE wiedzą. slotish, Usiu, Jejski i 5 innych 8 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 15 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2014 Pycha to mój ulubiony grzech :D Jejski 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bogi Opublikowano 15 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2014 (edytowane) Też ostatnio oglądałeś na TCM "Adwokata diabła"? Kolego Spaghetti, nie skomentuję tego. Może w Szkocji narastają nacjonalizmy i każdy chciałby być jak Slaine (to w sumie Irlandia, ale blisko), ale ja to jestem "Ty", a nie jakiś tam "ty", bo tego wymaga regulamin forum, a Ty jesteś jego jakby wykładnikiem i takie są zasady międzyludzkie. Edytowane 15 Lutego 2014 przez Bogi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafek00 Opublikowano 16 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2014 Ej Panowie więcej luzu :-) Bogi pamiętaj, że ten filmik nie był dla naszego forum tylko dla bloga Kopyra, a tam wchodzą również mniej doświadczeni piwowarzy. Ja mimo że jakiś tam staż w warzeniu mam to nigdy nie wysłałem piwa więc filmik całkiem pouczający. Tak czy inaczej powtórzę - więcej luzu ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz_CH Opublikowano 16 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2014 (edytowane) ten filmik nie był dla naszego forum tylko dla bloga Kopyra,. To się wie. Ale swoją drogą refleksja, jak nie dla tego forum, to po co się tu pojawia? Edytowane 16 Lutego 2014 przez Mariusz_CH Bogi 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cichus Opublikowano 16 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2014 Ja tam mam uniwersalną zasadę dla wszystkich, której warto przestrzegać: olgierd 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz_CH Opublikowano 16 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2014 Hehehee, alkomat zdalny? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olgierd Opublikowano 16 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2014 Ja tam mam uniwersalną zasadę dla wszystkich, której warto przestrzegać: mam taką samą zasadę do której dokładam jeszcze "nie podoba się - nie patrz" / "nie masz nic ciekawego do powiedzenia - nie troluj" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cichus Opublikowano 16 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2014 Hehehee, alkomat zdalny? Coś w ten deseń Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon M. Opublikowano 16 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2014 Ja tam mam uniwersalną zasadę dla wszystkich, której warto przestrzegać: mam taką samą zasadę do której dokładam jeszcze "nie podoba się - nie patrz" / "nie masz nic ciekawego do powiedzenia - nie troluj" Dokładnie, nie rozumie najeżdżania na tego typu wpisy. Nie jest Ci potrzebny taki post to go nie oglądaj. Ludzkość nic nie traci, a komuś może się przyda Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zamyślony Opublikowano 16 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2014 a propos tutoriali: sebek i Cichus 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 16 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2014 Też ostatnio oglądałeś na TCM "Adwokata diabła"? Kolego Spaghetti, nie skomentuję tego. Może w Szkocji narastają nacjonalizmy i każdy chciałby być jak Slaine (to w sumie Irlandia, ale blisko), ale ja to jestem "Ty", a nie jakiś tam "ty", bo tego wymaga regulamin forum, a Ty jesteś jego jakby wykładnikiem i takie są zasady międzyludzkie. Bogi nie sądzę. że Makaron w jakiś sposób chciał Cię obrazić pisząc "ty" z małej litery. Natomiast widzę, że sam w epitetach nie przebierasz. Wyluzuj trochę. Za to powyższe leci ostrzeżenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mientkijanek Opublikowano 17 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2014 (edytowane) Nie wiem ile piw na konkursy wysłał p Kopyra że został ekspertem. Myślę że o pakowaniu piw najwięcej mogły by powiedzieć osoby które przyjmują paczki z piwami na konkursy. Widzą w jaklim stanie dochodzą przesylki Edytowane 17 Lutego 2014 przez mientkijanek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panta_rei Opublikowano 17 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2014 A tam, czepiacie się. Film bardzo potrzebny, gdybym go nie obejrzał to bym nie wiedział, że robię to dużo lepiej ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bimbelt Opublikowano 17 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2014 Nie wiem ile piw na konkursy wysłał p Kopyra że został ekspertem. Myślę że o pakowaniu piw najwięcej mogły by powiedzieć osoby które przyjmują paczki z piwami na konkursy. Widzą w jaklim stanie dochodzą przesylki Heh, jest to jakiś pomysł. Właśnie powoli spływają paczki na Szczeciński KPD. Może coś pokażę przy tej okazji. Szczególnie warto wyczulać na to jak paczek pakować nie należy. Btw, po dwóch edycjach konkursu konkluzja może was niestety zdołować - nie ma takiej paczki, której poczta nie da rady uszkodzić. Szczytem był przypadek, gdzie o świetnie zapakowaną przesyłkę zahaczył wózek widłowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi