camilos Opublikowano 5 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2016 Upewnij się, że masz sprawna wagę;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GB... Opublikowano 9 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2016 Dziś warzenie zwykłego dobrego bitter'a, 3kg pale ale, 0.3kg karmel i po 25gr chmielu: EKG i Target, S-04 suche. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zasada Opublikowano 11 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2016 Po co? Kupuję gotowe zestawy. Warzenie kontra ważenie. Taki humor, branżowy w sumie. GB... 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GB... Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2016 (edytowane) Butelkowanie drugiego dolniaka w tym roku. Edytowane 9 Kwietnia 2016 przez GB... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuDeX Opublikowano 22 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2016 Generalnie nie jestem aktywny w tym wątku, ale w ten weekend w Piwnym Ulu będzie ciekawie i będzie...hardcorowo! Nie będzie co prawda lipy, ale będzie: dzisiaj - coś co wytworzył dla mnie generator stylów z Piwolucja.pl, wersja hardcore: Turbo Smoked Garam Masala Salty Black Brett Weizenbock, blg ok. 22. sobota - sahti, blg ok. 25. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zasada Opublikowano 13 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2016 (edytowane) Plany ponownie są.Powtórka pierwszej zacieranej wątki - Ale Schwarz, Sybilla vs Maris Otter a jesli starczy pary belgijsko-amerykański-żytni ejl.Pytanie najważniejsze: Co z realizacją? Edytowane 13 Maja 2016 przez zasada Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GB... Opublikowano 17 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2016 Dziś warzenie zwykłego dobrego bitter'a, 3kg pale ale, 0.3kg karmel i po 25gr chmielu. Jutro ponownie takie piwo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zasada Opublikowano 29 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2016 Pół na pół: pilzno i pszenica. Dwa chmielenia, cztery szczepy. Jak się uda, 84 litry w wiadrach. GB... 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GB... Opublikowano 30 Września 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Września 2016 Pół na pół: pilzno i pszenica. Dwa chmielenia, cztery szczepy. Jak się uda, 84 litry w wiadrach. Ambitne plany Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zasada Opublikowano 1 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2016 Ambitne plany A rzeczywistość skrzeczy.Pół na pół się udało, ale tylko jedno chmielenie, dwa szczepy i 34 litry. C'est la vie czy jakoś tak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zasada Opublikowano 3 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2016 Jutro śrutowanie, zacieranie i warzenie. Dziesiątka do jedenastki. Pilzneński i Sybilla. Dzisiaj starter z FM31. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wania Opublikowano 7 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2016 Jutro Robust Smoked Porter ze sliwka wedzona Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GB... Opublikowano 11 Listopada 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2016 California Lager 2112 się kręci. Jutro lekkie wędzone piwo 8°blg. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zasada Opublikowano 24 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2016 (edytowane) 11 kilo monacha ześrutowane.Jutro bock. Albo doppelbock! edit: w zależności od wydajności będzie albo górna granica bocka, albo dolna doppelbocka Edytowane 24 Listopada 2016 przez zasada Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Swiaderny Opublikowano 25 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2016 U mnie dopiero wczoraj sezon ruszył Ale za to z grubej rury Wczoraj zatarłem pilsa - czeka na chmielenie, a do tego plan zkłada, że czwartek - sobota pojawią się łącznie 4 piwa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crocco Opublikowano 8 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2016 Skończyć z warzeniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zasada Opublikowano 27 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2016 Pilzneński (a) Oktawia. ~40 litrów, ~11 BLG Na razie walczę ze starterem - trzpień mi się buntuje. Jak nie pójdzie, będzie pół dolniaka, pół górniaka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz.b Opublikowano 30 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2016 Jak mi napuchną THG to po nowym roku w planach Polisz Karmel Pszeniczniak Single Hop na własnym słodzie, w tym 50% surowców niesłodowanych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zasada Opublikowano 6 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2017 4 kg Maris Otter, do 100 g Oktawii, saszetka MJ79 i gęstwa W34/70. Dwa wiaderka ok. 11 BLG po ca.10 l każde. Piwnica i szafa. Dzisiaj mi się nie będzie już chciało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zasada Opublikowano 23 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2017 (edytowane) Pilzno i pszenica pół na pół. Jednotemperaturowo. Obfity late hoping. FM53 vs. US-05 edit: brak prądu, opóźnienie, rezygnacja, dezynfekcja wiader, ogarnięcie przyłącza chłodnicy. Śrutowanie, zacieranie, warzenie na bliżej nieokreśloną przyszłość przełożone. Ech. edit 10.03: dzisiaj, na pewno dzisiaj! Edytowane 10 Marca 2017 przez zasada Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zasada Opublikowano 10 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2017 Ześrutowane, zaciera się. Nie bez przygód, ale wreszcie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GB... Opublikowano 10 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2017 Butelkowanie bezstylowca (kukuryźnika). Wymiennik płytowy sprawdza się znakomicie, chłodnicę schowam w bezpiecznym miejscu jutro . Dezynfekcja butelek, segragacja, ♻ . Za tydzień po skompletowaniu surowców 1 porter bałtycki... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BitterEater Opublikowano 11 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2017 Milk stout z zestawu surowców TB Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Glingorth Opublikowano 11 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2017 Full Aroma Hops, akurat na majówke będzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zasada Opublikowano 14 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2017 (edytowane) Może nie jutro, ale w tym dłuższym weekendzie: butelkowanie koźlaka i ale schwarza.Zacieranie, warzenie i szczepienie: pszenica-pilzno 50/50, zacieranie wg. Anteksa z wiki, dużo Citry na sam koniec, lekki underpitching FM41. Jak się uda jeszcze wcisnąć któreś Cascade SH to będzie dobrze. edit; i gunwo! edit 30.06: kolejna próba! Edytowane 30 Czerwca 2017 przez zasada Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się