maxhot Opublikowano 12 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2011 (edytowane) Ja pisałem o kryzysie lat osiemdziesiątych (stan wojenny itd),teraz piwa nie robimy bo jest kryzys. Jak tu chleba nie wypiekać,okazuje się że piekarze mają nowy sposób na zmniejszenie kosztów produkcji. Do ciasta dodają trociny mielone na mączkę a potem z tego pieką chleb,smacznego. Edytowane 12 Października 2011 przez maxhot Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kopyr Opublikowano 12 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2011 Jak tu chleba nie wypiekać,okazuje się że piekarze mają nowy sposób a zmniejszenie kosztów produkcji.Do ciasta dodają mielona na mączkę trociny a potem z tego pieką chleb,smacznego. A do piwa dodają oczyszczony płyn do spryskiwaczy i byczą żółć. :rolleyes: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxhot Opublikowano 12 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2011 Stwierdzam jak jest,co do piwa dają nie wiem skoro wiesz no to ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 12 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2011 Pracujesz w piekarni? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxhot Opublikowano 12 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2011 Tata pracuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anmar Opublikowano 12 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2011 No tak mamy kryzys - jeździmy samochodami bez dachu, pijemy stare trunki i jemy spleśniały ser. Jak kryzys to kryzys. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 12 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2011 Tata pracuje. Może na worku coś źle przeczytał? Rozumiem, że powiadomił odpowiednie instytucje o zaistniałym fakcie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kopyr Opublikowano 12 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2011 Tata pracuje. Może na worku coś źle przeczytał? Rozumiem' date=' że powiadomił odpowiednie instytucje o zaistniałym fakcie?[/quote'] Słuchaj synek, teraz już nie pieką z białej mąki, tylko z jakiejś nieoczyszczonej, z plewami, normalnie trociny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxhot Opublikowano 12 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2011 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rubezahl Opublikowano 12 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2011 Słuchaj synek, teraz już nie pieką z białej mąki, tylko z jakiejś nieoczyszczonej, z plewami, normalnie trociny. Tekst wieczoru! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxhot Opublikowano 12 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2011 Nie wiem czy to się na co nadaje,i nie pisz do mnie synku !. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sojer Opublikowano 12 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2011 (edytowane) A dzis zrobilem konia pogrzebowego... Chwilami zastanawiam sie czego w pracy jeszcze nie robilem i jakiego zawodu nie uprawialem. Edytowane 12 Października 2011 przez Tomek-Pasieka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shooter Opublikowano 12 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2011 Przy tym koniu to byłeś krawcową ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sojer Opublikowano 12 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2011 Kubraczek wypozyczony ze skansenu, forma improwizowana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admiro Opublikowano 12 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2011 A dzis zrobilem konia pogrzebowego... Chwilami zastanawiam sie czego w pracy jeszcze nie robilem i jakiego zawodu nie uprawialem. Ej a do czego służy taki koń? Ps. Dekarzem byłeś? Ja dzisiaj skończyłem kryć dachówką nowy Garaż przez duże G. Zresztą garaż jak mówi żona jest tylko pretekstem, jest tam piwnica do fermentacji i pomieszczenia browaru, oprócz tego jakieś tam miejsca na auta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rex5555 Opublikowano 12 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2011 No tak mamy kryzys - jeździmy samochodami bez dachu, pijemy stare trunki i jemy spleśniały ser. Jak kryzys to kryzys. w szczególności kol.'coder' ostatnio zapomina o warkach, gdzies zaniesie, zapomni, zareklamuje jako belgijski specjał http://www.piwo.org/forum/postgallery.php?pid=36867&filename=PICT0003.JPG Nie wiem czy to się na co nadaje,i nie pisz do mnie synku !. wiedz, że nocne rozmowy są w dużej części ironiczne, i każda odpowiedź na którą zareagowałeś miała druge dno A dzis zrobilem konia pogrzebowego... Chwilami zastanawiam sie czego w pracy jeszcze nie robilem i jakiego zawodu nie uprawialem. Taki koń pociągnie nie jedno! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sojer Opublikowano 12 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2011 Ej a do czego służy taki koń? Ps. Dekarzem byłeś? Ja dzisiaj skończyłem kryć dachówką nowy Garaż przez duże G. Zresztą garaż jak mówi żona jest tylko pretekstem, jest tam piwnica do fermentacji i pomieszczenia browaru, oprócz tego jakieś tam miejsca na auta Taki koń do ciągnięcia karawanu. Dekarzem byłem (nie wiem tylko czy w pracy, ale chyba nie). Poza tym w ramach pracowych zajęć np. malarz, elektryk, konserwator zabytków drewnianych, metalowych, projektant, grafik, ostatnio bednarz i zdun. Hmmm kołodziejem chyba nie byłem i płatnerzem. Rusznikarzem i owszem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shooter Opublikowano 12 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2011 ... Ja dzisiaj skończyłem kryć dachówką nowy Garaż przez duże G. Zresztą garaż jak mówi żona jest tylko pretekstem, jest tam piwnica do fermentacji i pomieszczenia browaru, oprócz tego jakieś tam miejsca na auta U mnie budowa trwa w weekend ruszam z murami. Ciekawe, czy zdążę przed zimą? :rolleyes: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guma77 Opublikowano 12 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2011 Ja pisałem o kryzysie lat osiemdziesiątych (stan wojenny itd),teraz piwa nie robimy bo jest kryzys. Jak tu chleba nie wypiekać,okazuje się że piekarze mają nowy sposób na zmniejszenie kosztów produkcji. Do ciasta dodają trociny mielone na mączkę a potem z tego pieką chleb,smacznego. Gdyby to były tylko trociny to super. Spulchniacze, barwniki i aromaty identyczne z naturalnymi są prawdopodobnie bardziej szkodliwe niż kawałek deski. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiuzeb Opublikowano 12 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2011 A co do piwnic, to moja mnie zadziwia co chwile. Znowu znalazlem maly karton kufelkow. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxhot Opublikowano 12 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2011 Moje piwnice mają powierzchnie 100 m? można się zgubić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 12 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2011 moje piwnice ciągną się jedna za drugą pod całym domem w pierwszej jest browar, a w każdej następnej... piwo jak mnie odwiedzają znajomi to najpierw idziemy do pierwszej piwnicy bierzemy jedną butelkę próbujemy, potem kolejną butelkę innego piwa... i jeszcze nigdy nie doszliśmy do ostatniej piwnicy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mimazy Opublikowano 12 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2011 ... i jeszcze nigdy nie doszliśmy do ostatniej piwnicy sssoo ja nie dojde, ja nie dojde :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmur Opublikowano 12 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2011 Hmmmm..takie piwniczki...cóż trzeba w końcu urlop na żądanie wykorzystać....ktoś się pisze na akcję "Najazd Ślązaków na Otwock"? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxhot Opublikowano 12 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2011 ... i jeszcze nigdy nie doszliśmy do ostatniej piwnicy sssoo ja nie dojde' date=' ja nie dojde :D[/quote'] Kup sobie GPS taki do piwnic bo się zgubisz.:cool2: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi