Jejski Opublikowano 31 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2010 Jeszcze godzina i 9min. w pracy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wesoly Opublikowano 31 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2010 A ja dzisiaj uwarzyłem Pilsika na świeżutkim słodzie. Wyszła niezła wydajność. Z 18,8kg wyszło 101l 13,5Blg. Przy okazji zakegowałem pierwszego Pilsa z tego sezonu W warzelni 3 pełne tanki, dobry koniec roku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amatjas Opublikowano 31 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2010 Jeszcze godzina i 9min. w pracy Twardy bądź, dasz radę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 31 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2010 Dzisiaj w pracy lajcikowo tylko do 14 ale za to jutro na rano Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 31 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2010 A ja na szczęście wolne (zresztą jakoś to normalka ostatnio ) i po wczorajszym ślubie ojca dziś zaraz zabrałem się do pracy od 4 rano i tak po 11h byłem w domu-czyli normalna szychta. Wesoły co to świerzutki słód- sam zrobiłeś? Wydajność to dziś też miałem dobrą, może taki dzień lub trzecia kwarta księżyca Do Siego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 31 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2010 W tym roku to i tak mam fajnie , w zeszłym roku miałem nockę w Sylwestra Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 31 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2010 Ja już w domku ale warzenie zostawiam na jutro, mam rozładowane baterie To jest najcięższy weekend w roku jeśli chodzi o intensywność pracy a mnie się zachciało jeszcze piwo zrobić. Dam mu nazwę 23, 8, 0, 5 Najważniejsze że 1/3 za mną Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wesoly Opublikowano 31 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2010 Słód ze Strzegomia, max 3 tygodnie temu robiony. Wg ProMash wydajność 100% Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 31 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2010 A ja na szczęście wolne (zresztą jakoś to normalka ostatnio ) i po wczorajszym ślubie ojca dziś zaraz zabrałem się do pracy od 4 rano i tak po 11h byłem w domu-czyli normalna szychta To po tym ślubie tak nic? Czy od razu z imprezy poszedłeś warzyć. Ja miałem w planie dzisiaj 2 warki, ale uwarzyłem tylko jedną, ale dwie wcześniejsze zabutelkowałem. Jutro muszę uwarzyć tą dzisiejszą zaległą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coder Opublikowano 31 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2010 A ja dzisiaj uwarzyłem Pilsika na świeżutkim słodzie. Wyszła niezła wydajność. Z 18,8kg wyszło 101l 13,5Blg. Przy okazji zakegowałem pierwszego Pilsa z tego sezonu W warzelni 3 pełne tanki, dobry koniec roku Fajnie, już myslałem, że się całkiem na wino przestawiłeś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wesoly Opublikowano 31 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2010 Fajnie, już myslałem, że się całkiem na wino przestawiłeś Z piwa nie zrezygnuje, mam nadzieje że zawsze znajdę czas na warzenie. W sezonie 2010/2011 już 7 warka dzisiaj, a w sumie styczeń-luty to najlepszy okres na dolną fermentacje i trochę mniej roboty na winnicy . W planach mam przebudowę warzelni, w sumie budowę nowej. Mam dwa fajne zbiorniki ze stali KO z płaszczami. Będzie na prąd, pompa itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hrapek Opublikowano 1 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2011 Żona gościa jak spróbowała Stouta już nie chciała pić wódki To się nazywa promocja piwa!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 1 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2011 Na wczorajszej imprezie nowy gość znany mi tylko z widzenia, został zarażony piwowarstwem. Zawsze mi się podoba reakcja ludzi, którzy na początku jakby nie rozumieli, ze warzy sie piwo w domu. Trzeba powtórzyć drugi raz, że to moje piwo. Wtedy zaczynają łapać i sie dopytują. hehe Żona gościa jak spróbowała Stouta już nie chciała pić wódki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 1 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2011 Jednak chyba piwowarstwo domowe wciąga strasznie. Jak normalny człowiek powinienem leczyć kaca po sylwestrze. A tu wczoraj warka , dzisiaj następna warka. Normalne wariactwo. Pociecha w tym, że nie byłem jedyny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 1 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2011 I tak trzymać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saks Opublikowano 1 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2011 Nie tyle wciąga co staje się sposobem na życie. Problem zaczyna się w tym żeby otoczenie to zakceptowało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiuzeb Opublikowano 1 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2011 wczoraj warka, dzisiaj warka i jutro oby też warka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shayboos Opublikowano 3 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2011 Właśnie skończyłem dwudniowe warzenie - moje pierwsze zacierane warki. Pale Ale z zestawu BA i Marcowe według całkowicie własnej receptury. Wszystko właśnie umyłem i jestem padnięty bo spałem tylko 5 godzin. (Po chmieleniu zasnąłem, a brzeczka w wannie z zimną wodą leżała przez te 5-6 godzin - ciekawe czy granulat chmielu nie "przegoryczkuje" mi piwa ? ) Idę się zdrzemnąć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 3 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2011 Nie tyle wciąga co staje się sposobem na życie. Problem zaczyna się w tym żeby otoczenie to zakceptowało Moja Żona już przywykła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dori Opublikowano 3 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2011 Nie tyle wciąga co staje się sposobem na życie. Problem zaczyna się w tym żeby otoczenie to zakceptowało Moja Żona już przywykła. Mój mąż również Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 3 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2011 Heee, no i życie jest piękniejsze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sojer Opublikowano 6 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2011 Zamiast spać warzę i wędzę. Od wczoraj na warsztacie jest piwo o roboczej nazwie Wielkopolskie Powstańcze. Styl oczywiście grodziski, warzone w 92 rocznicę zdobycia Mroczy przez powstańców. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 6 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2011 Zamiast spać warzę i wędzę.Od wczoraj na warsztacie jest piwo o roboczej nazwie Wielkopolskie Powstańcze. Styl oczywiście grodziski, warzone w 92 rocznicę zdobycia Mroczy przez powstańców. eee... to my już dawno wyzwoleni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sojer Opublikowano 6 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2011 Zamiast spać warzę i wędzę.Od wczoraj na warsztacie jest piwo o roboczej nazwie Wielkopolskie Powstańcze. Styl oczywiście grodziski' date=' warzone w 92 rocznicę zdobycia Mroczy przez powstańców.[/quote'] eee... to my już dawno wyzwoleni A my byliśmy na chwilę. 5 zdobyto, a już 10 wojska powstańcze wycofały się na południe od Noteci. Trza było czekać do 20 stycznia 1920 r. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielok Opublikowano 6 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2011 Cześć Tomek mam nadzieję że przeżyłeś wyzwolenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi