Skocz do zawartości

Sztobry z USA

Shooter

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 1.04.2014 o 00:02, karczmarz napisał(a):

Ograniczyłem w sumie moją wypowiedź, ale aż mi się chce śmiać, że tyle osób jest tak naiwnych na tym forum. W jakim wy świecie żyjecie?? Kilka osób ostro was do pionu ciągło, ale nie, ostro akcja sztobrów jest i akurat może tym razem akcja życia uda się.

karczmasz słyszałeś kiedyś o poczuciu humoru? Słyszałeś o Prima Aprilis? Ci co się zapisali na sztobry też się z tego pośmieją, o ile mają poczucie humoru :)

P.S. Jaki chmiel wygrał konkurs?

W dniu 1.04.2014 o 00:49, Przem0 napisał(a):

:-) Jak miało być tak pięknie to dlaczego nie było w ofercie simcoe??

:okey: lol

Edytowane przez scooby_brew

Jak to Shooter pojechał po całości, hehehe ja już zamówioną mam Marynkę Sybille i Magnum szkoda że chamerykańce :) nie będą obok nich, może kiedyś.

K....a łyknąłem jak mały pelikan rybę. :D

Edytowane przez Mrzon

W dniu 31.03.2014 o 23:23, Shooter napisał(a):

Drodzy Koledzy i być może Koleżanki. Niniejszy temat zginął, bo...zginął. Miał to być żart Prima Aprilisowy, zakończony przerobieniem "zamówień" w ranking chmieli amerykańskich. Kluczem do zdemaskowania zdrady był chmiel Citra, który nie występuje u indywidualnych plantatorów. Kolejna wskazówka, to czas zbiorów i wysyłka. Procedury sanitarne, celne itp. wydłużyły by czas dotarcia takiej przesyłki w sensownym terminie, co niektórzy raczyli zauważyć. Jeszcze raz apeluję o ostrożność w sieci życząc Wam dziś wielu udanych dowcipów Prima Aprilisowych. :beer::smilies:

Żebyś zrudział :)

W dniu 1.04.2014 o 00:49, Przem0 napisał(a):

:-) Jak miało być tak pięknie to dlaczego nie było w ofercie simcoe??

Nie mogło być za dużo odmian, by nie było zbyt podejrzane.

W dniu 1.04.2014 o 04:15, b.dawid napisał(a):

Niach niach niach... siem uśmiałem z tej okazji :) zabawę z nasionami mam aktualną. Mnie tam wcale nie dziwi że ludzie łącznie ze mną się nabrali... 1 kwietnia jest dziś... a może nie... ale to może przez brak poczucia muhomoru nie pokumałem kilka dni temu.

Jak już ktoś wspominał, jesteście zbyt inteligentni, żeby Was nabrać dokładnie w Prima Aprilis i trzeba było przygotować grunt wcześniej. Nawiasem mówiąc skala zainteresowania znacząco przekroczyła moje oczekiwania.

W dniu 1.04.2014 o 10:25, Rafał Pałka napisał(a):

A kopa w d... przypadkiem nie chcesz? ;)

Raczej nie. :D

W dniu 1.04.2014 o 13:42, pepe11 napisał(a):

...

Żebyś zrudział :)

No naprawdę, na coś takiego raczej nie zasłużyłem. :beer:

Ja coś podejrzewałem, mimo że się nie znam na uprawie chmielu, ale kiedyś czytałem że sadzi się sztobry wczesną wiosną. I ta droga morska.

Ale dzięki temu przygotowałem miejsce na 8 sadzonek krajowych i już je zamówiłem, bo nigdy wcześniej mi się nie chciało.

I żeby zrobić na złość niektórym, zdobędę kilka sadzonek Citry, bo być może mam taką możliwość, choć jeszcze nie wiem na pewno.

W dniu 1.04.2014 o 19:03, sugarsweet napisał(a):

mi do "pełni radości" (tj. śmiechu z obu stron) brakuje jakiegoś życzliwego donosu do kogośtam (sam nie wiem, urzędy, ktoś kto ma wyłączność na dany chmiel w USA itp.) kto mógłby się "zainteresować" inicjatywą i jej autorem ;-]

nie do końca zabrakło.

Ja miałem krótką i nie miłą rozmowę z przedstawicielami służb których nazwy nie powiem o tyj mojej rzekomej ( czysto primo aprilis-owej ) plantacji .

W dniu 31.03.2014 o 23:23, Shooter napisał(a):

Drodzy Koledzy i być może Koleżanki. Niniejszy temat zginął, bo...zginął. Miał to być żart Prima Aprilisowy, zakończony przerobieniem "zamówień" w ranking chmieli amerykańskich. Kluczem do zdemaskowania zdrady był chmiel Citra, który nie występuje u indywidualnych plantatorów. Kolejna wskazówka, to czas zbiorów i wysyłka. Procedury sanitarne, celne itp. wydłużyły by czas dotarcia takiej przesyłki w sensownym terminie, co niektórzy raczyli zauważyć. Jeszcze raz apeluję o ostrożność w sieci życząc Wam dziś wielu udanych dowcipów Prima Aprilisowych. :beer::smilies:

Jedyne pocieszenie to że mientkijanek chciał się chyba odgryźć za temat z mieszadłami a wyszło jak zwykle. Chociaż fakt - pierwsza myśl to "żeby Ci te czech pilsy infekcje złapały" :D

W dniu 1.04.2014 o 19:19, FurioSan napisał(a):

nie do końca zabrakło.

Ja miałem krótką i nie miłą rozmowę z przedstawicielami służb których nazwy nie powiem o tyj mojej rzekomej ( czysto primo aprilis-owej ) plantacji .

Na kolegów też donosisz?

W dniu 1.04.2014 o 20:38, jake napisał(a):

Na kolegów też donosisz?

a uważasz się za mojego kolegę ?

Masz jakieś powody do obaw?

PS.

Wizyta służb była ostatnim moim żartem z okazji 01.04.2014.

Edytowane przez FurioSan

Ale zauważcie jedno, jak nasza brać piwowarska jest ze sobą zgrana. Wystarczyło hasło, a ludzie juz chcieli się zapisywać, zbierać zamówienia i kupować. Wniosek jest taki, że jest dość duże zaufanie do ludzi z forum i należy sie z tego cieszyć z jednej strony, ale i obawiać, by ktoś tego w zły sposób nie wykorzystał.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.