Pierre Celis Opublikowano 31 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2014 Piwna branża, jak zresztą każda inna, posiada sporo ciekawostek znanych tylko nielicznym fachowcom. Część z nich funkcjonuje w opinii publicznej jako niesprawdzone legendy, mity, a część jest usilnie ukrywana przez obawiających się o swoje interesy decydentów. Wszystkie jednak łączą dwie cechy wspólne. W każdą z nich trudno uwierzyć, ale wszystkie są w 100% prawdziwe! Dziś... Read More The post 5 piwnych ciekawostek, o których na pewno nie mieliście pojęcia. appeared first on Małe Piwko Blog. Wyświetl pełny artykuł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacenty Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2014 A mi się nie spodobał. Dlaczego? Bo kilku w to uwierzy i będzie szerzyć taką "wiedzę" razem z wiedzą o żółci bydlęcej. Bogi 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korzen16 Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2014 (edytowane) razem z wiedzą o żółci bydlęcej. No bo przecież to święta racja!!!!! Edytowane 1 Kwietnia 2014 przez korzen16 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zasada Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Najbardziej obrazoburczy, imho najlepszy. Sanctus Warka ora pro nobis. Poza tym mało śmieszne, ale wiadomo, o gustach... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bogi Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2014 "sancta piva di Polonia... sancta biera di Warka" tak było. Zresztą pomogło, bo kiedy Ci, którzy zaczęli się modlić do Św. Piwy "Santa Piva ora pro nobis", robili to nadzwyczaj układnie, nuncjusz papieski Hipolit Aldobrandini zaczął się śmiać, wrzód pękł i chory wyzdrowiał. Te, które podał Bartosz, są niestety grubymi nićmi szyte i owszem, my nie uwierzymy, ale znajdzie się masa ludu, która będzie je powtarzać, tak jak to słusznie zauważył Jacenty, a z tego już nie będzie do śmiechu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztoń Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2014 A mnie podoba się etykieta Łebskiego jasnego, lekko pasteryzowanego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zasada Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2014 "sancta piva di Polonia... sancta biera di Warka" tak było Dziękuję - na ślepo pisałem, nie byłem w stanie sobie przypomnieć, stąd kursywa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wilkor Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Ej, motyw z Jacksonem dobry Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi