dziadek Opublikowano 7 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2009 Wena! jestem z tobą,trzymaj się-napewno stres duży.To jest twoje duże przeżycie życiowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 7 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2009 (edytowane) 108 hl. Cały czas nie jestem. Bez przesady. To trwa trochę dłużej niż w domu. DZIADEK dziękuję za pocieszenie. Nie jest żle. Edytowane 7 Sierpnia 2009 przez wena Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi Opublikowano 8 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2009 Jako "młody adept" tej dziedziny jestem pod wrażeniem tego co się dzieje. Wena mam nadzieje że bedzie okazja, żeby tego piwa pokosztować. Dzisiaj poszła warka nr.V full sierpniowy księżycowy:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 8 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2009 Wygląda na to, że piwo będzie w sprzedaży również w butelkach. We wtorek mam następne spotkanie, może dowiem sie więcej szczegółow. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mapajak Opublikowano 8 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2009 Czy przy każdej warce potrzebna jest Twoja obecność???Bo jeśli tak to lepiej czasowo zamieszkać w Cieszynie Śledzę ten wątek, bo bardzo mnie interesuje. Wena, dość często jesteś w browarze w Cieszynie. Z Chorzowa masz 75 km. Zastanawiam się jak by to wyglądało, gdyby wygrał piwowar np. z Gdańska. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 8 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2009 Miałby 600km w jedną stronę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 8 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2009 Ważna informacja http://browar.biz/forum/showpost.php?p=840538&postcount=38 Piwo będzie dystrybuowane przez markety Alma. Dobry wybór Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 8 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2009 MAPAJAK zażratowałem z tymi 600km - chociaż to byłaby prawda, gdyby ktoś z Gdańska wygrał. Byłem na pierwszym spotkaniu organizacyjnym w celu uzgodnienia receptury. Teoretycznie mogłem odpuścić bo p. Dominik Kier produkcji wszystkiego dopilnował. Przeliczył ze skali mikro do skali makro. To tylko 450 razy większa warka niż moja. Ale nie zaznałbym spokoju gdybym nie śledził wszystkiego. Pierwsze z czystej ciekawości jak sie to dzieje w skali makro, drugie coś chciałem podpatrzyć, aby sie nauczyć czegoś nowego. Jak dotychczas uważam wszystko za udane. Mam jeszcze kilka wątpliwości i pytań, ale to we wtorek coś się dowiem nowego. Dziękuje za zainteresowanie. Niestety mam ostatnio wiele różnych problemów i małop czasu, ale fotorelacja będzie na pewno. Jestem już w trakcie przygotowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielok Opublikowano 9 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2009 Cześć Piwo będzie dystrybuowane przez markety Alma. Dobry wybór Jestem wsciekły co to za sklepy w mojej 200tyś pipidówie nie ma takiego nawet pod najbardziej oczywistym adresem www.alma .... nie ma ich strony, będę musiał prosić kogoś kto ma sklep blisko żeby mi kupił szajse ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
takijiro Opublikowano 9 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2009 http://www.alma24.pl/index.do Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielok Opublikowano 9 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2009 Cześć http://www.alma24.pl/index.do jestes pewien że chodzi o ta smą sieć? bo tam pisze: delikatesy internetowe a ja chciałem znaleś sklep Almy najbliżej siebie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
takijiro Opublikowano 9 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2009 http://www.almamarket.pl/lokalizacje BIELSKO-BIAŁA Delikatesy Alma ul. Mostowa Planowane otwarcie: III kwartał 2009r. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielok Opublikowano 9 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2009 Cześć. http://www.alma24.pl/index.do powinno byc raczej tak: http://www.almamarket.pl/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 9 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2009 Ale DORI sie pospieszyłaś wyprzedziłaś mnie o całe 42 sekundy. JK He, macie te same myśli, tylko Twoja wypowiedz była obszerniejsza. Gratuluję uwarzenia normalnych warek, a nie miniaturowych W końcu warzysz na miarę Mistrza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Witam. Dzisiaj odbyło sie kolejne spotkanie. Notatka tutaj http://miasta.gazeta.pl/katowice/1,35019,6919081,Kto_warzy_piwo__dostaje_medal.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Gazeta Napisała: "Wena zdobywał już nagrody w żywieckim Konkursie Piwa Domowego. W minionych latach jurorzy docenili m.in. jego Portera Chorzowskiego. Zdobywał także nagrody na konkursach w Krakowie i na Słowacji. Okazuje się, że warzenie piwa nie jest tylko domeną mężczyzn. - W tym roku podczas konkursu bardzo dobrze wypadły panie - zapewnia Tołwiński" No toż przeciesz chodzi o Dori Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 12 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2009 No toż przeciesz chodzi o Dori Nie tylko, znam więcej piwowarek. Gratuluję Wena. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 12 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2009 Wczoraj na spotkaniu dowiedziałem sie o planach degustacyjnych koźlaka. Jak wszystko będzie ok to warka zlana zostanie w tym tygodniu do leżakowania. Po ok 50dniach leżakowania przelew do butelek i kegów. Próba generalna planowana jest na 03-10-2009 w czasie giełdy birofilów w Zamkowym browarze w Cieszynie. Mam nadzieję, że wszytko sie uda jak dotychczas. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 12 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2009 Byłeś w fermentowni, ładnie fermenci? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielok Opublikowano 12 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2009 Cześć. No to szykuje się giełda w Cieszynie przy dobrym piwie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 12 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2009 Byłem wszędzie w Browarze. Widziałem również piękną piankę na piwie. Będę sie starał aby zamieścić fotorelację, mam nadzieję ,że jutro będzie gotowa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Infam Opublikowano 12 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2009 Ciekawe, czy trafię w Almie na koziołka. Produkcja zaczęła się kilka dni temu. Akurat była odpowiednia faza Księżyca, co według niektórych podobno dobrze wróży warzonemu piwu. Oczywiście to mit ale która faza księżyca jest odpowiednia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 12 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2009 Ciekawe, czy trafię w Almie na koziołka.Produkcja zaczęła się kilka dni temu. Akurat była odpowiednia faza Księżyca, co według niektórych podobno dobrze wróży warzonemu piwu. Oczywiście to mit ale która faza księżyca jest odpowiednia? Zdaje się pełnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 12 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2009 (edytowane) Oczywiście to mit ale która faza księżyca jest odpowiednia? eee tam mit Nie wywalaj do kosza lat doświadczeń . Kapustę też się kisi w odpowiednim terminie. Coś w tym jest. Edytowane 12 Sierpnia 2009 przez jacer Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 12 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2009 Może coś w tym być. Przy warzeniu też była pełnia. Chociaż przy pełni przy porodach są same problemy. Sprawdzone. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi